Prva objava: 6 septembra, 2022 |

Čarterji čolnov na Tenerife

Opazovanje kitov na Tenerife

Priporočene stvari za početi na Tenerife

Tematski parki na Tenerife

Družinske dejavnosti na Tenerifih

Počitnice so tu in načrtujete, kam boste odšli z družino? Ne iščite več, danes vam želimo povedati o najboljših dejavnostih na Tenerifih, v katerih lahko uživate z družino.

V tem vodniku boste našli različne možnosti z zagotovljeno zabavo za vse člane družine.

Dan na plaži na Tenerifih

Playa del Duque Costa Adeje Holiday Resort

Med najprimernejšimi dejavnostmi za družino je dan na plaži na prvem mestu. Tu boste našli sprostitev za mamo in očeta ter neprekinjeno zabavo za otroke.

Naše plaže imajo kristalno čisto vodo z veliko vidljivosti, kjer se lahko otroci igrajo in opazujejo plavanje malih ribic.

Izkoristite počitnice za raziskovanje morskega dna in otrokom omogočite prvo potapljaško izkušnjo.

Mestne plaže se nahajajo v bližini obalne promenade. Od tam lahko dostopate do neštetih trgovin in restavracij.

Izkoristite priložnost za okusno kosilo v bližnjih restavracijah in kupite spominke, ki jih lahko odnesete domov.

Opazovanje kitov

Royal Delfin Tenerife Catamaran Tour with Transport (7)

To je dejavnost, ki je ne smete izpustiti iz družinskih načrtov. Z najemom čolna na Tenerifih lahko odplujete na območja, kjer se sprehajajo delfini in kiti.

Vsi radi opazujejo kite in delfine, kako plavajo in se približujejo čolnu. V tej dejavnosti najbolj uživajo otroci. Najemite čoln za opazovanje delfinov in kitov ter odnesite domov čudovite spomine na družinske počitnice na Tenerifih.

Vodni parki

Siam Park, Water Park in Tenerife South

Najboljši vodni parki na otoku ponujajo atrakcije za vse starosti. Odrasli lahko uživajo v številnih ekstremnih vožnjah in atrakcijah, medtem ko bodo mlajši otroci našli dejavnosti, ki so varnejše za njihovo starostno skupino.

Poleg bazenov in toboganov imajo nekateri vodni parki tudi predstave delfinov, ki bodo navdušile vsakogar. Eden takih je Aqualand v Costa Adeje, kjer delfini vsak dan prirejajo zanimive predstave.

Nacionalni park Teide

To je najbolj obiskana naravna točka na Tenerifih, ki jo mora obiskati vsa družina.

Podajte se na pohod po vulkanski okolici s čudovitimi razgledi. Doživite občutek, da se nahajate med značilnimi skalami in soteskami geografske pokrajine Teide.

Tu živijo različne endemične vrste izjemne lepote. Prijetno se lahko popeljete tudi z žičnico, ki vas bo popeljala na nadmorsko višino 3500 metrov, od koder boste lahko v celoti opazovali otok.

Vožnja z žičnico je primerna za otroke in osebe s težavami pri hoji.

Obisk živalskih vrtov

Še ena fantastična možnost za vso družino je obisk živalskih vrtov na Tenerifih, kjer si lahko ogledate različne vrste živali.

Eden najboljših je Loro Parque, ki velja za najbolj priljubljen živalski vrt v Španiji. V njem si lahko ogledate pingvine, orke, delfine, morske pse in številne druge živali. Papige priredijo neverjetno predstavo, ki ukrade predstavo in izvabi široke nasmehe.

Loro Parque Tenerife with Transport

Park džungle je še en živalski vrt na otoku z veliko živalmi. Tu lahko od blizu spoznate orangutane, hrošče, ptice roparice in druge. Pripravite se, da boste videli jastrebe in orle, ki letijo nad vami in izvajajo impresivne piruete.

Obiščite tudi Monkey Park, neverjeten kraj, kjer se lahko družite z opicami v njihovem naravnem okolju. Opice so proste, z njimi se lahko fotografirate in jim dajete sadje. Ogledate si lahko tudi različne vrste ptic, želve in vrtove kaktusov.

Zdaj, ko veste, kje so najboljše družinske dejavnosti na Tenerifih, morate le še načrtovati, katere dni se boste odpravili tja. Ne pozabite na fotoaparat, da boste lahko ujeli vsak trenutek. Domov odnesite nekaj čudovitih fotografij, ki jih lahko uokvirite v svoji dnevni sobi.

Kaj pravijo naši kupci:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Povezani članki:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0