Maspalomas Duinen

Maspalomas Duinen

De duinen van Maspalomas is een gebied dat bestaat uit verschillende duinen, een palmenbos en een heilzame lagune in het zuiden van Gran Canaria. Dankzij de charme en de kenmerken die we zullen noemen, is het van groot toeristisch belang en trekt het jaarlijks honderden bezoekers.

In dit gebied heerst een uitstekend klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 23°C en weinig neerslag. Ontdek waar de duinen van Maspalomas liggen en waarom u ze tijdens uw volgende vakantie zou moeten bezoeken.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Natuurreservaat van de duinen van Maspalomas

De natuurlijke omgeving die bekend staat als Las Dunas de Maspalomas herbergt verschillende ecosystemen met verschillende kenmerken. Enerzijds is er een brakke lagune die het landschap een paradijselijk aspect geeft. Er is ook enige vegetatie in wat ooit een palmenbos was.

Maar het meest opvallende kenmerk van het gebied is de uitgestrektheid van gouden zandduinen. Duinen zijn door de wind gevormde zandhopen die een hoogte van meer dan 15 meter en een breedte van meer dan 200 meter bereiken. In het geval van Maspalomas zijn het de passaatwinden die het eiland aandoen die het zand landinwaarts duwen. Het zand in de duinen bestaat uit resten van schelpen van weekdieren en miljoenen deeltjes uit de naburige ravijnen.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Fauna en flora

In de buurt van de vijver vinden vogels die vanuit Afrika migreren een veilige omgeving om uit te rusten tijdens hun reis. U kunt er trekvogels observeren zoals de flamingo, de kleine zilverreiger, de blauwe reiger, de hop, de regenwulp, de wulp, de oeverloper en het roodborsttapuit.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Andere inheemse soorten die u kunt zien zijn de steltkluut, het waterhoen, de meerkoet, de kleine plevier, de kentish plover, de spreeuw, de ooievaar en de tortelduif. De terrestrische en endemische soorten die de duinen bewonen zijn de Boettger’s vaste plant en de reuzenhagedis van Gran Canaria.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

Wat betreft de flora van het gebied kunnen we de Ruppia marítima, dadelpalmen, Uvilla, Immortelle, Balancon en de Canarische tamarisk noemen.

Locatie

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

Het natuurreservaat van de duinen van Maspalomas ligt in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Het gebied strekt zich uit over meer dan 400 hectare, inclusief de duinen, de vijver en het palmbos. Het staat sinds 1994 onder bescherming met verschillende wetten om de integriteit ervan te waarborgen.

Het zuiden van Gran Canaria is een zeer belangrijk toeristisch gebied op het eiland. Toeristen komen naar dit deel van het eiland op zoek naar zon, mooie stranden en feeststemming. Hier vindt u weelderige landschappen verlicht door stralende zon.

Wat te doen in de duinen van Maspalomas

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

Kinderen vinden het heerlijk om met blote voeten door het zand te rennen en hier en daar te draaien. Veel volwassenen laten zich ook meeslepen en springen in het spel in deze prachtige zee van zand.

Dit gebied leent zich voor nudisme, omdat het intieme plekjes biedt om zonder kleren van de zon en de natuur te genieten.

Bezoek ook het uitkijkpunt en het informatiecentrum in Playa del Inglés. Daar kunt u genieten van het uitzicht op de duinen. Verwen uw zintuigen met een betoverend landschap en bekijk de duinen vanuit een ander perspectief.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

U kunt ook het pad volgen van Playa del Inglés naar het strand van Maspalomas. Wandel door de duinen en baad in het zand. Hier kunt u ook op een kameel stappen en door de duinen rijden alsof u een Arabier bent die de Sahara doorkruist.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Bezoek de duinen van Maspalomas om uw vakantie nog avontuurlijker te maken. Speel als een kind in het zand, loop over de paden en maak een kameeltocht. Vergeet niet dat Gran Canaria veel te bieden heeft, dus plan uw vakantie goed om niets te missen.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Stranden in Puerto Rico

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde activiteiten: