Playa de Montaña de Arena Strand

Playa de Montaña de Arena Strand

Playa de Montaña de Arena är en orörd och föga känd strand. Den ligger på södra Gran Canaria, och trots att den ligger på denna sida av ön är det få turister som kommer hit. De flesta av dess besökare är lokalbefolkningen som kommer hit varje helg.

Det är en vild och liten strand med en lugn atmosfär. Den kännetecknas av mörk sand, måttlig vind och lugnt vatten. Den är perfekt för dem som vill tillbringa en dag på stranden bort från folkmassorna. Vi bjuder in dig att besöka den för att koppla av och komma i kontakt med naturen utan stadens liv och rörelse och de obekväma blickarna.

Nudiststranden

Tack vare de egenskaper som nämns ovan erbjuder denna strand perfekta förutsättningar för nudism. Besök Sand Mountain Beach för att sola på varenda centimeter av din hud. Lämna badkläderna hemma och överlämna dig till naturen med hela ditt väsen.

Ta med dina hundar för att bada på stranden.

Förutom att du kan utöva nudism kan du på den här stranden ta med dina hundar så att de kan njuta av stranden lika gärna som du.

-Playa de Montaña Arena.min

Camping

En av de mest attraktiva aspekterna av den här stranden är att den erbjuder möjligheten att campa och tillbringa natten under Gran Canarias ljusa måne. Camping är vanligare under sommarmånaderna. Det är bara under sommarmånaderna som den här stranden upphör att vara lugn och avslappnad och blir en plats full av tält och folkmassornas brus. Under andra tider eller veckodagar förblir dock stranden avskild och en behaglig tillflykt från staden.

Om du väljer att tälta i detta område bör du slå upp tältet mycket nära berget för att undvika att hamna i vattnet när tidvattnet kommer.

Tjänster

Den typ av tjänster och bekvämligheter som du letar efter på en stadsstrand finns inte på Sand Mountain Beach. Det finns inga stadsmiljöer, inga strandbarer och inga paraplyer som skyddar dig från solen. Här finns bara berg, rostig sand och ett härligt hav. Du hittar inte heller några toaletter eller restauranger, så ta med dig egen mat och dryck.

Om du inte är villig att offra de bekvämligheter du är van vid rekommenderar vi att du besöker Playa del Inglés, San Agustín eller Maspalomas strand. Under tiden väntar stranden Playa de Montaña de Arena som erbjuder dig en annan typ av rekreation i full kontakt med naturen.

Barn

Den här stranden rekommenderas inte för barn. Tillträdet till stranden innebär att man måste övervinna några komplicerade hinder. Det är också en strand där det kan finnas hundar, så det är inte tillrådligt för barn att leka i området.

Hur man tar sig dit

För att komma till stranden Montaña de Arena tar du kustvägen från Pasito Blanco mot El Pajar. Ta avtagsvägen till grusvägen som leder mot Las Carpinteras strand. Vi föreslår att du parkerar i ett område nära vägen för att undvika groparna i den ojämna terrängen.

När du har lämnat bilen går du längs kusten och kommer till stranden Las Carpinteras. Sväng av till vänster och gå i cirka 10 minuter genom klipporna för att hitta stranden Montaña de Arena. Vi rekommenderar att du har bekväma skor och bär lätt vikt för att det ska bli lättare att ta dig igenom de svåra områdena.

Ett annat sätt att ta sig till Playa de Montaña de Arena är att hyra en kajak för att paddla till stranden. Detta är en av de roligaste aktiviteterna du kan göra på stranden och är mycket populär bland besökare. Om du väljer den här aktiviteten kommer du att lära känna andra orörda vikar som är lika vackra och charmiga.

Vi inbjuder dig att besöka Playa de montaña de arena under din semester på Gran Canaria. Kom och njut av dess kristallklara vatten och vilda stil. Koppla av från världen och överlämna dig till havets stillhet. Detta är naturens gåva till dem som söker avskildhet och vildmark. Här kan du göra vad du vill, det enda vi ber om är att du inte skräpar ner och lämnar stranden på samma sätt som du fann den. Stör inte miljön genom att plocka upp stenar eller flytta runt dem. Vi måste ta hand om allt som stranden har att erbjuda så att vi kan njuta av den när vi vill.

Stränder i Puerto Rico

Relaterade artiklar:

Relaterade aktiviteter: