Prva objava: 10 novembra, 2022 |

Opazovanje kitov in delfinov iz Playa de las Américas

V tem besedilu boste našli informacije o opazovanju kitov in delfinov iz Playa de las Americas na Tenerifih. Pri bananapalmbay.com smo specializirani za najem plovil na Tenerifih za različne namene. Imamo jadrnice, motorne čolne, jahte, katamarane in druge vrste plovil, s katerimi lahko preživite čudovit dan na morju.

Tokrat bi vam radi povedali o dejavnostih, ki so na voljo za opazovanje kitov iz Playa las Americas in vključujejo tudi prevoz iz hotela, v katerem bivate.

Opazovanje kitov in delfinov iz Playa de las Americas

Full HD - humpback-whale-jumps-out-water-beautiful-jump-madagascar-tenerifeTo je ena izmed najbolj priljubljenih dejavnosti za dopustnike, ki prihajajo na Tenerife. Z veseljem vam ponujamo zasebne čarterje in skupne izlete za opazovanje kitov v popolnem udobju. Na naši spletni strani boste našli najboljše čolne za opazovanje kitov iz Playa de Las Americas in drugih letovišč na otoku.

V vodah južnega Tenerifa je velika verjetnost, da boste videli delfine in kite. Iz Puerto Colón odplujejo ladje na otok La Gomera, katerega vode so dom različnim morskim živalim. Na tem območju Atlantskega oceana je pogosto videti delfine in kite, ki veselo plavajo.

Opazovanje je varno za živali in okolje. Skrbeti vas mora le, da boste naredili lepe fotografije in uživali v trenutku. Opozarjamo vas, da ne mečite predmetov v vodo in ne spuščajte glasnih zvokov, ki bi lahko prestrašili kite.

Ko smo v bližini teh prijaznih živali, nam čas mine, ne da bi ga opazili. Uživajte v doživetju s svojimi najdražjimi in še posebej z otroki, ki v tej dejavnosti najbolj uživajo.

Vrste kitov, ki jih lahko na Tenerifih opazujete vse leto

Tukaj je nekaj vrst, ki jih lahko srečate med izleti z ladjo na Tenerifih:

delfini: delfin beli

Full HD - Delfín mular-common-bottlenose-dolphinZnanstveno ime: Tursiops truncatus. Vidite jih lahko zelo blizu obal Tenerifov. Prepoznate jih po intenzivni sivi barvi, ki proti spodnjim delom telesa postopoma zbledi. V zrelih letih dosežejo dolžino 3 metre. Običajno plavajo v skupinah, v katerih je povprečno 20 delfinov.

Pilotski kiti

Full HD - pilot-whale-globicephala-melas-atlantic-oceanZnanstveno ime: Globicephala macrorinchus, znan tudi kot pilotski kit. Gre za velikega zobatega kita, ki lahko doseže dolžino 5 metrov in težo do 2 ton.

Sposoben se je potopiti do globine več kot 1 000 metrov za več kot 20 minut.

Vrste z občasnim pojavljanjem

Spodaj navedene vrste se pojavljajo v določenih letnih časih, zato je njihovo opazovanje odvisno od letnega časa, ko ste na počitnicah na Tenerifih.

Atlantski črtasti delfin

Full HD - Stenella frontalis - Delfín moteado atlántico -Atlantic spotted dolphin-bZnanstveno ime: Stenella frontalis. Njegovo ime je posledica peg, ki prekrivajo površino njegovega telesa in so v odrasli dobi popolnoma prisotne. So zelo aktivni delfini, ki plavajo v skupinah. V dolžino zrastejo do 2,3 metra in tehtajo do 80 kilogramov.

Grobozobi delfin

Znanstveno ime: Steno bredanensis. Zanje so značilni žlebasti zobje, po katerih so tudi dobili ime. Imajo tudi podolgovato lobanjo, po kateri jih je mogoče zlahka ločiti od drugih vrst. V dolžino dosežejo 2,7 metra, tehtajo pa lahko do 150 kilogramov. Njihova barva je temnejša od barve delfinov in imajo svetlejše lise. V povprečju plavajo v skupinah po 8 osebkov.

Spermski kit

Full HD - sperm-whale-cachalotteZnanstveno ime: Physeter macrocephalus. Je velika vrsta, ki je po dolžini podobna kitom. Prepoznamo jih po majhni hrbtni plavuti, veliki glavi in temni koži s progami.

Ta vrsta lahko doseže do 18 metrov in 50 ton teže. Potapljajo se do 2 000 metrov globoko, da bi poiskali hrano, in pod vodo ostanejo več kot eno uro. Pogosteje jih je mogoče videti spomladi.

Selitvene vrste, ki se pojavljajo v določenih letnih časih

Vode med otokoma La Gomera in Tenerife so del selitvene poti različnih selitvenih vrst. Če boste imeli srečo, boste na naših izletih z ladjo na Tenerifih lahko videli naslednje kitovske vrste:

navadnega delfina

Full HD - shortbeaked-common-dolphin-delphinus-delphis-malaga-spain (3)Znanstveno ime: Delphinus delphis. Ker so zelo priljubljena vrsta v vseh morjih planeta, jih lahko na Tenerifih opazujete tudi pozimi. Zanjo je značilna rumenkasta obarvanost na straneh. V dolžino doseže 2,5 metra in tehta 120 kilogramov.

Lažni kit ubijalec

Znanstveno ime: Pseudorca crassidens. Je družabna in očarljiva žival. Prepoznamo jih po izboklini na sredini plavuti, vitkem telesu in hrbtni plavuti, veliki približno 10 centimetrov. Njena intenzivna siva obarvanost je homogena. V dolžino dosežejo 6 metrov in tehtajo 1 500 kilogramov. Običajno plava v velikih skupinah, ki štejejo do 50 osebkov.

Druge vrste, ki se občasno pojavljajo na Tenerifih, so med drugim severni plavutonogi kit, plavutonogi kit, pižmovka, Fraserjev delfin, orka.

Zasebni izlet za opazovanje kitov in delfinov v Playa de las Américas

Z naslednjimi dejavnostmi se lahko udeležite popolnoma zasebnega izleta z ladjo, samo vi in vaši gostje. Ponujamo vam udobje in zasebnost na morju za fascinantno pustolovščino.

Najem motornega čolna za opazovanje kitov z modelom Fairline 42

Tenerife motor boat charter Fairline 42 footUživajte v tem neverjetnem čolnu z največ 12 osebami. Izplujemo iz Puerto Colon na območja za opazovanje kitov na Tenerifih. Nato se bomo zasidrali nekje v zalivu, da se bodo vsi lahko kopali in ohladili. Odvisno od dolžine potovanja lahko obiščete zaliv El Puertito, pečine in sijajni zaliv Masca.

Zasebni čarter z ladjo Neptuno za skupine

Neptuno Tenerife Private Boat CharterPreživite čudovit dan v zalivu južnega Tenerifa s to veličastno ladjo za do 22 potnikov. Opazujte kite v njihovem naravnem okolju. Po opazovanju kitov se odpravimo do čudovitega zaliva, kjer lahko plavamo in potapljamo.

Skupni izleti z ladjo za ogled kitov na Tenerifih

Tukaj je seznam dejavnosti, ki so na voljo na naši spletni strani za skupne izlete za opazovanje kitov in delfinov.

Izlet za ogled kitov in delfinov na jugu Tenerifov s katamaranom Eden

eden catamaran tour tenerifeImamo kratko dejavnost samo za opazovanje kitov na Tenerifih. Izlet traja dve uri in vas popelje na območja, ki jih najpogosteje obiskujejo delfini in kiti.

Ladja odpluje iz pristanišča Puerto Colon v Costa Adeje na sosednji otok La Gomera. Izlet je osredotočen na opazovanje delfinov in kitov v njihovem naravnem okolju. Dejavnost vključuje osvežilno pijačo.

Če rezervirate 3-urni izlet s katamaranom Eden, boste še bolj uživali v morju. Ta tura vključuje postanek v zalivu, kjer se lahko ohladite, plavate in potapljate. Vključene so tudi brezalkoholne pijače, voda in pivo.

Katamaran Royal Dolphin za opazovanje kitov iz Playa de Las Américas

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)To je ena naših najboljših možnosti za opazovanje kitov na Tenerifih. Ponujamo vam odličen čoln za nepozaben izlet.

Royal Delfin je sodoben in prostoren čoln, na katerem boste doživeli najboljša čustva. Čoln vas popelje do opazovanja kitov na edinstven način, saj ima velika okna v tleh, skozi katera lahko opazujete podvodno dogajanje pod čolnom. Nedvomno si boste tako ogledali morje kot še nikoli prej.

Poleg podvodnih oken ima tudi različne kamere, ki snemajo prehod živali v bližini čolna in ga nato predvajajo na različnih televizorjih. Kot vidite, boste s to dejavnostjo od blizu spoznali morsko favno Tenerifov.

Po ogledu se ladja odpravi proti zalivu Masca, med potjo pa lahko uživate v neizmernosti klifov Los Gigantes. Ko prispete do zaliva, se ladja zasidra, tako da lahko vsi izstopijo in se ohladijo v vodah Atlantika. Izkoristite priložnost za sprostitev na pesku in igranje z vodnimi igračami. Uživajte s prijatelji in družino. Deležite se lepih skupnih trenutkov.

Aktivnost se konča z okusnim kosilom in vrnitvijo v pristanišče, medtem ko občudujete razglede, ki jih ponuja otok.

Izlet s katamaranom Maxicat na Los Gigantes

maxicat catamaran tenerifeZ našim katamaranom Maxicat vas vabimo, da uživate v morju in opazujete kite v Playa de Las Americas. Naročite lahko 3- ali 5-urne izlete, na katerih boste pluli po vodah Atlantika in iskali delfine in kite.

Ladja odpluje iz Puerto Colon v Costa Adeje in vas popelje v smeri otoka La Gomera, območja z veliko prisotnostjo kitov. Tu se zbirajo različne morske živali, med katerimi so najbolj priljubljeni delfini, ki se z veseljem približujejo čolnom. Morske živali na tem območju so navajene na čolne, zato se jim mirno približujejo.

Z ladjo Maxicat si lahko ogledate tudi pečine in se zasidrate v zalivu Masca ter plavate v njegovih vodah. Vzemite s seboj prijatelje in uživajte v čudovitem dnevu na morju, sončenju, plavanju, potapljanju in igranju z vodnimi igračami. Ta dejavnost vključuje prevoz in kosilo.

Pomoč in prevoz

contact usKot smo že omenili na začetku, pri vseh teh dejavnostih lahko poberete iz glavnih turističnih središč na Tenerifih. Če ste v Playa de las Americas, nam pišite, povejte, kje bivate, in pobrali vas bomo.

Izberite eno od teh dejavnosti opazovanja kitov v Playa de las Americas in nam pišite za rezervacijo. Na voljo vam je naš WhatsApp, na katerega lahko pišete, da pojasnite svoje dvome in podate svojo zahtevo. Izkoristite priložnost in uživajte v morju na Tenerifih ter preživite najlepše trenutke svojih počitnic.

Rezervirajte preko WhatsAppa

Čarterji čolnov na Playa de las Americas

Opazovanje kitov na Playa de las Americas

Rezervirajte preko WhatsAppa

Kaj pravijo naši kupci:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Povezani članki: