Naturliga simbassänger i Agaete

Naturliga simbassänger i Agaete

Natural Pools i Agaete är tre vulkaniska bergsbassänger där du kan ta ett uppfriskande dopp och ha roligt med familjen. Vi inbjuder dig att lära känna detta naturens underverk som tar emot hundratals turister som är förälskade i dess charm och lugn.

De är också kända som Las Salinas de Agaete. De erbjuder en annorlunda miljö än de typiska stränderna på Gran Canaria. Här hittar du inte sanddyner, fin sand eller vågor som slår mot stranden.

Ta reda på i det här inlägget vad de naturliga poolerna i Agaete är, varför de är så populära och hur du tar dig till dem.

Piscinas Naturales en Agaete -.min

Vad man kan göra i de naturliga poolerna i Agaete

I Las Salinas de Agaete hittar du tre formidabla pooler av vulkanisk sten som är perfekta för att koppla av och njuta av havet. De är förbundna med varandra och med havet genom underjordiska kanaler.

Eftersom de är skyddade från vågorna erbjuder de lugna vatten för att njuta av havet på ett avslappnat sätt. Tack vare dessa förhållanden är de idealiska för familjer. Barnen kan bada i lugn och ro utan risk för vågorna. Det finns trappor för att komma in och ut ur bassängerna, vilket underlättar tillgängligheten för alla familjemedlemmar.

I de naturliga poolerna i Agaete kan du sola, friska upp dig i det kristallklara vattnet och dyka för att upptäcka de skönheter som döljer sig under ytan. När tidvattnet stiger kommer vågorna och fiskarna in i bassängerna. När tidvattnet sjunker blir fiskarna fångade och skapar en intressant undervattensmiljö för dykning och utforskning.

Frossa med ögonen i den karga utsikten över kusten. Låt dig förföras av de klippor och berghällar som skyddar den vackra och bördiga Agaete-dalen. Glöm inte att besöka El Roque Partido, eller Dedo de Dios, en vulkanisk klippa i form av ett finger som pekar mot himlen.

Puerto de Agaete.min

Tjänster

I Agaetes saltöar hittar du följande tjänster:

  • Bad
  • Kantin
  • Livräddare på sommaren
  • Parkeringsplats

Här finns också ett solarium där du kan sola i lugn och ro utan att bli full av sand.

Plats

Dessa naturliga bassänger ligger i Agaete i nordvästra Gran Canaria och är de mest kända på ön. Namnet kommer från deras tidigare funktion som saltpannor. I gamla tider var det en plats där människor gick på jakt efter havssalt, som senare omvandlades till dessa magnifika bassänger som vi kan njuta av i dag.

Agaete

Pueblo de Agaete.min

Agaete är en stad med en fisketradition, där stekt fisk, saltfisk och sjöfartspassion finns i överflöd. Här hittar du olika kultur- och fritidsalternativ. Byn är födelseplats för stora poeter som finner sin inspiration i dalens skönhet, havets doft och fiskeatmosfären.

Längs strandpromenaden hittar du affärer, hantverksförsäljning och dussintals restauranger som serverar färsk fisk vid alla tidpunkter. Skäm bort din smak och gör dig redo att njuta av fisk i olika presentationer. Du kommer inte att kunna bestämma dig mellan buljonger, stekar eller de traditionella stekta fiskrätterna.

Hur man tar sig till Agaete Pools

Om du vill besöka de naturliga poolerna i Agaete kan du ta dig dit med bil från Las Palmas, bara 30 minuter bort. Du kan också ta dig dit till fots från Paseo de los Poetas i Puerto de las Nieves. Om du befinner dig på Teneriffa och vill korsa från en ö till en annan tar resan drygt en timme med färja. Detta är perfekt för besökare som vill lära känna Kanarieöarna utan att missa några av sevärdheterna. Vi rekommenderar att du planerar din semester noggrant så att du kan lära känna den kanariska skärgårdens alla charmer.

Stränder i Gran Canaria
Relaterade artiklar:
Relaterade aktiviteter: