Első közzététel: november 1, 2022 |

Bálna- és delfinmegfigyelés Playa de las Américasból

Ebben a szövegben információkat találsz a bálna- és delfinmegfigyelésről Playa de las Américasból Tenerifén. A bananapalmbay.com-nál hajók bérlésére szakosodtunk Tenerifén különböző célokra. Vitorlások, motorcsónakok, jachtok, katamaránok és más típusú hajók állnak rendelkezésünkre, hogy egy csodálatos napot tölthessen el a tengeren.

Ezúttal a Playa las Americasból elérhető bálnafigyelési tevékenységekről szeretnénk beszámolni, amelyek a szállásától való szállítást is magukban foglalják.

Bálna- és delfinmegfigyelés Playa de las Americasból

Full HD - humpback-whale-jumps-out-water-beautiful-jump-madagascar-tenerife
Ez az egyik legnépszerűbb tevékenység a Tenerifére érkező nyaralók körében. Örömmel kínálunk Önnek privát hajós chartereket és közös bálnafigyelő kirándulásokat teljes kényelemben. Weboldalunkon megtalálja a legjobb hajókat a cetfélék megfigyelésére Playa de Las Americasból és a sziget más üdülőhelyeiről.

Tenerife déli vizein nagy a valószínűsége, hogy delfineket és bálnákat láthatunk. A hajók Puerto Colónból indulnak La Gomera felé, amelynek vizei számos tengeri állatnak adnak otthont. Gyakori, hogy delfineket és bálnákat láthatunk boldogan úszkálni az Atlanti-óceánnak ezen a részén.

A megfigyelések biztonságosak az állatok és a környezet számára. Önnek csak az a dolga, hogy szép képeket készítsen és élvezze a pillanatot. Felhívjuk figyelmét, hogy ne dobáljon tárgyakat a vízbe, és ne csapjon olyan hangos zajt, amely megijesztheti a bálnákat.

Az idő észrevétlenül telik, amikor ezeknek a barátságos állatoknak a közelében vagyunk. Élvezze az élményt szeretteivel és különösen a gyerekekkel, akik a legjobban élvezik ezt a tevékenységet.

Cetfélék, amelyeket egész évben láthatunk Tenerifén

Íme néhány faj, amelyekkel a tenerifei hajókirándulások során találkozhat:

Palackorrú delfinek

Full HD - Delfín mular-common-bottlenose-dolphin
Tudományos neve: Tursiops truncatus. Tenerife partjainál nagyon közel láthatjuk őket. Azonosítani lehet őket intenzív szürke színükről, amely a test alsó része felé fokozatosan elhalványul. Érett korukban elérik a 3 méteres hosszúságot. Általában átlagosan 20 delfinből álló csoportokban úsznak.

Kékbálnák

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-ocean
Tudományos neve: Globicephala macrorinchus, más néven pilótabálna. Nagy fogazott cetféle, amely elérheti az 5 méteres hosszúságot és a 2 tonnát is.

Képes több mint 20 percig több mint 1000 méteres mélységbe merülni.

Szórványosan előforduló fajok

Az alább felsorolt fajok az év meghatározott időszakaiban fordulnak elő, így észlelésük attól függ, hogy az év melyik időszakában nyaralunk Tenerifén.

Atlanti-óceáni pettyes delfin

Full HD - Stenella frontalis - Delfín moteado atlántico -Atlantic spotted dolphin-b
Tudományos név: Stenella frontalis. Nevét a testfelületét borító foltoknak köszönheti, amelyek felnőttkorban teljesen jelen vannak. Nagyon aktív delfinek, amelyek csoportosan úsznak. Akár 2,3 méter hosszúra is megnőnek, és súlyuk eléri a 80 kilogrammot.

Durva fogú delfin

Tudományos neve: Steno bredanensis. Jellemzőek barázdált fogaik, amelyekről nevüket kapták. Emellett hosszúkás koponyájuk is van, ami megkönnyíti a megkülönböztetést más fajoktól. Hosszuk eléri a 2,7 métert, és súlyuk elérheti a 150 kilogrammot. Színezetük sötétebb, mint a palackorrú delfineké, és világosabb foltokkal rendelkeznek. Átlagosan 8 egyedből álló csoportokban úsznak.

Gólyabálna

Full HD - sperm-whale-cachalotte
Tudományos neve: Physeter macrocephalus. Nagytestű faj, hossza a bálnákéhoz hasonló. Kis hátúszójáról, nagy fejéről és barázdákkal tarkított sötét bőréről ismerhetjük fel.

Ez a faj elérheti a 18 métert és az 50 tonnát is. Élelemszerzés céljából akár 2000 méter mélyre is lemerülnek, és több mint egy órán át maradnak a víz alatt. Tavasszal gyakrabban lehet őket látni.

Az év meghatározott időszakaiban megjelenő vándorló fajok

A La Gomera és Tenerife közötti vizek különböző vándorló fajok vándorlási útvonalának részét képezik. Ha szerencséje van, a következő cetfélékkel találkozhat a tenerifei hajókirándulásaink során:

közönséges delfin

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (3)
Tudományos neve: Delphinus delphis. Mivel a bolygó összes tengerében igen népszerű faj, Tenerifén télen is láthatjuk őket. Jellemző rá az oldalán lévő sárgás színezet. Hossza eléri a 2,5 métert, súlya pedig a 120 kilogrammot.

Hamis gyilkos bálna

Tudományos neve: Pseudorca crassidens. Társaságkedvelő és bájos állat. Az uszonyai közepén lévő dudorról, a karcsú testéről és a körülbelül 10 hüvelykes hátúszójáról lehet felismerni. Intenzív szürke színezete homogén. Hosszuk eléri a 6 métert, súlyuk pedig 1500 kilogramm. Általában nagy, akár 50 egyedből álló csoportokban úszik.

A Tenerifén szórványosan megjelenő egyéb fajok közé tartozik még többek között az északi uszonyos bálna, az uszonyos bálna, a törpe ámbráscet, a Fraser-delfin, az orkabálna.

Privát bálna- és delfinmegfigyelő kirándulás Playa de las Américasban

Az alábbi tevékenységek keretében teljesen privát hajókirándulást tehet, csak Ön és vendégei. Kényelmet és magányt kínálunk Önnek a tengeren egy lenyűgöző kalandhoz.

Motoros hajó bérlése bálnafigyelésre Fairline 42-es hajóval

Tenerife motor boat charter Fairline 42 foot
Élvezze ezt a hihetetlen hajót, amelynek maximális befogadóképessége 12 fő. Puerto Colonból indulunk Tenerife bálnafigyelő területeire. Ezután lehorgonyzunk valahol az öbölben, hogy mindenki megmártózhasson és lehűlhessen. Az út hosszától függően meglátogathatja az El Puertito öblöt, a sziklákat és a ragyogó Masca-öblöt.

Privát hajóbérlés a Neptunóval csoportok számára

Neptuno Tenerife Private Boat Charter
Töltsön el egy csodálatos napot a déli tenerifei öbölben ezzel a fenséges hajóval, amely akár 22 utas számára is alkalmas. Figyelje meg a cetféléket természetes környezetükben. A bálnafigyelés után egy gyönyörű öbölbe megyünk, ahol úszhatunk és sznorkelezhetünk.

Közös hajókirándulások a cetfélék megfigyelésére Tenerifén

Itt a weboldalunkon elérhető tevékenységek listája a közös bálna- és delfinmegfigyelő kirándulásokhoz.

Kirándulás a cetfélék megtekintésére Tenerife déli részén az Eden katamarán

eden catamaran tour tenerife

Van egy rövid tevékenységünk csak a bálnafigyelésre Tenerifén. Ez a kirándulás két órán át tart, és a delfinek és bálnák által leginkább látogatott területekre visz.

A hajó a Costa Adeje-i Puerto Colon kikötőjéből indul a szomszédos La Gomera szigetre. A túra a delfinek és bálnák természetes élőhelyükön történő megfigyelésére összpontosít. A tevékenységhez egy frissítő ital is jár.

Ha lefoglalja a 3 órás Eden katamarántúrát, még jobban élvezheti a tengert. Ez a túra magában foglal egy megállót az öbölben, ahol hűsölhet, úszhat és sznorkelezhet. Az üdítőitalok, a víz és a sör is benne foglaltatik.

Royal Dolphin katamarán a cetfélék megtekintéséhez Playa de Las Américasból

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)
Ez az egyik legjobb lehetőségünk a tenerifei bálnafigyelésre. Egy nagyszerű hajót kínálunk egy felejthetetlen kiránduláshoz.

A Royal Delfin egy modern és tágas hajó, amelyen a legjobb érzelmeket élheti át. A hajó egyedülálló módon viszi el Önt a cetfélék megfigyeléséhez, mivel nagy ablakokkal rendelkezik a padlóban, hogy láthassa a hajó alatti víz alatti tevékenységet. Kétségtelen, hogy így úgy láthatja a tengert, ahogyan még soha.

A víz alatti ablakokon kívül különböző kamerák is vannak rajta, amelyek rögzítik az állatok áthaladását a hajó közelében, majd ezt különböző televíziókon vetítik ki. Mint láthatja, e tevékenység révén testközelből ismerheti meg Tenerife tengeri állatvilágát.

A megfigyelés után a hajó a Masca-öböl felé veszi az irányt, és útközben gyönyörködhet a Los Gigantes sziklák mérhetetlenségében. Az öbölbe érve a hajó lehorgonyoz, hogy mindenki kiszállhasson és lehűthesse magát az Atlanti-óceán vizében. Használja ki a lehetőséget, hogy pihenjen a homokban és játsszon a vízi játékokkal. Élvezze a barátaival és a családjával. Osszák meg együtt a gyönyörű pillanatokat.

A tevékenység egy finom ebéddel és a kikötőbe való visszatéréssel ér véget, miközben megcsodálhatják a sziget nyújtotta kilátást.

Maxicat katamarán kirándulás Los Gigantesbe

maxicat catamaran tenerife
Meghívjuk Önt, hogy élvezze a tengert és nézze meg a cetféléket Playa de Las Americasban a Maxicat katamaránunkkal. Foglalhat 3 vagy 5 órás kirándulásokat, hogy delfinek és bálnák után kutatva hajózzon az Atlanti-óceán vizein.

A hajó a Costa Adeje-i Puerto Colonból indul, és La Gomera szigetének irányába viszi Önt, egy olyan területre, ahol nagy számban fordulnak elő cetfélék. Itt különböző tengeri állatok gyűlnek össze, a legnépszerűbbek a palackorrú delfinek, amelyek örömmel közelednek a hajókhoz. A tengeri állatok ezen a területen hozzászoktak a hajókhoz, így nyugodtan közelednek.

A Maxicat hajóval a sziklákat is bejárhatja, és lehorgonyozhat a Masca-öbölben, hogy úszhasson annak vizében. Vigye magával barátait, hogy egy nagyszerű napot töltsenek a tengeren, napozással, úszással, sznorkelezéssel és vízi játékokkal játszva. Ez a tevékenység tartalmazza a szállítást és az ebédet.

Segítség és szállítás

contact us
Ahogy az elején említettük, az összes ilyen tevékenységhez felszállási lehetőséget kínálunk Tenerife főbb turisztikai központjaiból. Ha Playa de las Americasban tartózkodik, csak írjon nekünk, mondja meg, hol száll meg, és mi felvesszük Önt.

Válassza ki a bálnafigyelési tevékenységek egyikét Playa de las Americasból, és írjon nekünk, hogy lefoglalhassa a helyét. Rendelkezésedre bocsátjuk WhatsApp-unkat, amelyre írhatsz, hogy tisztázd a kétségeidet és kérésedet. Éljen a lehetőséggel, hogy élvezze a tengert Tenerifén, és töltse el nyaralásának legjobb pillanatait.

Foglaljon a WhatsApp segítségével

Bálnafigyelés a oldalon Playa de las Americas

Hajó Charters a oldalon Playa de las Americas

Foglaljon a WhatsApp segítségével

Mit mondanak a vásárlóink:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Kapcsolódó cikkek: