Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Ontdek de schoonheid van Caleta del Mero op Lanzarote

In de Canarische archipel, omringd door het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan, ligt een natuurlijke schat die iedereen die het geluk heeft hem te ontdekken betovert: Caleta del Mero. Dit pittoreske strand, gelegen op het prachtige eiland Lanzarote, is een kustparadijs dat de sereniteit van de zee combineert met de grootsheid van het vulkanische landschap.

Locatie

Gemeente: Haría

Caleta del Mero ligt aan de oostkust van Lanzarote, op slechts 10 minuten rijden van het charmante vissersdorp Arrieta. Het ligt nog dichter bij Orzola (5 minuten), een prachtig dorp in de gemeente Haría.

Hotels en restaurants

Een positief aspect van Caleta del Mero is de nabijheid van Orzola en al zijn restaurants en hotels. Zoals eerder gezegd is het maar 5 minuten rijden met de auto, dus je kunt bekende restaurants en bars bezoeken zoals het restaurant “La Maresía” of de “Mirador El Roque”, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht terwijl je eet.

Hotels zijn moeilijk te vinden op 25-30 minuten rijden, maar in Orzola kun je appartementen vinden die van alle gemakken zijn voorzien. Hiertoe behoren de flat “Rincón del Descanso” en de “Mirador del Muelle”, beide met een droomuitzicht.

Zand en landschap

 width=

Allereerst geeft het gebroken witte zand je het gevoel dat je in de wolken bent, dankzij hoe zacht en schoon het is. Bovendien vormt het een spectaculair contrast met de donkere rotsen van vulkanische oorsprong die over de hele baai verspreid liggen. Het turquoise water van de zee maakt het kleurenschema compleet. Elk element waaruit de Caleta del Mero bestaat, maakt het perfect voor je om achterover te leunen en te genieten van een onvergetelijke ervaring.

De Caleta del Mero is perfect voor jou als je van surfen houdt, dankzij de over het algemeen gematigde deining. Bovendien zorgen de kleine golfbrekers aan de zijkant ervoor dat de golven met weinig kracht de kust bereiken, dus het is ook ideaal als je gewoon een duik wilt nemen in het kristalheldere water.

Toegankelijkheid

De toegang is gemakkelijk, met de auto of het openbaar vervoer, maar let goed op als je met kinderen reist, want je moet een weg oversteken om op de stoep te komen.

De parkeerplaats ligt op 200 meter afstand en er passen maar een paar auto’s in, maar je hoeft je geen zorgen te maken omdat Caleta del Mero zelden wordt bezocht. Dit maakt het een veel aantrekkelijkere bestemming om in alle rust te ontspannen en te zonnebaden.

Om te onthouden

 width=

Interessant aan dit strand is dat nudisme er is toegestaan, omdat het er niet erg druk is. Het is de moeite waard om te vermelden dat respectvol gedrag moet worden gehandhaafd om het plezier van iedereen aan te moedigen en te respecteren.

De Caleta del Mero is niet veranderd door de mens, dus je vindt er geen gebouwen of infrastructuur van welke aard dan ook. Om het te houden als het paradijs dat het is, benadrukken we bij Banana Palm Bay het belang van het verzamelen van al het afval dat tijdens je verblijf wordt gegenereerd.

In tegenstelling tot sommige van de drukkere stranden van het eiland, biedt deze rustige baai je een toevluchtsoord voor de drukte en een kans om in contact te komen met de natuur in haar puurste vorm. Of je nu bij zonsopgang langs het strand wandelt of gewoon ontspant in de zon, Caleta del Mero heeft iets voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van alledag.

Stranden in Lanzarote
Gerelateerde artikelen: