Playa del Inglés Strand

Playa del Inglés Strand

Playa del Inglés is een van de beste stranden van Europa en een van de mooiste en drukste van Gran Canaria. Tegenwoordig is het een zonnig toevluchtsoord voor miljoenen toeristen die op zoek zijn naar warmte en plezier.

Het klimaat in Playa del Inglés is schitterend. Gedurende het grootste deel van het jaar blijft de temperatuur tussen de 18ºC en 22ºC. Ontdek in dit bericht wat Playa del Inglés allemaal te bieden heeft.

Oorsprong van de naam Playa del Inglés

In de jaren zestig werden er hotels en residenties omheen gebouwd, met de bedoeling er een vakantiehuis voor de Engelsen van te maken. Vandaag de dag komen buitenlandse toeristen steeds weer terug. Velen kopen woningen om terug te keren wanneer ze maar willen. Zo is de missie om het tweede huis van de Engelsen, Ieren en andere Europeanen te zijn vervuld.

Locatie

Het ligt in het zuiden van Gran Canaria, meer bepaald in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Het is een stadsstrand met goudkleurig zand en rustig water dat zich uitstrekt over 3 kilometer.

Het ligt tussen het strand van Maspalomas en het strand van San Agustín. Het ligt ook naast de beroemde duinen van Maspalomas, een natuurreservaat van grote toeristische waarde.

Diensten

Playa del Inglés heeft de Blauwe Vlag gekregen, wat betekent dat het uitstekende zwemomstandigheden en kwaliteitsdiensten biedt, zoals:

  • Badmeesters
  • Douches
  • Kleedkamers
  • Zonnebedden
  • Parkeerplaats
  • Bushalte

Naast zijn schoonheid en uitstekende dienstverlening is het een ideaal strand voor een vakantie met kinderen. Het is breed en heeft veilige zones waar iedereen van kan genieten.

Playa del Inglés (2).min

Wateractiviteiten

Jongeren en adrenalinejunkies verzamelen zich op Playa del Inglés om te genieten van prachtige buitenactiviteiten. Dankzij de felle zon die het strand het grootste deel van het jaar verlicht, kunt u de watersporten van uw interesse beoefenen.

Hier kunt u surfen op de golven, snorkelen, hardlopen op het strand en Capoeira beoefenen. Verhuur van e-scooters, jetski’s, kitesurf-, windsurf- en bodyboardplanken. Parasailing, beachvolleybal en strandvoetbal zijn ook beschikbaar.

Windsurf Watersport in Fuerteventura.min

Naaktstrand

Naturisten vinden hier een veilig toevluchtsoord om van de zon en de zee te genieten zonder hun huid te bedekken. Het nudistengedeelte is afgezonderd. Hier kunt u in een meer eenzame en ontspannen sfeer zonnebaden. Vanwege de mogelijkheid tot nudisme is Playa del Inglés een favoriet strand voor de LGTB-bevolking.

Boulevard aan zee

In de buurt vindt u een groot aantal winkels met alles wat u nodig hebt om van het strand te genieten. U kunt ook de verschillende Ierse pubs, disco’s en bars bezoeken die op de bezoekers wachten.

Geniet van heerlijke maaltijden in de restaurants in de regio. Bezoek de winkelcentra en vergeet niet souvenirs te kopen om tastbare herinneringen aan uw bezoek aan het eiland mee naar huis te nemen.

Het hotelaanbod rond Playa del Inglés is zeer compleet. U vindt er all-inclusive hotels, appartementen en residenties met uitstekende diensten.

Tussen Playa del Inglés en Maspalomas ligt het pretpark Holiday World Maspalomas. Een geweldig park om met familie en vrienden van te genieten. Vlakbij vindt u ook Sioux City en Aqualand Maspalomas, twee sensationele themaparken voor alle leeftijden.

Geniet van Playa del Inglés tijdens uw vakantie op Gran Canaria. Bekijk de duinen, het nudistengebied en de aangeboden wateractiviteiten. Proef het heerlijke eten van de streek en geniet van een onvergetelijke vakantie. Wij herinneren u eraan om uw voorzorgsmaatregelen te nemen als u in dit deel van het eiland vakantie wilt vieren, want het is een zeer druk gebied. U dient vooraf te reserveren om plaatsen te vinden op de gewenste datum.

Stranden in Puerto Rico

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerde activiteiten: