Playa del Inglés Strand

Playa del Inglés Strand

Playa del Inglés är en av de bästa stränderna i Europa och en av de vackraste och mest trafikerade på Gran Canaria. Numera är det en solig fristad för miljontals turister som söker värme och nöje.

Klimatet i Playa del Inglés är magnifikt. Under större delen av året håller sig temperaturen mellan 18ºC och 22ºC. Ta reda på i det här inlägget allt som Playa del Inglés har att erbjuda.

Ursprunget till namnet Playa del Inglés

På 1960-talet började hotell och bostäder byggas runt omkring, med avsikt att bli semesterbostäder för engelsmännen. I dag fortsätter utländska turister att komma tillbaka gång på gång. Många köper fastigheter för att kunna återvända när de vill. På så sätt uppfylldes uppdraget att vara engelsmännens, irländarnas och andra européers andra hem.

Plats

Det ligger på södra Gran Canaria, närmare bestämt i kommunen San Bartolomé de Tirajana. Det är en stadsstrand med gyllene sand och lugnt vatten som sträcker sig 3 kilometer.

Den ligger mellan Maspalomas strand och San Agustín strand. Den ligger också bredvid de berömda Maspalomas dynerna, ett naturreservat av stort turistvärde.

Tjänster

Playa del Inglés har tilldelats den blå flaggan, vilket innebär att den erbjuder utmärkta förhållanden för bad och kvalitetstjänster som t.ex:

  • Livräddare
  • Duschar
  • Omklädningsrum
  • Solstolar
  • Parkeringsplats
  • Busshållplats

Förutom dess skönhet och utmärkta service är det en idealisk strand för semester med barn. Den är bred och har säkra områden där alla kan njuta av den.

Playa del Inglés (2).min

Vattenaktiviteter

Ungdomar och adrenalinjunkies samlas på Playa del Inglés för att njuta av magnifika utomhusaktiviteter. Tack vare det klara solskenet som lyser upp stranden under större delen av året kan du utöva de vattensporter som intresserar dig.

Här kan du surfa på vågorna, snorkla, springa på stranden och utöva Capoeira. Hyr e-scooters, jetskis, kitesurfing, vindsurfing, kitesurfing och bodyboardingbrädor. Parasailing, beachvolleyboll och strandfotboll finns också att tillgå.

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Nudiststrand

Naturister hittar en säker plats där de kan njuta av solen och havet utan att täcka en tum av sin hud. Nudistområdet är avskilt. I detta område kan du sola i en mer ensam och avslappnad atmosfär. På grund av möjligheten till nudism är Playa del Inglés en favoritstrand för LGTB-befolkningen.

Strandpromenaden

I närheten hittar du en mängd butiker med allt du behöver för att njuta av stranden. Du kan också besöka de olika irländska pubar, diskotek och barer som väntar på besökare.

Njut av läckra måltider på regionens restauranger. Besök shoppingcentren och glöm inte att köpa souvenirer för att ta med dig konkreta minnen från ditt besök på ön hem.

Hotellutbudet runt Playa del Inglés är mycket komplett. Du hittar all inclusive-hotell, lägenheter och bostäder med utmärkt service.

Mellan Playa del Inglés och Maspalomas ligger nöjesparken Holiday World Maspalomas. En fantastisk park att njuta av med familj och vänner. I närheten hittar du också Sioux City och Aqualand Maspalomas, två sensationella nöjesparker för alla åldrar.

Njut av Playa del Inglés under din semester på Gran Canaria. Kolla in sanddynerna, nudistområdet och de vattenaktiviteter som erbjuds. Smaka på regionens utsökta mat och njut av en oförglömlig semester. Vi påminner dig om att vidta dina försiktighetsåtgärder om du vill semestra i denna del av ön eftersom det är ett mycket livligt område. Du bör göra dina bokningar i förväg för att hitta platser på önskat datum.

Stränder i Puerto Rico

Relaterade artiklar:

Relaterade aktiviteter: