Första publicering: mars 25, 2024 |

Upptäck den fantastiska stranden Amadores på Gran Canaria.

Playa de Amadores är en fantastisk konstgjord strand på Gran Canaria. För många resenärer är det den perfekta stranden för avkoppling, dit man kan åka för att finna ro och förnya sin energi. Njut av den vackra gyllene sanden och det turkosa vattnet.

Läge

Playa de Amadores ligger på sydvästra Gran Canaria, i kommunen Mogán och bara 48 km från flygplatsen. Man kan också ta sig dit från Puerto Rico-stranden via den 1 km långa strandpromenaden. Stranden har förbindelser med resten av ön via busslinjerna 01, 33, 39 och 91.

Huvudsakliga egenskaper

Den är halvmåneformad och sträcker sig 800 meter längs en grönskande kustlinje. Viken skyddas av två vågbrytare som garanterar lugnet i vattnet. Eftersom det är en låg surfzon är den perfekt för simning och snorkling.

Tidigare var marken bevuxen med stenar, men efter ett hängivet arbete rensades stranden och lämnade en vacker gyllene sandkust. Idag är det en paradisisk strand, perfekt för simning och avkoppling. Från stranden kan man se olika fritidsbåtar och fiskebåtar som lägger till utanför Mogáns kust.

Familjestranden

 

På Playa de Amadores är bollspel och hög musik inte tillåtet för att säkerställa att stranden förblir lugn för alla att njuta av. Det är inte heller ett område med mycket nattliv, och därför är det perfekt för en familjesemester i en lugn atmosfär. För dem som vill gå på klubb eller festa kan man åka till Playa Puerto Rico med ett livligare nattliv.

På grund av det lugna och grunda vattnet är Playa de Amadores lämplig för barn som kan simma säkert. De små tycker om att leka i sanden, bygga sandslott och springa omkring fritt medan föräldrarna solar och kopplar av.

Det är också en favoritstrand för par, som ofta ses ta lugna promenader längs stranden. De njuter av solnedgången med den färgglada himlen och den friska energin från havet. Om vädret tillåter kan man se Teide i bakgrunden på grannön Teneriffa, vilket gör solnedgången ännu mer romantisk.

Tjänster

Stranden har utmärkelsen Blå Flagg, som garanterar den sanitära kvaliteten på vattnet, säkerheten och utmärkta strandtjänster. På Amadores strand hittar du:

  • Toaletter
  • Solstolar och parasoller för uthyrning
  • Livräddare
  • Ramper för rullstolar, amfibiestolar och bojar för att underlätta bad för personer med nedsatt rörlighet.

Gatan parallellt med stranden har gott om parkeringsplatser. Du kommer också att kunna komma åt en betald parkeringsplats med reserverade parkeringsplatser för personer med funktionshinder.

På stranden finns också en lekplats för de minsta, en minigolfbana, en strandklubb med kvällsfester och massageområden. Om du vill utöva någon sport kan du hyra utrustning för vattensporter i Playa de Amadores i de närliggande butikerna.

Nära stranden ligger den berömda Amadores Fun Park, en stor vattenpark med olika attraktioner för hela familjen. Parken har livräddare för badgästernas säkerhet och barn under 4 år är inte tillåtna.

Övernattning på Playa de Amadores

Bakom Playa de Amadores hittar du en lång rad restauranger och barer med god mat och uppfriskande drycker. Nära stranden finns få hotell, men med utmärkt service och vacker utsikt över havet. Här finns också ett shoppingcenter med utsikt över havet där du kan köpa det du behöver och njuta av god mat.

Stränder i Puerto Rico