Första publicering: september 14, 2022 | Senast uppdaterad: september 16, 2022 | Författare: Jan Daniel

Playa del Inglés Strand

Playa del Inglés Àr en av de bÀsta strÀnderna i Europa och en av de vackraste och mest trafikerade pÄ Gran Canaria. Numera Àr det en solig fristad för miljontals turister som söker vÀrme och nöje.

Klimatet i Playa del InglĂ©s Ă€r magnifikt. Under större delen av Ă„ret hĂ„ller sig temperaturen mellan 18ÂșC och 22ÂșC. Ta reda pĂ„ i det hĂ€r inlĂ€gget allt som Playa del InglĂ©s har att erbjuda.

Ursprunget till namnet Playa del Inglés

PÄ 1960-talet började hotell och bostÀder byggas runt omkring, med avsikt att bli semesterbostÀder för engelsmÀnnen. I dag fortsÀtter utlÀndska turister att komma tillbaka gÄng pÄ gÄng. MÄnga köper fastigheter för att kunna ÄtervÀnda nÀr de vill. PÄ sÄ sÀtt uppfylldes uppdraget att vara engelsmÀnnens, irlÀndarnas och andra européers andra hem.

Plats

Det ligger pÄ södra Gran Canaria, nÀrmare bestÀmt i kommunen San Bartolomé de Tirajana. Det Àr en stadsstrand med gyllene sand och lugnt vatten som strÀcker sig 3 kilometer.

Den ligger mellan Maspalomas strand och San Agustín strand. Den ligger ocksÄ bredvid de berömda Maspalomas dynerna, ett naturreservat av stort turistvÀrde.

TjÀnster

Playa del Inglés har tilldelats den blÄ flaggan, vilket innebÀr att den erbjuder utmÀrkta förhÄllanden för bad och kvalitetstjÀnster som t.ex:

  • LivrĂ€ddare
  • Duschar
  • OmklĂ€dningsrum
  • Solstolar
  • Parkeringsplats
  • BusshĂ„llplats

Förutom dess skönhet och utmÀrkta service Àr det en idealisk strand för semester med barn. Den Àr bred och har sÀkra omrÄden dÀr alla kan njuta av den.

Playa del Inglés (2).min

Vattenaktiviteter

Ungdomar och adrenalinjunkies samlas pÄ Playa del Inglés för att njuta av magnifika utomhusaktiviteter. Tack vare det klara solskenet som lyser upp stranden under större delen av Äret kan du utöva de vattensporter som intresserar dig.

HÀr kan du surfa pÄ vÄgorna, snorkla, springa pÄ stranden och utöva Capoeira. Hyr e-scooters, jetskis, kitesurfing, vindsurfing, kitesurfing och bodyboardingbrÀdor. Parasailing, beachvolleyboll och strandfotboll finns ocksÄ att tillgÄ.

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Nudiststrand

Naturister hittar en sÀker plats dÀr de kan njuta av solen och havet utan att tÀcka en tum av sin hud. NudistomrÄdet Àr avskilt. I detta omrÄde kan du sola i en mer ensam och avslappnad atmosfÀr. PÄ grund av möjligheten till nudism Àr Playa del Inglés en favoritstrand för LGTB-befolkningen.

Strandpromenaden

I nÀrheten hittar du en mÀngd butiker med allt du behöver för att njuta av stranden. Du kan ocksÄ besöka de olika irlÀndska pubar, diskotek och barer som vÀntar pÄ besökare.

Njut av lÀckra mÄltider pÄ regionens restauranger. Besök shoppingcentren och glöm inte att köpa souvenirer för att ta med dig konkreta minnen frÄn ditt besök pÄ ön hem.

Hotellutbudet runt Playa del Inglés Àr mycket komplett. Du hittar all inclusive-hotell, lÀgenheter och bostÀder med utmÀrkt service.

Mellan Playa del Inglés och Maspalomas ligger nöjesparken Holiday World Maspalomas. En fantastisk park att njuta av med familj och vÀnner. I nÀrheten hittar du ocksÄ Sioux City och Aqualand Maspalomas, tvÄ sensationella nöjesparker för alla Äldrar.

Njut av Playa del Inglés under din semester pÄ Gran Canaria. Kolla in sanddynerna, nudistomrÄdet och de vattenaktiviteter som erbjuds. Smaka pÄ regionens utsökta mat och njut av en oförglömlig semester. Vi pÄminner dig om att vidta dina försiktighetsÄtgÀrder om du vill semestra i denna del av ön eftersom det Àr ett mycket livligt omrÄde. Du bör göra dina bokningar i förvÀg för att hitta platser pÄ önskat datum.

StrÀnder i Puerto Rico

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0