Ensimmäinen julkaisu: 14 syyskuun, 2022 |

Maspalomasin dyynit

Maspalomasin dyynit on alue, joka koostuu useista dyyneistä, palmumetsästä ja terveellisestä laguunista ja sijaitsee Gran Canarian eteläosassa. Viehätyksensä ja mainitsemiemme ominaisuuksiensa ansiosta se on erittäin kiinnostava matkailukohde ja houkuttelee satoja kävijöitä joka vuosi.

T√§ll√§ alueella vallitsee erinomainen ilmasto, jonka vuotuinen keskil√§mp√∂tila on 23 ¬įC ja jossa sataa vain v√§h√§n. Ota selv√§√§, miss√§ Maspalomasin dyynit sijaitsevat ja miksi sinun pit√§isi vierailla siell√§ seuraavan lomasi aikana.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Maspalomasin dyynien luonnonsuojelualue

Las Dunas de Maspalomas -nimellä tunnetussa luonnonsuojelualueessa on erilaisia ekosysteemejä, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Yhtäältä on murtovesilaguuni, joka antaa maisemalle paratiisimaisen ilmeen. Alueella on myös jonkin verran kasvillisuutta entisessä palmupuistossa.

Alueen silmiinpistävin piirre on kuitenkin kultaisten hiekkadyynien laajuus. Dyynit ovat tuulen muokkaamia hiekkakumpuja, jotka ovat yli 15 metriä korkeita ja yli 200 metriä leveitä. Maspalomasin tapauksessa saarella usein esiintyvät pasaatituulet työntävät hiekkaa sisämaahan. Dyynien hiekka koostuu nilviäiskuorien jäänteistä ja miljoonista läheisistä rotkoista peräisin olevista hiukkasista.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Eläimistö ja kasvisto

Lammikon läheisyydessä Afrikasta muuttavat linnut löytävät turvallisen ympäristön levätä matkansa aikana. Voit tarkkailla muuttolintuja, kuten flamingoa, pikkuhaikaraa, harmaahaikaraa, harmaahaikaraa, sulkasääskiä, kottaraista, mustakurkku-uikkua, hiekkasärkkiä ja kivitaskuja.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Muita kotoperäisiä lajeja, joita voit nähdä, ovat mm. mustasiipisorsa, suokukko, kottarainen, pikkutylli, kenttätylli, pilkkutähtimö, räkättirastas ja kaulushaikara. Dyyneillä asustavia maalla eläviä ja endeemisiä lajeja ovat Boettgerin perenna ja Gran Canarian jättiläislisko.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

Alueen kasvistosta voidaan mainita Ruppia marítima, taatelipalmut, Uvilla, Immortelle, Balancon ja Kanariansaarten tamariski.

Sijainti

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

Maspalomasin dyynien luonnonsuojelualue sijaitsee San Bartolomé de Tirajanan kunnassa. Alueen pinta-ala on yli 400 hehtaaria, mukaan lukien dyynit, lampi ja palmupuutarha. Sitä on suojeltu vuodesta 1994 lähtien useilla laeilla, joilla varmistetaan sen koskemattomuus.

Gran Canarian eteläosa on erittäin tärkeä matkailualue saarella. Matkailijat tulevat tähän osaan saarta etsimään aurinkoa, kauniita rantoja ja juhlatunnelmaa. Täällä on vehreitä maisemia, joita valaisee säteilevä aurinko.

Mitä tehdä Maspalomasin dyyneillä

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

Lapset rakastavat juosta paljain jaloin hiekassa ja pyörähtää siellä täällä. Myös monet aikuiset tempautuvat mukaan hauskanpitoon ja hyppäävät leikkimään tähän upeaan hiekkamereen.

Tämä alue soveltuu nudismiin, sillä se tarjoaa intiimejä alueita, joilla voi nauttia auringosta ja luonnosta ilman vaatteita.

Vieraile myös Playa del Inglésin näköalapaikalla ja tiedotuskeskuksessa. Sieltä voit nauttia dyynien tarjoamista näkymistä. Herkuttele aistejasi lumoavalla maisemalla ja tarkkaile dyynejä eri näkökulmasta.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Voit myös kävellä polkua pitkin Playa del Inglésistä Maspalomasin rannalle. Kävele dyynien läpi ja kylpe hiekassa. Täällä voit myös nousta kamelin selkään ja ratsastaa dyynien halki aivan kuin olisit arabi Saharan aavikon halki.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Vieraile Maspalomasin dyyneillä ja lisää lomallesi seikkailua. Leiki kuin lapsi hiekalla, kävele poluilla ja ratsasta kamelilla. Muista, että Gran Canarialla on paljon tarjottavaa, joten suunnittele lomasi hyvin, jotta et jää paitsi mistään.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Rannat vuonna Puerto Rico