Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Ontdek het prachtige strand van Amadores op Gran Canaria.

Playa de Amadores is een fantastisch kunstmatig strand op Gran Canaria. Voor veel reizigers is het het perfecte strand om te ontspannen, om rust te vinden en nieuwe energie op te doen. Geniet van het prachtige gouden zand en het serene turquoise water.

Locatie

Playa de Amadores ligt in het zuidwesten van Gran Canaria, in de gemeente Mogán en op slechts 48 km van het vliegveld. Je kunt er ook komen vanaf het strand van Puerto Rico via de 1 km lange promenade. Het strand is met de rest van het eiland verbonden door buslijnen 01, 33, 39 en 91.

Hoofdkenmerken

Het is sikkelvormig en strekt zich uit over 800 meter weelderige kustlijn. De baai wordt beschermd door twee golfbrekers om de rust van het water te garanderen. De lage branding maakt het perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Voorheen was het land overwoekerd door rotsen, maar na hard werken is de kust vrijgemaakt en is er een prachtige gouden zandkust ontstaan. Vandaag de dag is het een paradijselijk strand, perfect om te zwemmen en te ontspannen. Vanaf het strand kun je verschillende plezier- en vissersboten zien aanmeren voor de kust van Mogán.

Familiestrand

Op Playa de Amadores zijn balspelen en harde muziek niet toegestaan om ervoor te zorgen dat het strand rustig blijft en iedereen ervan kan genieten. Het is ook geen gebied met veel nachtleven en daarom is het perfect voor een gezinsvakantie in een rustige sfeer. Voor degenen die willen clubben of feesten, kun je naar Playa Puerto Rico met een levendiger nachtleven.

Vanwege het rustige en ondiepe water is Playa de Amadores geschikt voor kinderen, die veilig kunnen zwemmen. De kleintjes spelen graag in het zand, maken zandkastelen en rennen vrij rond terwijl hun ouders zonnebaden en ontspannen.

Het is ook een favoriet strand voor stelletjes, die vaak een rustige wandeling langs de kust maken. Ze genieten van de zonsondergang met een kleurrijke hemel en de frisse energie van de zee. Als het weer het toelaat, kun je de Teide op de achtergrond zien op het naburige eiland Tenerife, wat de zonsondergang nog romantischer maakt.

Diensten

Het strand heeft de Blauwe Vlag, die de hygiënische kwaliteit van het water, de veiligheid en de uitstekende strandservice garandeert. Op het strand van Amadores vindt u:

    • Toiletten
    • Zonnebedden en parasols te huur
    • Bewaking
    • Loopbruggen voor rolstoelgebruikers, amfibische stoelen en boeien om het baden voor mensen met beperkte mobiliteit te vergemakkelijken.

In de straat parallel aan het strand is voldoende parkeergelegenheid. Je hebt ook toegang tot een betaalde parkeerplaats met gereserveerde parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

Ook op het strand kun je genieten van een speeltuin voor de kleintjes, een minigolfbaan, een beachclub met avondfeesten en massageruimtes. Als je wilt sporten, kun je in de nabijgelegen winkels materiaal huren voor watersporten in Playa de Amadores.

Vlakbij het strand ligt het beroemde Amadores Fun Park, een geweldig waterpark met verschillende attracties voor het hele gezin. Het park heeft badmeesters voor de veiligheid van de zwemmers en kinderen onder de 4 jaar zijn niet toegestaan.

Accommodatie aan Playa de Amadores

Achter Playa de Amadores vind je een lange rij restaurants en bars met lekker eten en verfrissende drankjes. Vlakbij het strand vind je weinig hotels, maar met uitstekende service en een prachtig uitzicht op de oceaan. Je vindt er ook een winkelcentrum met uitzicht op zee waar je kunt kopen wat je nodig hebt en lekker kunt eten.

Stranden in Puerto Rico