Eerste publicatie: november 1, 2022 |

Walvissen en dolfijnen kijken vanuit Playa de las Américas

In deze tekst vindt u informatie over walvissen en dolfijnen kijken vanaf Playa de las Americas in Tenerife. Bij bananapalmbay.com zijn we gespecialiseerd in het huren van boten in Tenerife voor verschillende doeleinden. We hebben zeilboten, motorboten, jachten, catamarans en andere soorten boten voor u om een heerlijke dag op zee door te brengen.

Deze keer willen we u vertellen over de activiteiten die beschikbaar zijn om walvissen te spotten vanuit Playa las Americas en waarbij ook het vervoer vanaf het hotel waar u verblijft is inbegrepen.

Walvissen en dolfijnen kijken vanuit Playa de las Americas

Full HD - humpback-whale-jumps-out-water-beautiful-jump-madagascar-tenerife
Dit is een van de meest populaire activiteiten voor vakantiegangers die naar Tenerife komen. Wij bieden u graag privébootcharters en gedeelde walvisexcursies in alle comfort. Op onze website vindt u de beste boten om walvisachtigen te zien vanuit Playa de Las Americas en andere badplaatsen op het eiland.

De wateren van Tenerife Zuid hebben een grote kans om dolfijnen en walvissen te zien. Boten vertrekken vanuit Puerto Colón naar La Gomera, waarvan de wateren een grote verscheidenheid aan zeedieren herbergen. Het is gebruikelijk om in dit deel van de Atlantische Oceaan dolfijnen en walvissen te zien zwemmen.

De waarnemingen zijn veilig voor de dieren en het milieu. U hoeft zich alleen maar zorgen te maken over het maken van mooie foto’s en het genieten van het moment. Wij herinneren u eraan geen voorwerpen in het water te gooien en geen harde geluiden te maken die de walvissen kunnen afschrikken.

De tijd gaat ongemerkt voorbij wanneer we in de aanwezigheid zijn van deze vriendelijke dieren. Geniet van de ervaring met uw geliefden en vooral met de kinderen, die het meest genieten van de activiteit.

Walvisachtigen die u het hele jaar door op Tenerife kunt zien

Hier zijn enkele van de soorten die u kunt tegenkomen tijdens boottochten op Tenerife:

Tuimelaar

Full HD - Delfín mular-common-bottlenose-dolphin
Wetenschappelijke naam: Tursiops truncatus. Je kunt ze heel dicht bij de kusten van Tenerife zien. Je herkent ze aan hun intens grijze kleur, die geleidelijk vervaagt naar de onderkant van het lichaam toe. Ze bereiken een lengte van 3 meter als ze volwassen zijn. Ze zwemmen meestal in groepen van gemiddeld 20 dolfijnen.

Grienden

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-ocean
Wetenschappelijke naam: Globicephala macrorinchus, ook bekend als griend. Het is een grote tandwalvis die 5 meter lang kan worden en tot 2 ton kan wegen.

Hij kan gedurende meer dan 20 minuten naar een diepte van meer dan 1000 meter duiken.

Soorten die sporadisch voorkomen

De onderstaande soorten komen in specifieke tijden van het jaar voor, dus hun waarneming hangt af van de tijd van het jaar waarin u op vakantie bent op Tenerife.

Atlantische gevlekte dolfijn

Full HD - Stenella frontalis - Delfín moteado atlántico -Atlantic spotted dolphin-b
Wetenschappelijke naam: Stenella frontalis. Zijn naam is te danken aan de vlekken die het oppervlak van zijn lichaam bedekken en die op volwassen leeftijd volledig aanwezig zijn. Het zijn zeer actieve dolfijnen die in groepen zwemmen. Ze worden tot 2,3 meter lang en wegen tot 80 kilogram.

Ruwtanddolfijn

Wetenschappelijke naam: Steno bredanensis. Ze worden gekenmerkt door hun gegroefde tanden, waaraan ze hun naam te danken hebben. Ze hebben ook een langwerpige schedel waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn van andere soorten. Ze bereiken een lengte van 2,7 meter en kunnen tot 150 kilogram wegen. Hun kleur is donkerder dan die van tuimelaars en ze hebben lichtere vlekken. Ze zwemmen in groepen van gemiddeld 8 individuen.

Potvis

Full HD - sperm-whale-cachalotte
Wetenschappelijke naam: Physeter macrocephalus. Het is een grote soort met een lengte die lijkt op die van een walvis. Je kunt ze herkennen aan hun kleine rugvin, grote kop en donkere huid met strepen.

Deze soort kan tot 18 meter lang en 50 ton zwaar worden. Ze duiken tot 2000 meter diep om naar voedsel te zoeken en blijven meer dan een uur onder water. In het voorjaar worden ze vaker gezien.

Trekvogels die in bepaalde periodes van het jaar verschijnen

De wateren tussen La Gomera en Tenerife maken deel uit van de trekroute van verschillende trekvogels. Als u geluk heeft, kunt u tijdens onze boottochten op Tenerife de volgende walvisachtigen zien:

Gewone dolfijn

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (3)
Wetenschappelijke naam: Delphinus delphis. Het is een zeer populaire soort in alle zeeën van de planeet, op Tenerife kun je ze in de winter zien. Hij wordt gekenmerkt door zijn geelachtige kleur op de flanken. Hij wordt 2,5 meter lang en weegt 120 kilogram.

Valse orka

Wetenschappelijke naam: Pseudorca crassidens. Het is een sociaal en charmant dier. Je kunt ze herkennen aan de bolling in het midden van hun vinnen, het slanke lichaam en de rugvin van ongeveer 10 centimeter. Zijn intens grijze kleur is homogeen. Ze worden 6 meter lang en wegen 1.500 kilogram. Hij zwemt meestal in grote groepen van maximaal 50 individuen.

Andere soorten die sporadisch op Tenerife voorkomen zijn onder andere de noordelijke vinvis, de vinvis, de dwergpotvis, de Fraser’s dolfijn en de orka.

Privé-excursie walvissen en dolfijnen kijken in Playa de las Américas

Met de volgende activiteiten kunt u een volledig privé boottocht maken, alleen u en uw gasten. Wij bieden u comfort en privacy op zee voor een fascinerend avontuur.

Motorboot charter voor walvissen kijken met Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot
Geniet van deze ongelooflijke boot met een maximale capaciteit van 12 personen. We vertrekken vanuit Puerto Colon naar de walvisspotgebieden van Tenerife. Dan gaan we ergens in de baai voor anker zodat iedereen kan gaan zwemmen en afkoelen. Afhankelijk van de lengte van de tocht, kun je de baai El Puertito, de kliffen en de stralende Masca-baai bezoeken.

Privé boot charter met Neptuno voor groepen

Neptuno Tenerife Private Boat Charter
Breng een prachtige dag door in de baai van Tenerife Zuid met deze majestueuze boot voor maximaal 22 passagiers. Bekijk walvisachtigen in hun natuurlijke omgeving. Na het walvissen kijken gaan we naar een prachtige baai waar we kunnen zwemmen en snorkelen.

Gedeelde boottochten om walvisachtigen te zien op Tenerife

Hier is de lijst met activiteiten die beschikbaar zijn op onze website voor gedeelde walvis- en dolfijnexcursies.

Excursie om walvisachtigen te zien in Tenerife zuid met Eden catamaran tour

eden catamaran tour tenerife
We hebben een korte activiteit alleen voor het spotten van walvissen in Tenerife. Deze excursie duurt twee uur en brengt u naar de gebieden die het meest door dolfijnen en walvissen worden bezocht.

De boot vertrekt vanuit de haven van Puerto Colon in Costa Adeje naar het naburige eiland La Gomera. De excursie is gericht op het zien van dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving. De activiteit is inclusief een verfrissend drankje.

Als u de 3 uur durende Eden catamarantour boekt, geniet u nog meer van de zee. Deze tour omvat een stop in de baai om af te koelen, te zwemmen en te snorkelen. Frisdrank, water en bier zijn ook inbegrepen.

Royal Delfin catamaran om walvisachtigen te zien vanuit Playa de Las Américas

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)
Dit is een van onze beste opties om walvissen te spotten op Tenerife. Wij bieden u een geweldige boot voor een onvergetelijke excursie.

De Royal Dolphin is een moderne en ruime boot waarop u de beste emoties zult ervaren. De boot neemt u mee om walvisachtigen op een unieke manier te zien, want hij heeft grote ramen in de vloer om de onderwateractiviteit onder de boot te zien. Zonder twijfel is dit een manier om de zee te zien als nooit tevoren.

Naast de onderwaterramen zijn er ook verschillende camera’s die de passage van de dieren bij de boot opnemen en vervolgens op verschillende televisies projecteren. Zoals u ziet, leert u door deze activiteit de zeefauna van Tenerife van dichtbij kennen.

Na de waarneming gaat de boot richting de baai van Masca en onderweg kunt u genieten van de immensiteit van de kliffen van Los Gigantes. Wanneer u de baai bereikt, gaat de boot voor anker zodat iedereen kan uitstappen om af te koelen in het Atlantische water. Maak van de gelegenheid gebruik om te ontspannen op het zand en te spelen met waterspeelgoed. Geniet met uw vrienden en familie. Deel samen mooie momenten.

De activiteit eindigt met een heerlijke lunch en de terugkeer naar de haven terwijl u het uitzicht bewondert dat het eiland te bieden heeft.

Maxicat catamaran tocht naar Los Gigantes

maxicat catamaran tenerife
Wij nodigen u uit om van de zee te genieten en walvisachtigen te zien in Playa de Las Americas met onze catamaran Maxicat. U kunt excursies van 3 of 5 uur boeken om de Atlantische wateren te bevaren op zoek naar dolfijnen en walvissen.

De boot vertrekt vanuit Puerto Colon in Costa Adeje en brengt u in de richting van het eiland La Gomera, een gebied met een hoge aanwezigheid van walvisachtigen. Hier verzamelen zich verschillende zeedieren, met als populairste de tuimelaars die de boten met plezier benaderen. De zeedieren in dit gebied zijn gewend aan de boten, zodat ze rustig naderen.

Met de Maxicat kunt u ook langs de kliffen varen en voor anker gaan in de baai van Masca om er te zwemmen. Neem uw vrienden mee om te genieten van een geweldige dag op zee, zonnen, zwemmen, snorkelen en spelen met waterspeelgoed. Deze activiteit is inclusief vervoer en lunch.

Assistentie en vervoer

contact us
Zoals we in het begin al zeiden, worden al deze activiteiten afgehaald bij de belangrijkste toeristische centra van Tenerife. Als je in Playa de las Americas bent, schrijf ons, vertel ons waar je verblijft en wij halen je op.

Kies één van deze walvissafari-activiteiten in Playa de las Americas en schrijf ons om te reserveren. Wij stellen u onze WhatsApp ter beschikking die u kunt schrijven om uw twijfels te verduidelijken en uw verzoek in te dienen. Maak van de gelegenheid gebruik om te genieten van de zee op Tenerife en beleef de beste momenten van uw vakantie.

Bootcharters in Playa de las Americas
Walvissen kijken in Playa de las Americas
Wat onze klanten zeggen:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!
Gerelateerde artikelen:
Stranden in Playa de las Americas