Prva objava: 30 marca, 2024 |

Odkrijte čudovito plažo El Jablillo na Lanzaroteju

Tokrat vam bomo povedali o čudoviti plaži El Jablillo na Lanzaroteju s kristalno čisto vodo in obilico sonca skozi vse leto. Pred vetrom jo varujeta hotelsko območje in valobran, zato ima mirno vodo, ki je kot nalašč za plavanje in potapljanje. Odkrijte z nami plažo Playa El Jablillo, ki velja za plažo, polno miru, kjer lahko uživate v mirnih počitnicah in se odklopite od sveta.

Lokalizacija

Nahaja se na jugozahodu Lanzarote v občini Teguise. Tisti, ki bivajo v bližnjih stanovanjih in hotelih, lahko do plaže pridejo peš. Tisti, ki bivajo dlje, lahko do plaže pridejo z najetim avtomobilom ali z avtobusom na linijah 1 in 2. Plaža se nahaja na Avenida El Jablillo.

Vsebine plaže El Jablillo

To je polmestna plaža s finim zlatim peskom in turkizno vodo, ki se razteza v dolžini 150 metrov. Sestavlja jo pesek, posejan s skalami, ki ji dajejo značilno privlačnost vulkanskih plaž. Zaradi svoje privlačnosti in kakovosti storitev ima visoko stopnjo zasedenosti. Zlasti v visoki sezoni se napolni z ljudmi in ni več prostora.

Njeno morsko dno ponuja veliko naravno bogastvo, ki pritegne pozornost ljubiteljev narave. Idealno je za potapljanje in snorklanje. Je tudi ena najboljših plaž na Lanzarotu za podvodno fotografiranje.

Družinska plaža

Teguise Costa Teguise - Avenida del Jabillo - Playa del Jabillo 04 ies
Plaža je naravno zaščitena z vetrom, kar pripomore k temu, da v vodi ni močnih valov. Za dodatno izboljšanje teh pogojev so bili zgrajeni valobrani, zaradi katerih je voda mirna kot bazen. Zaradi tega je idealna plaža za otroke. Ker gre za majhno plažo, so otroci ves čas pod nadzorom.

Službe

Plaža je bila nagrajena z modro zastavo, zaradi česar je še bolj privlačna za turiste in obiskovalce z vsega sveta. Na tej plaži lahko uživate:

  • Najem ležalnikov in senčnikov
  • Tuši
  • Toaletni prostori
  • Grešilec iz vode
  • Klančine in prehodi za gibalno ovirane osebe

Dostop do plaže je zelo enostaven, svoj avtomobil lahko celo parkirate le nekaj metrov od plaže. Parkirišče je zelo prostorno in ima zmogljivost za več avtomobilov.

Paseo Maritimo

Plaža El Jablillo se nahaja v bližini prijetne promenade, ki jo povezuje z različnimi lokali v mestu. Našli boste več trgovin, v katerih lahko kupite kopalke, pripomočke za plažo in drugo. Uživate lahko tudi v dobri hrani v lokalnih restavracijah in se s prijatelji zabavate v sladoledarnah in barih. Mesto Teguise je čudovit kraj, ki ga lahko obiščete, če obiščete Playa El Jablillo. Sprehodite se po njegovih ulicah in čarobnih kotičkih. Naselje je uokvirjeno z vulkansko pokrajino in ima zelo zanimivo zgodovinsko središče.

Opozarjamo vas, da se zaradi velike zasedenosti letovišča Playa El Jablillo nastanitvene storitve hitro razprodajo, zlasti v visoki sezoni. Zato vam priporočamo, da rezervacijo opravite vnaprej in na plažo pridete zgodaj, da boste našli prostor.

Plaže v Lanzarote
Povezani članki: