Eerste publicatie: maart 25, 2024 |

Ontdek het prachtige Playa El Jablillo op Lanzarote

Deze keer vertellen we je over het schitterende strand El Jablillo op Lanzarote, met kristalhelder water en het hele jaar door volop zon. Het is beschut tegen de wind door de hotelzone en een golfbreker, dus het heeft sereen water dat perfect is om in te zwemmen en snorkelen. Kom en ontdek met ons Playa El Jablillo, beschouwd als een strand vol rust om te genieten van een rustige vakantie en los te komen van de wereld.

Locatie

Het ligt in het zuidwesten van Lanzarote in de gemeente Teguise. Degenen die in de nabijgelegen flats en hotels verblijven, kunnen het strand te voet bereiken. Wie verder weg verblijft, kan het strand bereiken met een huurauto of met de bus op lijn 1 en 2. Het strand ligt aan de Avenida El Jablillo.

Kenmerken van Playa El Jablillo

Het is een semi-stedelijk strand met fijn goudkleurig zand en turquoise water dat zich uitstrekt over een lengte van 150 meter. Het bestaat uit zand dat bezaaid is met rotsen die het de karakteristieke aantrekkingskracht van vulkanische stranden geven. Het heeft een hoge bezettingsgraad dankzij de aantrekkingskracht en de kwaliteit van de diensten. Vooral in het hoogseizoen stroomt het vol en is er geen plaats meer voor meer.

De zeebodem biedt een grote natuurlijke rijkdom die de aandacht trekt van natuurliefhebbers. Het is ideaal om te duiken en snorkelen. Het is ook een van de beste stranden van Lanzarote voor onderwaterfotografie.

Familiestrand

Teguise Costa Teguise - Avenida del Jabillo - Playa del Jabillo 04 ies
Het strand wordt van nature beschermd door de wind, waardoor het water vrij blijft van sterke golven. Om deze omstandigheden nog verder te verbeteren zijn er golfbrekers gebouwd waardoor het water zo rustig is als een zwembad. Dit maakt het een ideaal strand voor kinderen. Omdat het een klein strand is, kunnen kinderen altijd onder toezicht staan.

Diensten

Het is bekroond met de Blauwe Vlag, wat het aantrekkelijker maakt voor toeristen en bezoekers van over de hele wereld. Op dit strand kun je genieten van:

  • Zonnebedden en parasols te huur
  • Douches
  • Toiletten
  • Bewaking
  • Loopbruggen en hellingen voor mensen met een motorische handicap

De toegang tot het strand is heel gemakkelijk, u kunt zelfs uw auto parkeren op slechts een paar meter van het strand. De parkeerplaats is zeer ruim en biedt plaats aan veel auto’s.

Paseo Maritimo

Het strand van El Jablillo ligt vlakbij een aangename promenade die het verbindt met de verschillende etablissementen in de stad. Je vindt er verschillende winkels waar je zwemkleding, strandaccessoires en meer kunt kopen. Je kunt ook lekker eten in de plaatselijke restaurants en plezier maken met vrienden in de ijssalons en bars. De stad Teguise is een prachtige plek om te bezoeken als je Playa El Jablillo bezoekt. Wandel door de straten en magische hoekjes. Het dorp wordt omringd door een vulkanisch landschap met een zeer interessant historisch centrum.

We herinneren je eraan dat door de hoge bezettingsgraad van Playa El Jablillo de accommodaties snel uitverkocht zijn, vooral in het hoogseizoen. Daarom raden we je aan om van tevoren te reserveren en vroeg op het strand te zijn om een plekje te vinden.

Stranden in Lanzarote
Gerelateerde artikelen: