Első közzététel: szeptember 14, 2022 |

Természetes úszómedencék Agaete-ben

Az Agaete természetes medencéi három vulkanikus sziklamedencét jelentenek, ahol frissítően megmártózhat és szórakozhat a családjával. Meghívjuk Önt, hogy ismerje meg a természet eme csodáját, amely turisták százait fogadja, akik beleszeretnek varázsába és nyugalmába.

Las Salinas de Agaete néven is ismertek. A Gran Canaria tipikus strandjaitól eltérő környezetet kínálnak. Itt nem találunk dűnéket, finom homokot vagy a parton összecsapó hullámokat.

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, hogy mik az Agaete természetes medencéi, miért olyan népszerűek, és hogyan juthat el hozzájuk.

Piscinas Naturales en Agaete -.min

Mi a teendő Agaete természetes medencéiben

Las Salinas de Agaete-ben három félelmetes vulkanikus sziklamedencét találsz, amelyek tökéletesek a pihenésre és a tenger élvezetére. Földalatti csatornákon keresztül kapcsolódnak egymáshoz és a tengerhez.

Mivel védve vannak a hullámoktól, nyugodt vizet kínálnak a tenger nyugodt élvezéséhez. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően ideálisak családok számára. A gyerekek nyugodtan fürödhetnek a hullámok jelentette kockázat nélkül. A medencékbe lépcsőkön lehet be- és kiszállni, ami megkönnyíti a hozzáférést a család minden tagja számára.

Agaete természetes medencéiben napozhat, felfrissülhet a kristálytiszta vízben, és búvárkodhat, hogy felfedezze a felszín alatt rejtőző szépségeket. Amikor a dagály emelkedik, a hullámok és a halak belépnek a medencékbe. Amikor az apály levonul, a halak csapdába esnek, ami érdekes víz alatti környezetet teremt a búvárkodáshoz és a felfedezéshez.

Gyönyörködjön a partvidék zord látványában. Engedje, hogy elcsábítsák a sziklák és szirtek, amelyek Agaete gyönyörű és termékeny völgyét védik. Ne felejtse el meglátogatni az El Roque Partido, vagy Dedo de Dios nevű vulkanikus sziklát, amely egy ujj alakú, az ég felé mutató szikla.

Puerto de Agaete.min

Szolgáltatások

Agaete sós síkságain a következő szolgáltatásokat találja:

  • Fürdők
  • Kantin
  • Vízimentő nyáron
  • Parkolóhely

Szoláriummal is rendelkezik, ahol nyugodtan napozhat anélkül, hogy tele lenne homokkal.

Helyszín

Ezek a természetes medencék Agaete-ben találhatók Gran Canaria északnyugati részén, és a sziget legismertebbjei. Nevüket egykori sóstó funkciójukról kapták. Az ókorban ide jártak az emberek tengeri sót keresni, amelyet később ezekké a csodálatos medencékké alakítottak át, amelyeket ma is élvezhetünk.

Agaete

Pueblo de Agaete.min

Agaete egy halászhagyományokkal rendelkező város, ahol sült hal, sós hal és tengerészszenvedély dúl. Itt különböző kulturális és szabadidős lehetőségeket talál. Ez a falu nagy költők szülőhelye, akik a völgy szépségében, a tenger illatában és a halászat hangulatában lelik ihletüket.

A sétány mentén üzleteket, kézműves árusokat és tucatnyi éttermet talál, ahol friss halat szolgálnak fel minden órában. Kényeztesse az ízlését, és készüljön fel a hal különböző kiszerelésű ízére. Nem fog tudni dönteni a húslevesek, a sültek vagy a hagyományos sült halételek között.

Hogyan juthat el az Agaete-medencékhez

Ha Agaete természetes medencéit szeretné felkeresni, autóval eljuthat oda Las Palmasból, mindössze 30 perc alatt. A Puerto de las Nieves-i Paseo de los Poetasról gyalogosan is megközelíthető. Ha Tenerifén tartózkodik, és át szeretne kelni az egyik szigetről a másikra, az út alig több mint egy órát vesz igénybe komppal. Ez ideális azoknak a látogatóknak, akik úgy szeretnék megismerni a Kanári-szigeteket, hogy nem maradnak le a látnivalókról. Javasoljuk, hogy gondosan tervezze meg nyaralását, hogy megismerhesse a Kanári-szigetek minden varázsát.

Strandok Gran Canaria

Kapcsolódó cikkek: