Första publicering: september 14, 2022 |

Naturliga simbassÀnger i Agaete

Natural Pools i Agaete Àr tre vulkaniska bergsbassÀnger dÀr du kan ta ett uppfriskande dopp och ha roligt med familjen. Vi inbjuder dig att lÀra kÀnna detta naturens underverk som tar emot hundratals turister som Àr förÀlskade i dess charm och lugn.

De Àr ocksÄ kÀnda som Las Salinas de Agaete. De erbjuder en annorlunda miljö Àn de typiska strÀnderna pÄ Gran Canaria. HÀr hittar du inte sanddyner, fin sand eller vÄgor som slÄr mot stranden.

Ta reda pÄ i det hÀr inlÀgget vad de naturliga poolerna i Agaete Àr, varför de Àr sÄ populÀra och hur du tar dig till dem.

Piscinas Naturales en Agaete -.min

Vad man kan göra i de naturliga poolerna i Agaete

I Las Salinas de Agaete hittar du tre formidabla pooler av vulkanisk sten som Àr perfekta för att koppla av och njuta av havet. De Àr förbundna med varandra och med havet genom underjordiska kanaler.

Eftersom de Àr skyddade frÄn vÄgorna erbjuder de lugna vatten för att njuta av havet pÄ ett avslappnat sÀtt. Tack vare dessa förhÄllanden Àr de idealiska för familjer. Barnen kan bada i lugn och ro utan risk för vÄgorna. Det finns trappor för att komma in och ut ur bassÀngerna, vilket underlÀttar tillgÀngligheten för alla familjemedlemmar.

I de naturliga poolerna i Agaete kan du sola, friska upp dig i det kristallklara vattnet och dyka för att upptÀcka de skönheter som döljer sig under ytan. NÀr tidvattnet stiger kommer vÄgorna och fiskarna in i bassÀngerna. NÀr tidvattnet sjunker blir fiskarna fÄngade och skapar en intressant undervattensmiljö för dykning och utforskning.

Frossa med ögonen i den karga utsikten över kusten. LÄt dig förföras av de klippor och berghÀllar som skyddar den vackra och bördiga Agaete-dalen. Glöm inte att besöka El Roque Partido, eller Dedo de Dios, en vulkanisk klippa i form av ett finger som pekar mot himlen.

Puerto de Agaete.min

TjÀnster

I Agaetes saltöar hittar du följande tjÀnster:

  • Bad
  • Kantin
  • LivrĂ€ddare pĂ„ sommaren
  • Parkeringsplats

HÀr finns ocksÄ ett solarium dÀr du kan sola i lugn och ro utan att bli full av sand.

Plats

Dessa naturliga bassÀnger ligger i Agaete i nordvÀstra Gran Canaria och Àr de mest kÀnda pÄ ön. Namnet kommer frÄn deras tidigare funktion som saltpannor. I gamla tider var det en plats dÀr mÀnniskor gick pÄ jakt efter havssalt, som senare omvandlades till dessa magnifika bassÀnger som vi kan njuta av i dag.

Agaete

Pueblo de Agaete.min

Agaete Àr en stad med en fisketradition, dÀr stekt fisk, saltfisk och sjöfartspassion finns i överflöd. HÀr hittar du olika kultur- och fritidsalternativ. Byn Àr födelseplats för stora poeter som finner sin inspiration i dalens skönhet, havets doft och fiskeatmosfÀren.

LÀngs strandpromenaden hittar du affÀrer, hantverksförsÀljning och dussintals restauranger som serverar fÀrsk fisk vid alla tidpunkter. SkÀm bort din smak och gör dig redo att njuta av fisk i olika presentationer. Du kommer inte att kunna bestÀmma dig mellan buljonger, stekar eller de traditionella stekta fiskrÀtterna.

Hur man tar sig till Agaete Pools

Om du vill besöka de naturliga poolerna i Agaete kan du ta dig dit med bil frÄn Las Palmas, bara 30 minuter bort. Du kan ocksÄ ta dig dit till fots frÄn Paseo de los Poetas i Puerto de las Nieves. Om du befinner dig pÄ Teneriffa och vill korsa frÄn en ö till en annan tar resan drygt en timme med fÀrja. Detta Àr perfekt för besökare som vill lÀra kÀnna Kanarieöarna utan att missa nÄgra av sevÀrdheterna. Vi rekommenderar att du planerar din semester noggrant sÄ att du kan lÀra kÀnna den kanariska skÀrgÄrdens alla charmer.

StrÀnder i Gran Canaria

Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0