Prva objava: 30 marca, 2024 |

Plaža Puerto Rico na Gran Canarii

Uživajte na veliki mestni plaži Puerto Rico na Gran Canarii. V tem besedilu vam ponujamo vse informacije o tej plaži, ki je postala ena najpomembnejših na otoku.

Lokalizacija

Plaža Playa Puerto Rico se nahaja na jugozahodu Gran Canarie v občini Mogán. Nahaja se ob vznožju klifov, tik ob Playa de Amadores in Anfi del Mar. Ker je v turističnem kompleksu, jo obdajajo različni turistični objekti z vsemi storitvami za popotnike in turiste.

Znamka mesta Playa Puerto Rico

Gre za fantastično umetno plažo, zgrajeno v šestdesetih letih prejšnjega stoletja za spodbujanje turizma v regiji. Danes je ena najbolj sijočih in sončnih plaž na Gran Canarii. Nahaja se na najboljšem območju otoka z največ sončnimi urami na leto in najboljšim podnebjem v Evropi.

Ponuja čudovit zlati pesek in kristalno čisto turkizno vodo. Odlična je za sončenje, poležavanje na pesku in plavanje.

Je polmesečaste oblike in se razteza 280 metrov v dolžino in 100 metrov v širino na najširši točki. Zaščiteno je z dvema valobranoma, ki zagotavljata mirno vodo za kopanje. Na obali je tudi plitva voda, zato je odlična plaža za otroke in vso družino. Plaža je primerna tudi za skupine prijateljev in vse, ki želijo uživati v morju Gran Canarie.

Službe

Čeprav ta plaža nima priznanja Modra zastava, ima kristalno čisto in mirno vodo, ki je kot nalašč za kopanje. Ponuja tudi odlične storitve na plaži, kot so:

  • Najem ležalnikov in senčnikov
  • Bari na plaži
  • Taletni kotički
  • Tuši
  • Kadri za noge
  • Prilagojeno za invalide
  • Plačljivo parkiranje

Paseo Maritimo

Playa de Puerto Rico se nahaja ob čudoviti promenadi, obkroženi z avtohtonimi drevesi, s prijetnim vzdušjem za sprehode in občudovanje morja. Če vreme dopušča, lahko občudujete tudi impozantni vrh gore Teide na otoku Tenerife. V bližini je veliko nakupovalno območje z različnimi trgovinami in restavracijami, ki ponujajo najboljše kanarske okuse.

Iz marine se lahko odpravite na izlet s katamaranom vzdolž obale Gran Canarie. Naročite lahko tudi izlete z ladjo in si ogledate kite in delfine v njihovem naravnem okolju. V tem turističnem središču je na voljo široka ponudba hotelov. Našli boste različne hotele in stanovanja z vsem, kar potrebujete. Opozarjamo vas, da svoje rezervacije opravite vnaprej, še posebej v visoki sezoni, ko so mesta hitro razprodana.

Med obiskom portoroške plaže izkoristite priložnost in se sprehodite po njeni dolgi nakupovalni aveniji z več deset trgovinami in restavracijami. Obiščite tudi druge bližnje naravne znamenitosti, kot so sipine Maspalomas in plaža Amadores. Ne zamudite priložnosti za obisk ribiške vasice Arguineguín, kjer lahko poskusite morske dobrote južne obale Gran Canarie.

Plaže v Puerto Rico