Prva objava: 14 septembra, 2022 | Zadnja posodobitev: 16 septembra, 2022 | Avtor: Jan Daniel

Playa del Inglés Plaža

Playa del Inglés je ena najboljših plaž v Evropi ter ena najlepših in najbolj prometnih na Gran Canarii. Danes je sončno zatočišče za milijone turistov, ki iščejo toplino in zabavo.

Podnebje v Playa del Inglés je čudovito. Večino leta se temperature gibljejo med 18 in 22 stopinjami Celzija. V tem prispevku izveste, kaj vse ponuja Playa del Inglés.

Izvor imena Playa del Inglés

V šestdesetih letih 20. stoletja so okoli nje začeli graditi hotele in rezidence z namenom, da bi postali počitniške hiše za Angleže. Danes se tuji turisti vedno znova vračajo. Mnogi kupijo nepremičnine, da bi se lahko vrnili, kadar koli želijo. Tako je bilo izpolnjeno poslanstvo, da postane drugi dom Angležev, Ircev in drugih Evropejcev.

Lokacija

Nahaja se na jugu Gran Canarie, natančneje v občini San Bartolomé de Tirajana. To je mestna plaža z zlatim peskom in mirnim morjem, ki se razteza v dolžini treh kilometrov.

Nahaja se med plažo Maspalomas in plažo San Agustín. Poleg nje se nahaja tudi znamenita sipina Maspalomas, naravni rezervat z veliko turistično vrednostjo.

Storitve

Playa del Inglés je prejela modro zastavo, kar pomeni, da ponuja odlične pogoje za kopanje in kakovostne storitve, kot so:

  • reševalci iz vode
  • tuši
  • garderobe
  • ležalniki
  • parkirišče
  • Avtobusno postajališče

Plaža je poleg svoje lepote in odličnih storitev idealna tudi za počitnice z otroki. Je široka in ima varna območja, kjer lahko uživajo vsi.

Playa del Inglés (2).min

Vodne aktivnosti

Mladi in ljubitelji adrenalina se zbirajo na Playa del Inglés, da bi uživali v čudovitih dejavnostih na prostem. Zaradi svetlega sonca, ki plažo osvetljuje večino leta, boste lahko izvajali vodne športe, ki vas zanimajo.

Tu lahko deskate na valovih, potapljate, tečete po plaži in vadite Capoeiro. Izposodite e-skuterje, vodne skuterje, deske za kajtanje, jadranje na deski, kajtanje in bodyboarding. Na voljo so tudi jadralno padalstvo, odbojka na mivki in nogomet na mivki.

Nudistična plaža

Naturisti bodo našli varno zatočišče, kjer bodo lahko uživali v soncu in morju, ne da bi zakrili vsaj centimeter svoje kože. Nudistično območje je odmaknjeno. Na tem območju se lahko sončite v bolj osamljenem in sproščenem vzdušju. Playa del Inglés je zaradi možnosti nudizma priljubljena plaža za LGTB populacijo.

Obalna promenada

V bližini so številne trgovine z vsem, kar potrebujete za uživanje na plaži. Obiščete lahko tudi različne irske pube, diskoteke in bare, ki čakajo na obiskovalce.

Uživajte v okusnih jedeh v regionalnih restavracijah. Obiščite nakupovalna središča in ne pozabite kupiti spominkov, da boste domov odnesli otipljive spomine na obisk otoka.

Hotelska ponudba v okolici Playa del Inglés je zelo bogata. Našli boste all inclusive hotele, stanovanja in rezidence z odličnimi storitvami.

Med mestoma Playa del Inglés in Maspalomas je zabaviščni park Holiday World Maspalomas. Odličen park za uživanje z družino in prijatelji. V bližini sta tudi Sioux City in Aqualand Maspalomas, dva senzacionalna tematska parka za vse starosti.

Med počitnicami na Gran Canarii uživajte v kraju Playa del Inglés. Oglejte si sipine, nudistično območje in ponudbo vodnih aktivnosti. Okusite okusno hrano te regije in uživajte v nepozabnih počitnicah. Opozarjamo vas, da morate biti previdni, če želite dopustovati v tem delu otoka, saj gre za zelo prometno območje. Rezervacije morate opraviti vnaprej, da boste našli mesta na želeni datum.

Plaže v Puerto Rico

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0