Prva objava: 30 marca, 2024 |

Odkrijte osupljivo plažo Amadores na Gran Canarii

Playa de Amadores je fantastična umetna plaža na Gran Canarii. Za številne popotnike je popolna plaža za sprostitev, kamor se lahko odpravite po mir in obnovitev energije. Uživajte v njenem čudovitem zlatem pesku in mirni turkizni vodi.

Lokalizacija

Plaža Playa de Amadores se nahaja na jugozahodu Gran Canarie, v občini Mogán, in je od letališča oddaljena le 48 km. Do nje lahko pridete tudi s plaže Puerto Rico po 1 km dolgi promenadi. Plaža je z ostalimi deli otoka povezana z avtobusnimi linijami 01, 33, 39 in 91.

Glavne značilnosti

Plaža ima obliko polmeseca in se razteza na 800 metrih bujne obale. Zaliv je zaščiten z dvema valobranoma, ki zagotavljata mirnost vode. Ker gre za območje z nizko stopnjo valovanja, je idealen za plavanje in potapljanje.

Prej je bilo zemljišče poraščeno s skalami, vendar je bila po predanem delu obala očiščena in nastala je čudovita zlata peščena obala. Danes je to rajska plaža, kot nalašč za kopanje in sprostitev. S plaže lahko opazujete različne turistične in ribiške ladje, ki se privezujejo ob obali Mogána.

Družinska plaža

Na plaži Playa de Amadores niso dovoljene igre z žogo in glasna glasba, da bi plaža ostala mirna in bi na njej lahko uživali vsi. Prav tako to ni območje z veliko nočnega življenja, zato je kot nalašč za družinske počitnice v mirnem vzdušju. Tisti, ki si želite klubskega ali družabnega življenja, se lahko odpravite v Playa Puerto Rico z bolj živahnim nočnim življenjem.

Zaradi mirne in plitve vode je Playa de Amadores primerna za otroke, ki lahko varno plavajo. Malčki se radi igrajo v pesku, gradijo peščene gradove in prosto tekajo, medtem ko se starši sončijo in sproščajo.

Plaža je priljubljena tudi za pare, ki se pogosto sprehajajo ob obali. Uživajo v sončnem zahodu z barvitim nebom in svežo energijo morja. Če vreme dopušča, lahko v ozadju vidite Teide na sosednjem otoku Tenerife, zaradi česar je sončni zahod še bolj romantičen.

Službe

Plaža ima priznanje Modra zastava, ki zagotavlja sanitarno kakovost vode, varnost in odlične storitve na plaži. Na plaži Amadores boste našli:

    • toalete
    • izposoja ležalnikov in senčnikov
    • Plavalci
    • Rampe za dostop z invalidskimi vozički, amfibijske stole in boje za lažje kopanje oseb z omejeno mobilnostjo

Na ulici, ki je vzporedna s plažo, je na voljo veliko parkirnih prostorov. Prav tako boste lahko dostopali do plačljivega parkirišča z rezerviranimi parkirnimi mesti za invalide.

Prav tako lahko na plaži uživate v otroškem igrišču za zabavo najmlajših, igrišču za mini golf, klubu na plaži z večernimi zabavami in masažnimi prostori. Če se želite ukvarjati s kakšnim športom, si lahko v bližnjih trgovinah izposodite opremo za vodne športe v Playa de Amadores.

V bližini plaže se nahaja znani Amadores Fun Park, odličen vodni park z različnimi atrakcijami za vso družino. Za varnost kopalcev v parku skrbijo reševalci iz vode, otroci, mlajši od 4 let, pa v park ne smejo vstopiti.

Namestitev na plaži Playa de Amadores

Za letoviščem Playa de Amadores boste našli dolgo vrsto restavracij in barov z dobro hrano in osvežilno pijačo. V bližini plaže boste našli le nekaj hotelov, vendar z odličnimi storitvami in čudovitim razgledom na ocean. Našli boste tudi nakupovalno središče s pogledom na morje, kjer lahko kupite, kar potrebujete, in uživate v dobri hrani.

Plaže v Puerto Rico