Plaže Puerto del Carmen

Plaže Puerto del Carmen

Puerto del Carmen se nahaja na jugovzhodu otoka Lanzarote in je eno najpomembnejših turističnih središč v regiji. Ponuja številne storitve za turiste in 6 kilometrov bujnih plaž.

Prvotno je bilo to ribiško območje, vendar se je razvilo v celovito turistično ponudbo. Danes se na območju, znanem kot La Tiñosa, še vedno neprestano izvaja ribolov, zato so bile hotelske stavbe zgrajene ob upoštevanju tradicionalne arhitekture, da bi se ohranilo bistvo tega območja.

Plaže Puerto del Carmen

Obala se razteza v dolžini 8 kilometrov, vzdolž katere boste našli vse vrste storitev. Prav tako boste lahko izvajali različne vodne aktivnosti, kot so potapljanje, snorkljanje, deskanje in druge. Mnogi turisti izberejo plaže v Puerto del Carmenu na svojem programu zaradi odličnega podnebja in kakovostnih storitev.

Plaža Playa Grande

Playas de Puerto del Carmen

To je mestna plaža, ki se razteza na kilometru zlatega peska in mirne vode. Je najbolj priljubljena plaža na tem območju, na njej pa se odvijajo vse dejavnosti v Puerto del Carmenu. Na sosednji promenadi so na voljo številne trgovine, restavracije in prostori za preživljanje prostega časa, ki zadovoljijo vse okuse.

Tu boste našli vse, kar kopalci potrebujejo za udobno uživanje v morju. Na plaži so tuši, stranišča, garderobe, reševalci iz vode, ležalniki in senčniki ter varno parkirišče.

Matagorda

Plaža se razteza na 800 metrih in je široka 30 metrov. Gre za enega najbolj prometnih zalivov na otoku, saj je obdan s hoteli in stanovanji. Našli boste ležalnike in senčnike, če pa vam je ljubše, lahko ležite na pesku in se sončite ter lepo zagoreli.

Los Pocillos

Puerto del Carmen Becahes - Lanzarote (1)

Nahaja se v središču, med krajema Matagorda in Playa Grande. Dolga je 1 kilometer in široka 150 metrov ter sprejme na stotine turistov, ki jo obiščejo. Odlikujeta ga zlati pesek in mirna voda.

Avenija plaž

Avenida de las Playas poteka vzporedno s plažami v Puerto del Carmenu. Njeni nakupovalni in rekreacijski objekti so prispevali k priljubljenosti tega območja. Če se sprehodite po njej, boste našli različne restavracije, trgovine ter številne možnosti za dnevno in nočno preživljanje prostega časa. Avenija ima kolesarsko površino, da jo lahko prečkate na dveh kolesih in v celoti uživate v morskem vetriču.

Kako priti do nje

Pot do plaž v Puerto del Carmen je zelo preprosta. Vse, kar morate storiti, je, da se peljete po aveniji in parkirate v bližini izbrane plaže. Do plaže lahko pridete tudi z avtobusom na eni od avtobusnih linij, ki vozijo v Puerto del Carmen. Zdaj, ko ste na plaži, morate le še uživati v čudovitem dnevu na morju Lanzarote.

Plaže v Puerto del Carmen
Povezani članki: