Eerste publicatie: september 14, 2022 | Laatst bijgewerkt: september 16, 2022 | Auteur: Jan Daniel

Playa de Montaña de Arena Strand

Playa de Montaña de Arena is een ongerept en weinig bekend strand. Het ligt in het zuiden van Gran Canaria, en ondanks dat het aan deze kant van het eiland ligt, ontvangt het weinig toeristen. De meeste bezoekers zijn lokale bewoners die hier elk weekend komen.

Het is een wild en klein strand met een rustige sfeer. Het wordt gekenmerkt door donker zand, matige wind en rustig water. Het is perfect voor wie een dagje aan het strand wil doorbrengen, weg van de drukte. Wij nodigen u uit het te bezoeken om te ontspannen en in contact te komen met de natuur zonder de drukte van de stad en de ongemakkelijke blikken.

Naaktstrand

Dankzij de bovengenoemde kenmerken biedt dit strand de perfecte omstandigheden voor nudisme. Bezoek Sand Mountain Beach om te zonnen op elke centimeter van je huid. Laat je zwemkleding thuis en geef je met heel je wezen over aan de natuur.

Neem uw honden mee naar het strand

Op dit strand kun je niet alleen nudisme beoefenen, je kunt ook je honden meenemen om net zo gelukkig van het strand te genieten als jij.

Camping

Een van de aantrekkelijkste aspecten van dit strand is dat het de mogelijkheid biedt om te kamperen en de nacht door te brengen onder de heldere maan van Gran Canaria. Kamperen komt vaker voor tijdens de zomermaanden. Alleen tijdens de zomermaanden is dit strand niet meer rustig en ontspannen en wordt het een plek vol tenten en drukte. Op andere tijden of dagen van de week blijft het strand echter afgelegen en een aangenaam toevluchtsoord van de stad.

Als u ervoor kiest om in dit gebied te kamperen, zet uw tent dan heel dicht bij de berg op om te voorkomen dat u bij vloed in het water terechtkomt.

-Playa de Montaña Arena.min

Diensten

Het soort diensten en voorzieningen dat u zoekt op een stadsstrand is niet aanwezig op Sand Mountain Beach. Er zijn geen stedelijke voorzieningen, geen strandtenten en geen parasols om u tegen de zon te beschermen. Hier zijn alleen bergen, warm zand en een prachtige zee. Je vindt er ook geen toiletten of restaurants, dus neem je eigen eten en drinken mee.

Als u niet bereid bent het comfort dat u gewend bent op te offeren, raden wij u aan Playa del Inglés, San Agustín of het strand van Maspalomas te bezoeken. Ondertussen wacht het strand Playa de Montaña de Arena op u om u een ander soort recreatie te bieden in volledig contact met de natuur.

Kinderen

Dit strand wordt niet aanbevolen voor kinderen. De toegang tot het strand impliceert het overwinnen van enkele ingewikkelde obstakels. Het is ook een strand waar honden kunnen zijn, dus het is niet raadzaam voor kinderen om er te spelen.

Routebeschrijving

Om het strand van Montaña de Arena te bereiken neemt u de kustweg van Pasito Blanco richting El Pajar. Neem de afslag naar de onverharde weg richting het strand van Las Carpinteras. Wij raden u aan te parkeren op een plek dicht bij de weg om de kuilen van het ruwe terrein te vermijden.

Na het verlaten van de auto loopt u langs de kust en bereikt u het strand van Las Carpinteras. Sla linksaf en loop ongeveer 10 minuten door de kliffen om het strand van Montaña de Arena te vinden. Wij raden u aan comfortabele schoenen te dragen en een licht gewicht mee te nemen om gemakkelijker door de moeilijke gebieden te komen.

Een andere manier om naar Playa de Montaña de Arena te gaan is door een kajak te huren en naar het strand te peddelen. Dit is een van de leukste activiteiten die je op het strand kunt doen en is erg populair bij bezoekers. Als u voor deze activiteit kiest, maakt u kennis met andere ongerepte baaien van dezelfde schoonheid en charme.

Wij nodigen u uit om Playa de montaña de arena te bezoeken tijdens uw vakantie op Gran Canaria. Kom en geniet van het kristalheldere water en de wilde stijl. Ontkoppel je van de wereld en geef je over aan de kalmte van de zee. Dit is het geschenk van de natuur aan hen die afzondering en wildernis zoeken. Hier kunt u doen wat u wilt, het enige wat wij vragen is dat u geen afval achterlaat en het strand achterlaat zoals u het aantrof. Verstoor de omgeving niet door stenen op te rapen of te verplaatsen. We moeten zorgen voor alles wat het strand te bieden heeft, zodat we ervan kunnen genieten wanneer we maar willen.

Stranden in Puerto Rico

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0