Prva objava: 14 septembra, 2022 | Zadnja posodobitev: 16 septembra, 2022 | Avtor: Jan Daniel

Playa de Montaña de Arena Plaža

Playa de Montaña de Arena je neokrnjena in malo znana plaža. Nahaja se na jugu Gran Canarie in kljub temu, da je na tej strani otoka, jo obišče le malo turistov. Večina obiskovalcev so domačini, ki sem prihajajo vsak konec tedna.

To je divja in majhna plaža z mirnim vzdušjem. Odlikujejo jo temen pesek, zmeren veter in mirno morje. Odlična je za tiste, ki želijo preživeti dan na plaži stran od množice ljudi. Vabimo vas, da jo obiščete in se sprostite ter stopite v stik z naravo brez mestnega vrveža in neprijetnih pogledov.

Nudistična plaža

Zaradi zgoraj omenjenih značilnosti ta plaža ponuja odlične pogoje za nudizem. Obiščite plažo Sand Mountain in se sončite na vsakem koščku svoje kože. Pustite kopalke doma in se z vsem svojim bitjem prepustite naravi.

Pripeljite svoje pse na plavanje na plažo

Na tej plaži lahko poleg nudizma s seboj pripeljete tudi svoje pse, ki bodo na plaži uživali tako veselo kot vi.

Kampiranje

Eden od najbolj privlačnih vidikov te plaže je, da ponuja možnost kampiranja in preživljanja noči pod svetlo luno Gran Canarie. Kampiranje je pogostejše v poletnih mesecih. Le v poletnih mesecih ta plaža preneha biti mirna in sproščena ter postane kraj, poln šotorov in vrveža množice ljudi. V drugih obdobjih ali dnevih v tednu pa plaža ostaja osamljena in prijeten umik iz mesta.

Če se odločite za kampiranje na tem območju, postavite šotor zelo blizu gore, da vas ob plimi ne bi ujela voda.

-Playa de Montaña Arena.min

Storitve

Na plaži Sand Mountain Beach ni storitev in udobja, ki jih iščete na mestnih plažah. Na plaži ni mestnih vsebin, barov na plaži in senčnikov, ki bi vas varovali pred soncem. Tu so samo gore, pekoč pesek in čudovito morje. Prav tako ne boste našli stranišč ali restavracij, zato hrano in pijačo vzemite s seboj.

Če se niste pripravljeni odreči udobju, ki ste ga vajeni, vam priporočamo obisk plaž Playa del Inglés, San Agustín ali Maspalomas. Medtem vas čaka plaža Playa de Montaña de Arena, ki vam bo ponudila drugo vrsto rekreacije v popolnem stiku z naravo.

Otroci

Ta plaža ni priporočljiva za otroke. Za dostop do plaže je treba premagati nekaj zapletenih ovir. Na tej plaži se lahko zadržujejo tudi psi, zato otrokom ni priporočljivo, da se igrajo na tem območju.

Kako priti do plaže

Do plaže Montaña de Arena pridete po obalni cesti iz Pasito Blanco proti El Pajarju. Zavijte na cesto, ki pelje proti plaži Las Carpinteras. Priporočamo, da parkirate na območju blizu ceste, da se izognete luknjam na neravnem terenu.

Ko zapustite avto, se sprehodite ob obali in pridete do plaže Las Carpinteras. Zavijte levo in približno 10 minut hodite med klifi, da najdete plažo Montaña de Arena. Priporočamo, da nosite udobne čevlje in imate s seboj majhno težo, da boste lažje premagovali zahtevna območja.

Do plaže Montaña de Arena lahko pridete tudi tako, da najamete kajak, s katerim boste veslali do plaže. To je ena izmed najbolj zabavnih dejavnosti, ki jih lahko izvajate na plaži, in je med obiskovalci zelo priljubljena. Če se odločite za to dejavnost, boste spoznali tudi druge neokrnjene zalive enake lepote in čara.

Vabimo vas, da med počitnicami na Gran Canarii obiščete plažo Playa de montaña de arena. Pridite in uživajte v njeni kristalno čisti vodi in divjem slogu. Odklopite se od sveta in se prepustite mirnosti morja. To je darilo narave tistim, ki iščejo samoto in divjino. Tu lahko počnete, kar želite, edino, kar vas prosimo, je, da ne smetiš in da plažo zapustite takšno, kot ste jo našli. Ne vznemirjajte okolja s pobiranjem kamnov ali njihovim premeščanjem. Skrbeti moramo za vse, kar plaža ponuja, da bomo lahko na njej uživali, kadarkoli si bomo zaželeli.

Plaže v Puerto Rico