Prva objava: 14 septembra, 2022 |

Naravni bazeni v Agaeteju

Naravni bazeni v Agaeteju so trije bazeni iz vulkanskih kamnin, v katerih se lahko osvežite in zabavate z družino. Vabimo vas, da spoznate to čudo narave, ki sprejme na stotine turistov, zaljubljenih v njegov čar in spokojnost.

Znani so tudi pod imenom Las Salinas de Agaete. Ponujajo drugačno okolje od tipičnih plaž Gran Canarie. Tu ne boste našli sipin, drobnega peska ali valov, ki bi se razbijali o obalo.

V tem prispevku izveste, kaj so naravni bazeni v kraju Agaete, zakaj so tako priljubljeni in kako priti do njih.

Piscinas Naturales en Agaete -.min

Kaj lahko počnete v naravnih bazenih v Agaete

V Las Salinas de Agaete najdete tri mogočne bazene iz vulkanskih kamnin, ki so kot nalašč za sprostitev in uživanje v morju. Med seboj in z morjem so povezani s podzemnimi kanali.

Ker so zaščiteni pred valovi, ponujajo mirno vodo za sproščeno uživanje v morju. Zaradi teh pogojev so idealni za družine. Otroci se lahko mirno kopajo brez nevarnosti, ki jo predstavljajo valovi. V bazene in iz njih vodijo stopnice, kar olajša dostop vsem članom družine.

V naravnih bazenih Agaete se lahko sončite, osvežite v kristalno čisti vodi in se potapljate ter odkrivate lepote, ki se skrivajo pod gladino. Ko se dvigne plima, v bazene vstopijo valovi in ribe. Ko plima odteče, se ribe ujamejo in ustvarijo zanimivo podvodno okolje za potapljanje in raziskovanje.

Uživajte v razgibanih pogledih na obalo. Pustite se zapeljati skalam in pečinam, ki varujejo čudovito in rodovitno dolino Agaete. Ne pozabite obiskati El Roque Partido ali Dedo de Dios, vulkanske skale v obliki prsta, ki kaže proti nebu.

Puerto de Agaete.min

Storitve

V solinah Agaete so na voljo naslednje storitve:

  • kopališča
  • Jedilnica
  • poleti reševalec iz vode
  • parkirišče

Na voljo je tudi solarij, kjer se lahko mirno sončite, ne da bi se napolnili s peskom.

Lokacija

Ti naravni bazeni se nahajajo v kraju Agaete na severozahodu Gran Canarie in so najbolj znani na otoku. Njihovo ime izvira iz njihove nekdanje funkcije solin. V davnih časih so se sem ljudje odpravljali iskat morsko sol, ki so jo pozneje spremenili v te čudovite bazene, v katerih lahko uživamo danes.

Agaete

Pueblo de Agaete.min

Agaete je mesto z ribiško tradicijo, kjer je veliko ocvrtih rib, slanih rib in morske strasti. Tu boste našli različne kulturne in prostočasne možnosti. To mestece je rojstni kraj velikih pesnikov, ki so navdih našli v lepoti doline, vonju morja in ribiškem vzdušju.

Vzdolž promenade boste našli trgovine, obrtne prodajalne in na desetine restavracij, ki ob vsakem času strežejo sveže ribe. Razvajajte svoje brbončice in se pripravite na okušanje rib v različnih oblikah. Ne boste se mogli odločiti med juhami, pečenicami in tradicionalnimi ocvrtimi ribjimi jedmi.

Kako priti do bazenov Agaete

Če želite obiskati naravne bazene Agaete, se lahko do njih pripeljete z avtomobilom iz Las Palmasa, ki je oddaljen le 30 minut vožnje. Do njih lahko pridete tudi peš s Paseo de los Poetas v Puerto de las Nieves. Če ste na Tenerifih in želite prečkati z enega otoka na drugega, traja pot s trajektom nekaj več kot eno uro. To je idealno za obiskovalce, ki želijo spoznati Kanarske otoke, ne da bi zamudili katero koli znamenitost. Priporočamo vam, da počitnice skrbno načrtujete, da boste lahko spoznali vse čare Kanarskega otočja.

Plaže v Gran Canaria
Povezani članki: