Första publicering: mars 25, 2024 |

Puerto Rico-stranden på Gran Canaria

Njut av den fantastiska stadsstranden Puerto Rico på Gran Canaria. Genom denna text ger vi fullständig information om denna strand, som har blivit en av de viktigaste på ön.

Läge

Playa Puerto Rico ligger i sydvästra delen av Gran Canaria i kommunen Mogán. Den ligger vid foten av klipporna, alldeles intill Playa de Amadores och Anfi del Mar. Den ligger i ett turistkomplex och är omgiven av olika turistanläggningar med all tänkbar service för resenärer och turister.

Karaktäristiska för Playa Puerto Rico

Det är en fantastisk konstgjord strand som byggdes på 1960-talet för att öka turismen i regionen. Idag är det en av de mest strålande och soliga stränderna på Gran Canaria. Den ligger i det bästa området på ön, med flest soltimmar per år och det bästa klimatet i Europa.

Här finns härlig gyllene sand och kristallklart turkost vatten. Det är perfekt för att sola, slappa på sanden och simma.

Den är halvmåneformad och sträcker sig 280 meter lång och 100 meter bred på sin bredaste punkt. Den skyddas av två vågbrytare som garanterar lugna vatten där man kan simma. Stranden är också långgrund, vilket gör den till en perfekt strand för barn och hela familjen. Det är också den bästa stranden för kompisgäng och alla som vill njuta av havet på Gran Canaria.

Tjänster

Även om denna strand inte har den blå flaggan så har den kristallklart och lugnt vatten som är perfekt för simning. Den erbjuder också utmärkta strandtjänster som t.ex:

  • Solstolar och parasoll för uthyrning
  • Strandbarer
  • Toaletter
  • Duschar
  • Fotbad
  • Anpassat för personer med funktionshinder
  • Avgiftsbelagd parkering

Paseo Maritimo

Playa de Puerto Rico ligger intill en vacker strandpromenad kantad av inhemska träd med en trevlig atmosfär för promenader och beundran av havet. Om vädret tillåter kan man också beundra den imponerande toppen av berget Teide på ön Teneriffa. I närheten finns ett stort shoppingområde med en mängd olika butiker och restauranger som erbjuder de bästa kanariska smakerna.

Från marinan kan man ta en tur med katamaran längs Gran Canarias kust. Man kan också boka båtturer för att se valar och delfiner i deras naturliga miljö. Det finns ett stort utbud av hotell i detta turistcentrum. Du hittar olika hotell och lägenheter med allt du behöver. Vi påminner dig om att göra dina bokningar i förväg, särskilt under högsäsongen då platserna snabbt säljs slut.

Under ditt besök på Puerto Rico Beach kan du passa på att promenera längs den långa shoppinggatan med dussintals butiker och restauranger. Du bör också besöka andra närliggande naturattraktioner som Maspalomas sanddyner och Amadores strand. Missa inte heller chansen att besöka fiskebyn Arguineguín där du kan smaka på skaldjursdelikatesserna från Gran Canarias sydkust.

Stränder i Puerto Rico