Val- och delfinskådning från Playa de las Américas

Val- och delfinskådning från Playa de las Américas

Guide

I den här texten hittar du information om val- och delfinskådning från Playa de las Americas på Teneriffa. På bananapalmbay.com är vi specialiserade på att hyra båtar på Teneriffa för olika ändamål. Vi har segelbåtar, motorbåtar, yachter, katamaraner och andra typer av båtar för att du ska kunna tillbringa en underbar dag på havet.

Den här gången vill vi berätta om de aktiviteter som finns för valskådning från Playa las Americas och som även inkluderar transport från hotellet där du bor.

Val- och delfinskådning från Playa de las Americas

Full HD - humpback-whale-jumps-out-water-beautiful-jump-madagascar-tenerife
Detta är en av de mest populära aktiviteterna för semesterfirare som kommer till Teneriffa. Vi är glada att kunna erbjuda dig privata båtcharter och delade valskådningsutflykter i total komfort. På vår webbplats hittar du de bästa båtarna för att se valar från Playa de Las Americas och andra orter på ön.

I vattnen på Teneriffa södra finns det stor sannolikhet att se delfiner och valar. Båtarna avgår från Puerto Colón till La Gomera, vars vatten är hemvist för en mängd olika marina djur. Det är vanligt att se delfiner och valar som simmar glatt i detta område av Atlanten.

Observationerna är säkra för djuren och miljön. Du behöver bara oroa dig för att ta fina bilder och njuta av ögonblicket. Vi påminner dig om att inte kasta föremål i vattnet och att inte göra höga ljud som kan skrämma valarna.

Tiden går utan att vi märker det när vi är i närvaro av dessa vänliga djur. Njut av upplevelsen tillsammans med dina nära och kära och särskilt med barnen, som är de som tycker mest om aktiviteten.

Valarter som du kan se året runt på Teneriffa

Här är några av de arter som du kan stöta på under båtturer på Teneriffa:

Storlöpande delfin

Full HD - Delfín mular-common-bottlenose-dolphin
Vetenskapligt namn: Tursiops truncatus. Du kan se dem mycket nära Teneriffas kuster. Du kan känna igen dem på deras intensivt grå färg som gradvis bleknar mot kroppens nedre delar. De når en längd på 3 meter när de är könsmogna. De simmar vanligtvis i grupper om i genomsnitt 20 delfiner.

Grindvalar

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-ocean
Vetenskapligt namn: Globicephala macrorinchus, även känd som grindval. Det är en stor tandval som kan bli 5 meter lång och väga upp till 2 ton.

Den har förmågan att dyka till djup på över 1 000 meter i mer än 20 minuter.

Arter med sporadisk förekomst

De arter som anges nedan förekommer vid specifika tider på året, så deras observation beror på vilken tid på året du är på semester på Teneriffa.

Atlantisk fläckig delfin

Full HD - Stenella frontalis - Delfín moteado atlántico -Atlantic spotted dolphin-b
Vetenskapligt namn: Stenella frontalis. Namnet beror på de fläckar som täcker kroppens yta och som är helt närvarande i vuxen ålder. De är mycket aktiva delfiner som simmar i grupper. De blir upp till 2,3 meter långa och väger upp till 80 kilo.

Grovtandad delfin

Vetenskapligt namn: Steno bredanensis. De kännetecknas av sina räfflade tänder, som i sin tur ger dem sitt namn. De har också en långsträckt skalle som gör dem lätta att skilja från andra arter. De når en längd på 2,7 meter och kan väga upp till 150 kilo. Deras färg är mörkare än flasknosdelfinernas och de har ljusare fläckar. De simmar i grupper på i genomsnitt 8 individer.

Pötväggar

Full HD - sperm-whale-cachalotte
Vetenskapligt namn: Physeter macrocephalus. Det är en stor art med en längd som liknar den hos en val. Du kan identifiera dem på deras lilla ryggfena, stora huvud och mörka hud med ränder.

Den här arten kan bli upp till 18 meter lång och väga 50 ton. De dyker upp till 2 000 meters djup för att leta efter föda och stannar under vattnet i mer än en timme. De kan ses oftare under våren.

Flyttande arter som dyker upp vid särskilda tider på året

Vattnen mellan La Gomera och Teneriffa är en del av vandringsrutten för olika flyttande arter. Om du har tur kan du se följande valar på våra båtturer på Teneriffa:

Vanlig delfin

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (3)
Vetenskapligt namn: Delphinus delphis. Eftersom de är en mycket populär art i alla världens hav kan du på Teneriffa se dem på vintern. Den kännetecknas av sin gulaktiga färg på sidorna. Den blir 2,5 meter lång och väger 120 kilo.

Falsk späckhuggare

Vetenskapligt namn: Pseudorca crassidens. Det är ett sällskapligt och charmigt djur. Du kan känna igen dem på utbuktningen i mitten av fenorna, den slanka kroppen och ryggfenan som är cirka 15 centimeter lång. Dess intensivt gråa färgning är homogen. De blir 6 meter långa och väger 1 500 kilo. Den simmar vanligtvis i stora grupper på upp till 50 individer.

Andra arter som förekommer sporadiskt på Teneriffa är bl.a. nordlig finval, finval, pygmépaddla, Frasers delfin och orkaval.

Privat utflykt för val- och delfinskådning i Playa de las Américas

Med följande aktiviteter kan du göra en helt privat båttur, bara du och dina gäster. Vi erbjuder dig komfort och avskildhet till havs för ett fascinerande äventyr.

Charter av motorbåt för valskådning med Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot
Njut av denna otroliga båt med en maximal kapacitet på 12 personer. Vi avgår från Puerto Colon till valskådningsområdena på Teneriffa. Sedan ankrar vi någonstans i bukten för att alla ska kunna bada och svalka sig. Beroende på hur lång resan är kan du besöka viken El Puertito, klipporna och den strålande Masca Bay.

Privat båtcharter med Neptuno för grupper

Neptuno Tenerife Private Boat Charter
Tillbringa en underbar dag i bukten på Teneriffa södra med denna majestätiska båt för upp till 22 passagerare. Titta på valar i deras naturliga miljö. Efter valskådningen beger vi oss till en vacker vik där vi kan simma och snorkla.

Delade båtturer för att se valar på Teneriffa

Här är listan över aktiviteter som finns tillgängliga på vår webbplats för delade utflykter för val- och delfinskådning.

Utflykt för att se valar på Teneriffa södra med Eden katamaran tur

eden catamaran tour tenerife
Vi har en kort aktivitet bara för valskådning på Teneriffa. Denna utflykt varar i två timmar och tar dig till de områden som är mest frekventerade av delfiner och valar.

Båten avgår från hamnen Puerto Colon i Costa Adeje till grannön La Gomera. Turen är inriktad på att se delfiner och valar i deras naturliga miljö. I aktiviteten ingår en uppfriskande dryck.

Om du bokar den 3 timmar långa Eden-katamaranturen kommer du att njuta ännu mer av havet. Den här turen inkluderar ett stopp i bukten för att svalka sig, simma och snorkla. Läskedrycker, vatten och öl ingår också.

Royal Dolphin-katamaran för att se valar från Playa de Las Américas

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)
Det här är ett av våra bästa alternativ för valskådning på Teneriffa. Vi erbjuder dig en fantastisk båt för en oförglömlig utflykt.

Royal Dolphin är en modern och rymlig båt på vilken du kommer att uppleva de bästa känslorna. Båten tar dig till valar på ett unikt sätt eftersom den har stora fönster i golvet för att se undervattensaktiviteten under båten. Utan tvekan är detta ett sätt att se havet som aldrig förr.

Förutom undervattensfönstren har den också olika kameror som registrerar djurens passage nära båten och sedan projicerar det på olika tv-apparater. Som du kan se kommer du genom denna aktivitet att lära känna Teneriffas marina fauna på nära håll.

Efter observationen styr båten mot Masca-bukten och längs vägen kan du njuta av den enorma omfattningen av Los Gigantes-klipporna. När ni når viken ankrar båten upp så att alla kan gå av för att svalka sig i Atlantens vatten. Passa på att koppla av på sanden och leka med vattenleksaker. Njut tillsammans med dina vänner och din familj. Dela vackra stunder tillsammans.

Aktiviteten avslutas med en utsökt lunch och återkomsten till hamnen medan ni beundrar utsikten som ön har att erbjuda.

Maxicat-katamaranresa till Los Gigantes

maxicat catamaran tenerife
Vi bjuder in dig att njuta av havet och se valar i Playa de Las Americas med vår katamaran Maxicat. Du kan boka utflykter på 3 eller 5 timmar för att segla i Atlantens vatten på jakt efter delfiner och valar.

Båten avgår från Puerto Colon i Costa Adeje och tar dig i riktning mot ön La Gomera, ett område med hög förekomst av valar. Här samlas olika havsdjur, de mest populära är flasknosdelfinerna som närmar sig båtarna med glädje. De marina djuren i detta område är vana vid båtarna, så de närmar sig lugnt.

Med Maxicat kan du också göra en rundtur på klipporna och ankra i Masca Bay för att simma i dess vatten. Ta med dina vänner för att njuta av en fantastisk dag till havs, sola, simma, snorkla och leka med vattenleksaker. I denna aktivitet ingår transport och lunch.

Assistans och transport

contact us
Som vi nämnde i början erbjuder alla dessa aktiviteter upphämtning från Teneriffas viktigaste turistcentra. Om du befinner dig i Playa de las Americas är det bara att skriva till oss och berätta var du bor så hämtar vi dig.

Välj en av dessa valskådningsaktiviteter från Playa de las Americas och skriv till oss för att göra din bokning. Vi ställer vår WhatsApp till ditt förfogande som du kan skriva till för att klargöra dina tvivel och göra din förfrågan. Ta chansen att njuta av havet på Teneriffa och tillbringa de bästa stunderna av din semester.

Båtcharter i Playa de las Americas

Valskådning i Playa de las Americas

Relaterade artiklar:

			diving in tenerife south - Playa de las Americas vattensporter
Ha a ragyogó napsütésben szeretne vízi sportokat űzni, Playa de las Americas az...
			Things to do in Playa de las Americas - Saker att göra i Playa de las Americas
Playa de las Américas (eller helt enkelt Las Américas) är ett turistcentrum på södra...
			Neptuno Tenerife Boat Trip to Los Gigantes form North and South (10) - Båtturer i Playa de las Americas
Playa de las Americas är en av Teneriffas viktigaste semesterorter. Tack vare det varma...
			catamaran tour in tenerife private and shared (1).min - Katamaranutflykter i Playa de las Americas
Om du vill boka en av våra katamaranutflykter i Playa de las Americas och inte vet...
			catamaran tour in tenerife private and shared (10).min - Privata utflykter och katamaran charter i Playa de las Américas
Vi presenterar denna lilla guide så att du kan lära känna de alternativ som finns för...

Stränder i Playa de las Americas

			Playa Troya - Costa Adeje Beach (5) - Playa de Troya Strand
Playa de Troya I och II är två stränder i Costa Adeje. Här hittar du allt det roliga...
			Playa del Camison - Playa de las Americas - Playa del Camison Strand
Det är en fantastisk stadsstrand för att sola och njuta av Teneriffas hav. På grund av...
			 - Playa de las vistas Strand
Playa de las Vistas, även känd som Las Vistas-stranden, är en mycket attraktiv strand...
			Playa de Fañabe - Playa Fañabé Strand
Playa Fañabé är en härlig ljus sandstrand med fantastiska fritidsaktiviteter. Den...