Maspalomas sanddyner

Maspalomas sanddyner

Maspalomas sanddyner är ett område med flera sanddyner, en palmlund och en hälsosam lagun som ligger på södra Gran Canaria. Tack vare sin charm och sina egenskaper som vi kommer att nämna är det av stort turistintresse och lockar hundratals besökare varje år.

I detta område finns ett utmärkt klimat med en årlig medeltemperatur på 23°C med lite nederbörd. Ta reda på var Maspalomas dyner ligger och varför du bör besöka dem under din nästa semester.

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (2).min

Naturreservatet Maspalomas dyner

Den naturmiljö som kallas Las Dunas de Maspalomas är hemvist för olika ekosystem med olika egenskaper. Å ena sidan finns det en bräckt lagun som ger landskapet en paradisisk aspekt. Det finns också en del växtlighet i det som en gång var en palmlund.

Men det mest slående inslaget i området är de vidsträckta gyllene sanddynerna. Sanddyner är sandhögar som formas av vinden och som når höjder på mer än 15 meter och bredder på mer än 200 meter. I Maspalomas fall är det de passadvindar som ofta besöker ön som driver sanden inåt landet. Sanden i sanddynerna består av rester av musselskal och miljontals partiklar från de närliggande ravinerna.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas.min

Fauna och flora

I närheten av dammen finner fåglar som flyttar från Afrika en säker miljö där de kan vila under sin resa. Här kan man observera flyttfåglar som flamingo, silvertärna, gråhäger, hooper, gräsand, gräsand, svartvingad lockfågel, strandpipare och stenknäck.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Andra endemiska arter som du kommer att kunna se är svartvingad stilt, vanlig hönshöna, sothöna, liten strandpipare, kentisk strandpipare, fläckig stare, kungsfiskare och halsbandsduva. De landlevande och endemiska arter som lever i sanddynerna är Boettgers perenn och Gran Canarias jätteödla.

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (4).min

När det gäller områdets flora kan vi nämna Ruppia marítima, dadelpalmer, Uvilla, Immortelle, Balancon och den kanariska tamarisen.

Plats

Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (6).min

Naturreservatet Maspalomas dyner ligger i kommunen San Bartolomé de Tirajana. Området sträcker sig över mer än 400 hektar, inklusive sanddynerna, dammen och palmlunden. Det har stått under skydd sedan 1994 med olika lagar för att säkerställa dess integritet.

Södra Gran Canaria är ett mycket viktigt turistområde på ön. Turisterna kommer till denna del av ön i jakt på sol, vackra stränder och feststämning. Här hittar du frodiga landskap som belyses av strålande solsken.

Vad man kan göra i Maspalomas sanddyner

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas.min

Barn älskar att springa barfota i sanden och snurra hit och dit. Många vuxna fastnar också i det roliga och hoppar in för att leka i detta magnifika sandhav.

Det här området lämpar sig för nudism, eftersom det finns intima områden där man kan njuta av solen och naturen utan att bära kläder.

Besök även utsiktsplatsen och informationscentret i Playa del Inglés. Därifrån kan du njuta av den utsikt som sanddynerna erbjuder. Gläd dig åt ett förtrollande landskap och betrakta sanddynerna från ett annat perspektiv.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Du kan också vandra längs stigen från Playa del Inglés till Maspalomas strand. Gå genom sanddynerna och bada i sanden. Här kan du också sätta dig på en kamel och rida genom sanddynerna som om du vore en arab som korsar Saharaöknen.

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (7).min

Besök Maspalomas sanddyner för att lägga till ytterligare en nivå av äventyr till din semester. Lek som ett barn i sanden, vandra på stigarna och ta en kameltur. Kom ihåg att Gran Canaria har mycket att erbjuda, så planera din semester väl så att du inte missar något.

 

-Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (5).min

Reserva Natural Especial de Las Dunas de Maspalomas (2).min

Stränder i Puerto Rico

Relaterade artiklar:

Relaterade aktiviteter: