Eerste publicatie: september 14, 2022 |

Natuurlijke zwembaden in Agaete

De Natural Pools in Agaete zijn drie vulkanische rotsbaden waar u een verfrissende duik kunt nemen en plezier kunt maken met uw gezin. Wij nodigen u uit om kennis te maken met dit natuurwonder dat honderden toeristen ontvangt die verliefd zijn op zijn charme en sereniteit.

Ze staan ook bekend als Las Salinas de Agaete. Ze bieden een andere omgeving dan de typische stranden van Gran Canaria. Hier vind je geen duinen, fijn zand of golven die op de kust slaan.

Ontdek in dit bericht wat de natuurlijke zwembaden in Agaete zijn, waarom ze zo populair zijn en hoe je ze kunt bereiken.

Piscinas Naturales en Agaete -.min

Wat te doen in de natuurlijke zwembaden van Agaete

In Las Salinas de Agaete vindt u drie formidabele vulkanische rotsbaden die perfect zijn om te ontspannen en te genieten van de zee. Ze zijn met elkaar en met de zee verbonden via ondergrondse kanalen.

Omdat ze beschermd zijn tegen de golven, bieden ze sereen water om ontspannen van de zee te genieten. Dankzij deze omstandigheden zijn ze ideaal voor gezinnen. Kinderen kunnen rustig baden zonder het risico van de golven. Er zijn trappen om in en uit de baden te komen, wat de toegang voor alle leden van het gezin vergemakkelijkt.

In de natuurlijke zwembaden van Agaete kunt u zonnebaden, u verfrissen in het kristalheldere water en gaan duiken om de schoonheden te ontdekken die onder de oppervlakte verborgen liggen. Als het tij opkomt, gaan de golven en de vissen de poelen binnen. Bij afgaand tij komen de vissen vast te zitten, waardoor een interessante onderwateromgeving ontstaat om te duiken en te verkennen.

Geniet van het ruige uitzicht op de kustlijn. Laat u verleiden door de kliffen en rotsen die de prachtige en vruchtbare vallei van Agaete beschermen. Vergeet niet El Roque Partido te bezoeken, of Dedo de Dios, een vulkanische rots in de vorm van een vinger die naar de hemel wijst.

Puerto de Agaete.min

Diensten

In de zoutpannen van Agaete vindt u de volgende diensten:

  • Baden
  • Kantine
  • Badmeester in de zomer
  • Parkeerplaats

Er is ook een solarium waar u rustig kunt zonnebaden zonder vol zand te raken.

Locatie

Deze natuurlijke zwembaden liggen in Agaete in het noordwesten van Gran Canaria, en zijn de bekendste van het eiland. Hun naam komt van hun vroegere functie als zoutpannen. In vroegere tijden was het een plek waar mensen op zoek gingen naar zeezout, dat later werd omgezet in deze prachtige zwembaden waar we vandaag de dag van kunnen genieten.

Agaete

Pueblo de Agaete.min

Agaete is een stad met een visserstraditie, waar gebakken vis, zoute vis en passie voor de zeevaart hoogtij vieren. Hier vindt u verschillende culturele en recreatieve mogelijkheden. Dit dorp is de geboorteplaats van grote dichters die hun inspiratie vinden in de schoonheid van de vallei, het aroma van de zee en de visserijsfeer.

Langs de promenade vindt u winkels, ambachtelijke verkoop en tientallen restaurants die op alle uren verse vis serveren. Verwen uw smaakpapillen en bereid u voor op vis in verschillende presentaties. U zult niet kunnen kiezen tussen de bouillons, het gebraad of de traditionele gebakken visgerechten.

Routebeschrijving naar de Agaete poelen

Als u de natuurlijke zwembaden van Agaete wilt bezoeken, kunt u er met de auto komen vanuit Las Palmas, op slechts 30 minuten rijden. U kunt er ook te voet komen vanaf de Paseo de los Poetas in Puerto de las Nieves. Als u op Tenerife bent en van het ene eiland naar het andere wilt oversteken, duurt de reis met de veerboot iets meer dan een uur. Dit is ideaal voor bezoekers die de Canarische Eilanden willen leren kennen zonder iets van de bezienswaardigheden te missen. Wij raden u aan uw vakantie zorgvuldig te plannen zodat u alle charmes van de Canarische archipel kunt leren kennen.

Stranden in Gran Canaria

Gerelateerde artikelen:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0