Stranden van Puerto del Carmen

Stranden van Puerto del Carmen

Puerto del Carmen ligt in het zuidoosten van het eiland Lanzarote en is een van de belangrijkste toeristische centra in de regio. Het heeft vele diensten voor het plezier van de toeristen en 6 kilometer weelderige stranden.

Het was oorspronkelijk een vissersgebied maar heeft zich ontwikkeld tot een compleet toeristisch aanbod. Tegenwoordig is er nog steeds een onophoudelijke visserijactiviteit in het gebied dat bekend staat als La Tiñosa en om de essentie van het gebied te behouden, werden de hotelgebouwen gebouwd met respect voor de traditionele architectuur.

Stranden van Puerto del Carmen

De kustlijn strekt zich uit over 8 kilometer waarlangs u alle soorten diensten vindt. U heeft ook de mogelijkheid om verschillende wateractiviteiten te beoefenen, zoals duiken, snorkelen, surfen en nog veel meer. Veel toeristen kiezen de stranden van Puerto del Carmen in hun route vanwege het uitstekende klimaat en de kwaliteitsdiensten.

Playa Grande-strand

Puerto del Carmen Becahes - Lanzarote (1)

Dit is een stadsstrand dat zich uitstrekt over een kilometer van gouden zand en kalm water. Het is het meest populaire strand in de omgeving en alle activiteiten van Puerto del Carmen vinden hier plaats. De aangrenzende promenade heeft een verscheidenheid aan winkels, restaurants en recreatiegebieden voor ieders smaak.

Hier vindt u alles wat de bader nodig heeft om in alle comfort van de zee te genieten. Het strand beschikt over douches, toiletten, kleedkamers, badmeesters, ligbedden en parasols, en een beveiligde parkeerplaats.

Matagorda

Het strand strekt zich uit over 800 meter en is 30 meter breed. Het is een van de drukste baaien van het eiland omdat het omringd is door hotels en flats. U vindt er ligbedden en parasols, maar als u wilt, kunt u ook op het zand gaan liggen om te zonnebaden en een lekker kleurtje te krijgen.

Los Pocillos

Puerto del Carmen Becahes - Lanzarote (1)

Het ligt in het centrum, tussen Matagorda en Playa Grande. Het is 1 kilometer lang en 150 meter breed en ontvangt honderden toeristen die het bezoeken. Het wordt gekenmerkt door het gouden zand en het kalme water.

Laan van de stranden

De Avenida de las Playas loopt parallel aan de stranden van Puerto del Carmen. De winkel- en vrijetijdsfaciliteiten hebben bijgedragen aan de populariteit van het gebied. Als u er langs loopt, vindt u diverse restaurants, winkels en vele mogelijkheden voor dag- en nachtrecreatie. De laan heeft een fietszone zodat u hem op twee wielen kunt oversteken en volop van de zeewind kunt genieten.

Hoe er te komen

De stranden van Puerto del Carmen bereiken is heel gemakkelijk. Het enige wat u hoeft te doen is langs de avenue te rijden en te parkeren bij het strand van uw keuze. U kunt er ook komen met de bus op een van de buslijnen die naar Puerto del Carmen rijden. Nu u op het strand bent, hoeft u alleen nog maar te genieten van een heerlijke dag aan de zee van Lanzarote.

Stranden in Puerto del Carmen
Gerelateerde artikelen: