Eerste publicatie: maart 29, 2024 |

Charco verde o Laguna de los Clicos (1)

Charco Verde of Laguna de los Clicos op Lanzarote

Op het eiland Lanzarote, juweel van de Canarische archipel, is er een plek van uitzonderlijke schoonheid die zowel reizigers als de lokale bevolking heeft betoverd: de Charco de los Clicos, ook bekend als Charco Verde. Deze lagune, die zich bevindt in een oude vulkaankrater in de gemeente Yaiza, is een visueel spektakel dat je diep in contact brengt met de natuur.

Locatie en oorsprong van de naam

Charco verde o Laguna de los Clicos (4)

De Charco de los Clicos ligt vlakbij het dorp El Golfo, aan de westkust van Lanzarote. De naam komt van de term “clico”, de naam die de lokale bevolking gaf aan een zeer smakelijk weekdier. De term “groen” komt, zoals je je kunt voorstellen, van de kleur van het water.

De kleur groen en zijn mysterieuze oorsprong

Charco verde o Laguna de los Clicos (3)

Het meest opvallende kenmerk van de Charco de los Clicos is zijn intense en mysterieuze groene kleur. Deze kleur is het resultaat van de aanwezigheid van micro-organismen, met name algen, die floreren in het zoute en vulkanische water van de lagune. Onder deze algen valt de microalg Ruppia Maritima op, waarvan de aanwezigheid sterk bijdraagt aan de groene tint van het water.

Droomlandschap

Charco verde o Laguna de los Clicos (5)

Als je hier bent, beleef je een onvergetelijke ervaring vanwege de contrasten van de Charco Verde, met het zwarte zand van het strand, het diepe blauw van de zee en de roodachtige kleur van de klif. Om optimaal van deze ervaring te genieten heb je 2 opties: bezoek het uitkijkpunt van El Golfo voor een “lucht” zicht op het landschap of ga het pad af om dit wonder van de natuur van dichtbij te bewonderen, zeker de perfecte plek om enkele droomfoto’s vast te leggen!

Band met het Vulkanen Natuurreservaat

El Charco de los Clicos maakt deel uit van het Vulkanen Natuurreservaat, een uitgestrekt beschermd gebied dat vulkaanlandschappen omvat die uniek zijn in de wereld. Het ligt ook binnen het bereik van het Timanfaya Nationaal Park, een ander vulkanisch wonder dat je zeker moet bezoeken tijdens je reis naar Lanzarote.

Een ander positief aspect is dat het Vulkanen Natuurreservaat een gevarieerde fauna en flora herbergt die zich heeft aangepast aan de extreme omstandigheden van de vulkanische omgeving. Deze vogels, waaronder de geelpootmeeuw en de kuifaalscholver, vinden in Charco de los Clicos een ideale plek om te eten en te rusten, zodat je ze in hun natuurlijke omgeving kunt observeren.

Om te onthouden

Charco verde o Laguna de los Clicos (2)

Om dit wonder van de natuur te beschermen, is het volledig verboden om in Charco Verde te baden. Vanwege zijn schoonheid en kwetsbaarheid wordt de plas beschermd door de milieuwetten van de Canarische Eilanden. Er zijn maatregelen getroffen om dit unieke ecosysteem te behouden en het voortbestaan ervan voor toekomstige generaties te garanderen. Bij Banana Palm Bay moedigen we je aan om tijdens je verblijf geen afval achter te laten en zo bij te dragen aan het behoud van dit paradijs.

De Charco de los Clicos is veel meer dan alleen een groene lagune; het is een natuurlijke schat die de magie en schoonheid van het eiland Lanzarote bevat. De vulkanische oorsprong, de hypnotiserende groene kleur en het omringende landschap maken het een essentiële bestemming als je van natuur en fotografie houdt. Als je deze plek bezoekt, betreed je een wereld vol contrasten en sensaties die nog lang in je geheugen zullen blijven hangen nadat je de kust hebt verlaten.

Locations: