Saker att göra i Playa de las Americas

Saker att göra i Playa de las Americas

Guide

Playa de las Américas (eller helt enkelt Las Américas) är ett turistcentrum på södra Teneriffa, som ligger mitt emellan Los Cristianos och Costa Adeje. Många turister från hela världen (särskilt européer) väljer detta resmål för sin semester. Det finns många saker att göra i Playa de las Americas, vilket du kommer att upptäcka genom att läsa den här artikeln.

Besök de mest populära och rekommenderade platserna på Teneriffa med upphämtning nära ditt hotell i Playa de las Americas (flera upphämtnings- och avlämningsställen på orten finns tillgängliga för din bekvämlighet).

Saker att göra i Playa de las Americas

Tenerife - Boat Charter - (7).min

Vi vet!!! Den viktigaste frågan du har i huvudet är vad man kan göra i Playa de las Americas. Läs vidare för att ta reda på det.

Det finns många saker att göra i Playa de Las Americas, till exempel utflykter, aktiviteter, öturer, quad-safari, uthyrning av buggy på Teneriffa, vattensporter och mycket mer. Allt med start direkt vid eller från denna semesteranläggning.

De flesta av de saker vi erbjuder nedan är försedda med transport. Andra aktiviteter äger rum direkt i Playa de las Americas. Till exempel med start från stranden eller hamnen. Andra hämtas du med buss från ditt hotell. När du bokar med oss ger vi dig självklart den information som behövs för att du enkelt ska kunna ta dig till start- eller mötesplatsen.

Komplett lista över saker att göra i Playa de Las Américas✅

Här är den fullständiga listan över utflykter och saker att göra i Playa de las Americas.

Vattensporter i Playa Las Americas

Genom följande lista presenterar vi alla vattenaktiviteter i Playa de las Americas som finns tillgängliga på vår webbplats.

Flygande fiskar

Fly Fish ride in Tenerife

Njut av en aktivitet full av adrenalin och skoj. Den flygande fisken är en flyter som liknar bananbåten där du och din grupp vänner kommer att uppleva intensiva känslor. Upptäck kraften i den flygande fisken när båten accelererar och alla flyger genom luften.

Bananbåt

banana boat tenerife

En populär aktivitet hos alla som besöker Teneriffas stränder. Håll fast i bananen så hårt du kan. Men var försiktig, ingen kommer att vara kvar på bananen när hastigheten ökar. Det är en rolig aktivitet som får dig att le och släppa lite stress. Dela den med dina vänner och din familj.

Safari kajakpaddling

Safari with Kayak in Tenerife South (1)

Känn spänningen när du styr kanoten med kraften från dina armar. Kanoten kommer att drivas av paddlarna, som i sin tur styrs av passagerarna. Det är en lagaktivitet där alla måste arbeta tillsammans. Det är roligt och spännande. Segla runt Teneriffaviken, upptäck dolda hörn mellan klipporna och låt dig förföras av havets skönhet.

Jetski

Jetski in tenerife south

Att åka jetski i Playa de Las Americas är ett måste. Vi har en fantastisk Jetski-aktivitet i Costa Adeje för dig som vill ha en fantastisk tid med dina vänner. Du kan välja en tid som sträcker sig från 20 minuter till 2 timmar. Känn vinden i ansiktet och hastigheten från de kraftfulla motorerna på våra jetskis.

Flygning i parascending

Parascending in Tenerife South

Vi har också den välkända vattenparagliden för att du ska kunna sväva genom luften över Teneriffaviken. Paraglidern är fäst vid en båt som rör sig i hög hastighet och får paraglidern att sväva. Du kommer att fästas vid paraglidern och nå en fantastisk höjd som får dig att känna dig som en fågel som flyger fritt i luften. Aktiviteten är helt säker eftersom den utförs av ett team av experter inom sektorn.

Flyboard

Flyboard in Tenerife South

Som avslutning på listan över vattensporter vill vi nämna Flyboarding. En aktivitet som är lika spännande som den är extrem. Känn kraften i denna apparat som låter dig göra de mest otroliga piruetter.

Vi har också vattensportpaket för dig som vill njuta av flera sporter i samma aktivitet. Njut av jetskiåkning, parascending och flugfiske. Paketen gör att du kan njuta av flera aktiviteter utan att behöva hyra dem separat, och dessutom till ett bekvämare pris.

Los Gigantes klippor

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

Teneriffa har verkligen mycket att erbjuda, och vissa delar av ön är väl värda ett besök. Vissa platser, som Los Gigantes klippor, kan vara riktigt fascinerande, och andra gör dig alltför upphetsad.

Segelyachtcharter med skeppare i Teneriffa södra

Sailing Boat Charter in Tenerife Galatea

Vi erbjuder dig fängslande segelbåtar för en resa på Atlanten. Med en segelbåtscharter med skeppare kan du segla runt bukten i total exklusivitet. Bara du och dina gäster. Du behöver inte dela resan med främlingar, så du har friheten att vara dig själv och njuta av upplevelsen med glädje. Vår expertkapten känner till de bästa platserna i bukten. Turen börjar med ombordstigning i Puerto Colon. Inkluderat är ett stopp vid en strand för förfriskningar, drycker och lunch samt delfin- och valskådning på Teneriffa.

Katamaran charter i Playa de las Americas

Katamaranerna är bekväma och rymliga båtar att dela med flera personer. Turen inkluderar en tur till de platser där valar och delfiner kommer nära, ett stopp i en vik och snacks. Under stoppet kan du bada, snorkla och fräscha upp dig i Teneriffas kristallklara vatten.

Den här typen av båt är perfekt för att fira speciella händelser som födelsedagar och examina. Bjud in dina vänner för att fira med dig omgiven av havet och frisk vind. Kom ihåg att livet är smakligare och roligare till havs.

Katamaranen är en av de mest populära båtarna för val- och delfinskådning på Teneriffa. Kom ihåg att havsdjuren tenderar att frekventera vattnen mellan Teneriffa och La Gomera, och det är precis dit katamaranen tar dig. Njut av att se delfinerna och orkanerna anlända. Vi kan inte garantera att du kommer att se valarna, men det finns en god chans att du kommer att få se dem. Dessa vänliga djur är bekanta med båtarna och kommer ofta fram för att säga hej.

Dykningskurser

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

Vi har olika kurser och aktiviteter för att du ska kunna fördjupa dig i havsbottnen. Utforska havets hemligheter och simma med de lokala sköldpaddorna och fiskarna. Med vårt första dyk förbereder vi dig med teori så att du känner till de tekniska detaljerna. Du kommer alltid att åtföljas av en instruktör som hjälper dig att nå ett lämpligt djup. Det blir en oförglömlig upplevelse som du kommer att vilja upprepa om och om igen.

Vi har också aktiviteter för erfarna dykare, dykning och för dem som vill få en ny certifiering. För mer information kan du kontakta oss på WhatsApp så hjälper vi dig gärna. I slutet av texten hittar du också en detaljerad lista över alla aktiviteter som finns på Teneriffa, inklusive de som har med dykning att göra.

Dykning fortsätter att vara en av de mest populära sakerna att göra på södra Teneriffa. Man uppskattar att den stora marina biologiska mångfalden i området lockar hundratals dykare på jakt efter äventyr.

Utflykt till Teide

Vi har utflykter till nationalparken Teide och dess berömda vulkan. Den här typen av utflykt får inte saknas på listan över saker att göra under semestern på Teneriffa. Kom ihåg att Teide utgör öns hjärta och du kan inte åka iväg utan att besöka den.

Vi har även andra utflykter som tar dig till andra lika fantastiska platser i andra delar av ön. Utflykter runt Teneriffa är det bästa sättet att lära känna ön tillsammans med expertguider. Du behöver inte oroa dig för någonting, ta bara med kameran och njut av allt som Teneriffa har att erbjuda. Ta en tur till Santa Cruz, La Laguna och Taganana, eller besök den otroliga byn Masca med sin rika historia och sina romantiska landskap.

Vandring

Private Trekking Teide with Permision (2)

Som alla vet är Teneriffa en ö som är rik på vegetation och vackra landskap formade av vulkaner. Här hittar du skogar, berg, klippor, stelnade lavaytor, stenar och det otroliga berget Teide. Alla dessa miljöer erbjuder fantastiska stigar för att vandra och njuta av naturen. Vi bjuder in dig att upptäcka Teneriffa genom dess stigar.

Quadsafari i Playa Las Américas och Buggyturer

Ett annat sätt att göra aktiv turism på Teneriffa är att åka ombord på en Quad eller Buggy. Njut av adrenalinet och extrema känslor när du kör dessa fordon. Våra quad-safaris på Teneriffa tar dig genom magiska stigar och förtrollande platser på ön.

Temaparker på Teneriffa

Ett annat av de alternativ som Teneriffa erbjuder sina besökare är den långa listan med temaparker för hela familjen att njuta av. Missa inte chansen att besöka några av dessa parker och ta med dig fantastiska minnen hem.

Besök Monkey Park, ett område som tillhör aporna. Du hittar dem i total frihet så att du kan dela med dem. Ta bilder och ge dem frukter, vi försäkrar dig att du kommer att ha en fantastisk tid. Du kan också njuta av en trevlig kameltur i Camel Park.

Jungle Park är en annan fantastisk plats på ön, en autentisk djungel full av vegetation, vattendrag och mer än 500 djur som väntar på att göra din dag till en upplevelse. Loro Park är kanske en av de mest kända, eftersom den är hemvist för många olika djurarter, bland annat papegojor och marina djur. Djuren är beredda att ge dig fantastiska shower som kommer att förvåna publiken. Njut av de vackra pingvinerna, jätteakvariet, papegojshowen, orca-, delfin- och sjölejonutställningar.

Stränder i Playa de las Americas

Playa Troya - Costa Adeje Beach (13)

Naturligtvis kommer vi ihåg att trots kärleken till fester och underhållning lockade Teneriffa först och främst med den milda solen och det blåa havet. Därför kan vi inte glömma att nämna stränderna. Huvudstranden i Las Americas heter Troya. Det är en perfekt plats för att sola, koppla av och bada i Teneriffas blåa vatten.

Att utöva utomhusaktiviteter i Playa de Las Americas är väldigt roligt. Du hittar jetskis, trampbåtar och solstolar. Den gråaktiga sanden på stranden inbjuder till avkoppling och solbadning. Njut av vinden i ansiktet och det mjuka ljudet av vågorna som skvalpar mot sanden.

Bland tjänsterna på Playa de las Américas kan vi nämna strandparasoll och solstolar, Röda korsets livräddningsplats och allt som badaren behöver för sin bekvämlighet. Vi påminner om att detta är en strand med blå flagg, vilket innebär att det är säkert att bada och att den erbjuder kvalitetsservice. Och om du vill ta en paus från middagssolen kan du ta en uppfriskande drink i någon av barerna längs kusten.

Väder i Playa de Las Americas

Saker att göra i Playa de las Americas

Vädret i Las Americas Teneriffa förblir soligt under större delen av året. Här finns milda väderförhållanden som gör att du kan njuta av din semester när som helst på året. Temperaturen i juni är bara några grader högre än i december.

Underhållning

I Playa de las Americas hittar du många platser för underhållning. Vi kan nämna dess barer, restauranger, golfbanor och köpcentrum. Nattlivet är välutvecklat med många diskotek och strandklubbar. Du kan också festa på en båt, vilket är en mycket populär aktivitet bland Teneriffas invånare.

Nattliv

Olika nattshower, barer och pubar med livemusik, ljus och dans till de tidiga morgontimmarna – allt detta är en integrerad del av Las Americas. Las Americas har alltid lockat ungdomar och fest- och nöjesälskare i alla åldrar. Så om det är oändlig underhållning du letar efter är detta den perfekta platsen. Kolla in Veronicas Stripe, mer känt som Las Veronicas om du gillar att festa och ha kul.

Anslutning

Den närmaste flygplatsen till Playa de Las Americas är den södra flygplatsen Reina Sofia. För att ta dig därifrån till ditt hotell i Las Americas tar det cirka 30 minuter med buss.

Hotell

Playa del Camison - Playa de las Americas

På tal om kända semesterorter på Teneriffa är Playa de las Americas det första namnet som kommer i folks huvud när de tänker på ett hotell. Du har förmodligen hört talas om dess stränder, nattklubbar och utflykter. Las Americas är känt som nöjes- och nattlivets centrum på södra Teneriffa.

Playa de las Americas har lyxiga 4- och 5-stjärniga hotell som Villa Cortes eller den berömda Mare Nostrum Resort. Även hotell som Columbus, Catalonia Oro Negro, H10 Las Palmeras & Best Tenerife eller Spring Hotel Volcano erbjuder mycket bra service.

Restauranger

I Playa de las Americas finns det gott om restauranger för alla smaker och budgetar. Om du vill prova typisk spansk mat kan du gå till Mesón Castellano. Om du inte gillar spansk mat (vilket är nästan omöjligt) eller om du bara vill variera dina måltider (vilket är mer möjligt) kan du gå till shoppingcentret Safari och prova, beroende på vad du föredrar, italiensk mat på Bianco, indisk mat på Bombay Blue, Tex-Mex på Hacienda Miranda eller asiatisk mat på Thai Botanico.

Shopping

Playa de las Americas är också känt som det kommersiella hjärtat i södra Teneriffa. För att shoppa kan du besöka Golden Mile, som börjar vid Vista Sur. Där hittar du de berömda köpcentrumen: Safari, Oasis och Américas Plaza. Kom också ihåg att besöka Siam Mall, ett enormt köpcentrum som nyligen byggts i Las Américas.

Assistans och transport

Vårt första tips är att göra en bra semesterplanering innan du anländer till Teneriffa. På så sätt kan du spara dyrbar semestertid och få ut så mycket som möjligt av din vistelse på en av Teneriffas mest kända semesterorter: Playa de las Americas.

Vi erbjuder de bästa utflykterna på ön. Vi har valt ut dem en efter en utifrån vår erfarenhet från många års arbete i den lokala turistbranschen på Teneriffa. Om du behöver vår hjälp med att organisera dina aktiviteter och utflykter under din vistelse på Teneriffa, tveka inte att kontakta oss. Fyll i vårt formulär för bokningsförfrågan som du hittar bifogat till varje utflykt. Du kan också skriva till oss på WhatsApp för en mer direkt kontakt. Vi ställer också vårt spanska mobilnummer +34 663 699 101 till ditt förfogande.

Detta är slutet på den här artikeln med vilken vi vill visa dig utflykter och saker att göra i Playa las Américas. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig och att du kan börja planera din semester. Om du har några frågor eller om du vill göra en bokning kan du skriva till oss på WhatsApp, vi svarar dig gärna.

Båtturer i Playa de las Americas
Dykning i Playa de las Americas
Fiskeresor i Playa de las Americas
Katamaran Charters i Playa de las Americas
Lyxbåtuthyrning i Playa de las Americas
Öutflykt i Playa de las Americas
Quad Bike Safaris i Playa de las Americas
Rekommenderade saker att göra i Playa de las Americas
Segelbåtcharter i Playa de las Americas
Temaparker i Playa de las Americas
Valskådning i Playa de las Americas
Vandring i Playa de las Americas
Vattensporter i Playa de las Americas
Vad våra kunder säger:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Relaterade artiklar:
Stränder i Playa de las Americas