Első közzététel: szeptember 14, 2022 |

Maspalomas dűnék

A Maspalomas Dűnék egy több dűnéből, pálmaligetből és üdítő lagúnából álló terület, amely Gran Canaria déli részén található. Az általunk megemlítendő varázsának és jellemzőinek köszönhetően nagy turisztikai érdeklődésre tart számot, és évente több száz látogatót vonz.

Ezen a területen kiváló éghajlat uralkodik, az éves átlaghőmérséklet 23°C, kevés csapadékkal. Tudja meg, hol vannak a Maspalomas-dűnék, és miért érdemes meglátogatnia őket a következő nyaralása során.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Maspalomas Dűnék Természetvédelmi Terület

A Las Dunas de Maspalomas néven ismert természeti környezet különböző ökoszisztémáknak ad otthont, amelyek eltérő jellemzőkkel bírnak. Egyrészt van egy sós vizű lagúna, amely paradicsomi jelleget kölcsönöz a tájnak. Van némi növényzet is, ami egykor pálmaliget volt.

De a terület legszembetűnőbb jellegzetessége az aranyszínű homokdűnék kiterjedése. A dűnék a szél által formált homokdombok, amelyek magassága meghaladja a 15 métert, szélessége pedig a 200 métert. Maspalomas esetében a szigetet sűrűn látogató passzátszelek felelősek azért, hogy a homokot a szárazföld belsejébe tolják. A dűnék homokját puhatestűek kagylóhéjának maradványai és a szomszédos szakadékokból származó milliónyi szemcse alkotja.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Állat- és növényvilág

A tó közelében az Afrikából átvonuló madarak biztonságos környezetet találnak, ahol megpihenhetnek útjuk során. Olyan vándormadarakat figyelhetünk meg, mint a flamingó, a kis kócsag, a szürke kócsag, a karvaly, a bölömbika, a feketeszárnyú cankó, a homoki rétihéja és a kősüllő.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Más endemikus fajokat is láthatunk, mint például a fekete szárnyú gólyalábast, a túzokot, a parlagi bölömbicet, a kispoloskát, a kentish plover-t, a foltos sztaréjt, a fakó cankót és a galléros galambot. A dűnéket benépesítő szárazföldi és endemikus fajok közé tartozik a Boettger-féle évelő és a Gran Canaria-i óriásgyík.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

Ami a terület növényvilágát illeti, megemlíthetjük a Ruppia marítimát, a datolyapálmákat, az Uvillát, az Immortelle-t, a Balancon-t és a kanári-szigeteki tamariszkuszt.

Helyszín

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

A Maspalomas Dűnék Természetvédelmi Terület San Bartolomé de Tirajana településen található. A terület több mint 400 hektáron terül el, beleértve a dűnéket, a tavat és a pálmaligetet. A terület 1994 óta áll védelem alatt, és különböző törvények biztosítják az integritását.

Gran Canaria déli része nagyon fontos turisztikai terület a szigeten. A turisták a napfény, a gyönyörű strandok és a partihangulat miatt érkeznek a szigetnek erre a részére. Itt buja tájakat találnak, amelyeket ragyogó napsütés világít meg.

Mi a teendő Maspalomas dűnék területén

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

A gyerekek imádnak mezítláb futkározni a homokban, és ide-oda tekeregni. Sok felnőttet is magával ragad a móka, és beugrik játszani ebbe a csodálatos homoktengerbe.

Ez a terület alkalmas a nudizmusra, mivel intim területeket biztosít, ahol ruha nélkül élvezhetjük a napsütést és a természetet.

Látogasson el a Playa del Inglés-i kilátóhoz és információs központhoz is. Innen élvezheti a dűnék által nyújtott kilátást. Kényeztesse érzékeit a varázslatos tájjal, és figyelje meg a dűnéket egy másik szemszögből.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Sétálhat a Playa del Inglésből a Maspalomas strandra vezető ösvényen is. Sétáljon végig a dűnéken, és fürödjön a homokban. Itt tevére is szállhat, és úgy lovagolhat a dűnéken, mintha arabként szelné át a Szahara sivatagot.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Látogasson el a maspalomasi dűnékhez, hogy egy újabb kalandot adjon a nyaralásához. Játsszon úgy, mint egy gyerek a homokban, sétáljon az ösvényeken és tegyen tevegelésre. Ne feledje, hogy Gran Canaria rengeteg látnivalót kínál, ezért jól tervezze meg a nyaralását, hogy biztosan ne maradjon le semmiről.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Strandok Puerto Rico

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0