Prva objava: 14 septembra, 2022 |

Maspalomas Dunes

Maspalomas Dunes je območje, ki ga sestavlja več sipin, palmov gaj in zdrava laguna na jugu otoka Gran Canaria. Zaradi svojega čara in značilnosti, ki jih bomo omenili, je zelo turistično zanimivo in vsako leto privabi na stotine obiskovalcev.

Na tem območju boste našli odlično podnebje s povprečno letno temperaturo 23 °C in malo padavinami. Preberite, kje so sipine Maspalomas in zakaj bi jih morali obiskati med naslednjimi počitnicami.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Naravni rezervat Maspalomas Dunes

V naravnem okolju, znanem kot Las Dunas de Maspalomas, se nahajajo različni ekosistemi z različnimi značilnostmi. Na eni strani je slana laguna, ki pokrajini daje rajski značaj. Na območju, kjer je bil nekoč nasad palm, je tudi nekaj vegetacije.

Vendar pa je najbolj izrazita značilnost območja območje zlatih peščenih sipin. Sipine so gmote peska, ki jih je oblikoval veter in so visoke več kot 15 metrov in široke več kot 200 metrov. V primeru Maspalomasa pasati, ki so pogosti na otoku, pesek potiskajo v notranjost otoka. Pesek v sipinah je sestavljen iz ostankov lupin mehkužcev in milijonov delcev iz sosednjih sotesk.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Favna in flora

V bližini ribnika ptice, ki se selijo iz Afrike, najdejo varno okolje za počitek med potjo. Opazovali boste lahko ptice selivke, kot so navadni plamenec, mala čaplja, siva čaplja, dudek, belorepec, črnokrili krivokljun, čopasti ponirek in kamenjak.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Druge endemične vrste, ki jih boste lahko opazovali, so še črnokrili ščinkavec, navadni mokož, liska, mali ponirek, kentski ponirek, pegast škorec, čopasti ponirek in golobica. Med kopenskimi in endemičnimi vrstami, ki naseljujejo sipine, sta Boettgerjeva trajnica in velikanska kuščarica Gran Canarie.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

Med rastlinskimi vrstami na tem območju lahko omenimo maritimno rupijo, dateljnove palme, uviljo, nesmrtnico, balancon in tamarisko s Kanarskih otokov.

Lokacija

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

Naravni rezervat Maspalomas Dunes se nahaja v občini San Bartolomé de Tirajana. Območje se razprostira na več kot 400 hektarjih, vključno s sipinami, ribnikom in palmovim nasadom. Zaščiteno je od leta 1994 z različnimi zakoni, ki zagotavljajo njegovo celovitost.

Jug Gran Canarie je zelo pomembno turistično območje na otoku. Turisti prihajajo na ta del otoka v iskanju sonca, lepih plaž in zabavnega vzdušja. Tu boste našli bujno pokrajino, ki jo osvetljuje sijoče sonce.

Kaj početi v sipinah Maspalomasa

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

Otroci radi tečejo bosi po pesku in se tu in tam zavrtijo. Tudi številni odrasli se zapletejo v zabavo in skočijo igrat v to čudovito morje peska.

To območje je primerno za nudizem, saj ponuja intimne prostore za uživanje v soncu in naravi brez oblačil.

Obiščite tudi razgledno točko in informacijski center v Playa del Inglés. Od tam lahko uživate v razgledih, ki jih ponujajo sipine. Razveselite svoje čute z očarljivo pokrajino in opazujte sipine z druge perspektive.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Sprehodite se lahko tudi po poti od Playa del Inglés do plaže Maspalomas. Sprehodite se po sipinah in se kopajte v pesku. Tu se lahko tudi usedete na kamelo in se zapeljete skozi sipine, kot da bi bili Arabci, ki prečkajo puščavo Sahara.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Obiščite sipine Maspalomasa in dopustu dodajte še eno stopnjo pustolovščine. Igrajte se kot otrok v pesku, sprehodite se po poteh in se zapeljite s kamelo. Ne pozabite, da ima Gran Canaria veliko za ponuditi, zato dobro načrtujte počitnice, da ne boste česa zamudili.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Plaže v Puerto Rico