Prva objava: 8 junija, 2022 |

Plaže Papagayo

V tem prispevku bomo govorili o plažah Papagayo ali bolje rečeno o najboljših plažah Lanzarote. Zaradi različnih razlogov je to območje, ki ga za kopanje in uživanje v morju izberejo številni turisti.

Za plaže Papagayo sta značilna zlati pesek in intenzivno turkizno morje. Obiskovalci jih obiskujejo vse leto, vendar na velikem delu obale ni gneče. Večina obiskov je poleti, zato se lahko, če imate radi samoto, odpravite tudi v drugih letnih časih in uživate v morju v svojem prostem času in na ekskluziven način.

Lokacija

Plaže Papagayo se nahajajo v občini Yaiza na jugu Lanzarote in spadajo v turistično središče Playa Blanca. Do njih lahko pridete peš v nekaj minutah, če ste nastanjeni v enem od hotelov.

Raztezajo se v dolžini petih kilometrov in so razdeljeni na majhne zalive, znane kot Playa Mujeres, Caleta del Congrio, El Pozo, Puerto Muelas in Papagayo. Vsako od teh območij je omejeno z nizkimi skalnimi stenami.

Na teh plažah je vreme vedno ugodno, zato boste uživali v lepem dnevu z veliko sonca in malo vetra. S plaže lahko vidite sosednji otok Fuerteventura in otoček Lobos.

Vodni športi

Če ste navdušeni nad morjem in njegovimi čari, morate obiskati plaže Papagayo. Če se želite med uživanjem v morju tudi spopotiti, vam priporočamo sprehod ob obali plaž Papagayo. Če pa vas zanima morje, vas pričakujemo, da se odpravite na potapljanje, plavanje in snorkljanje. Uživajte v vodi in raziskujte morsko dno najbolj priljubljene obale Lanzaroteja.

Mir in sprostitev

Zalivi zaradi svoje majhnosti zagotavljajo varno okolje za otroke, ki uživajo v čofotanju v vodi in gradnji peščenih gradov.

Lahko ležite na pesku, se sončite in sproščate. To je čudovita sprostitvena terapija, ki se ne more primerjati z najboljšim zdraviliščem na svetu. Bili boste sredi rajske pokrajine, na obrazu boste čutili osvežujoč veter in slišali nežno šumenje morja. To je nedvomno izjemno doživetje za vse vaše čute.

Plaža Papagayo

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

To je ena najlepših plaž v skupini, po kateri je dobila tudi svoje ime. Oblikuje majhen zaliv med dvema klifoma in ustvarja popolno okolje za sproščanje in uživanje v morju.

V dolžino se razteza na 120 metrih, v širino pa na približno 20 metrih, kjer boste našli fini zlati pesek in kristalno čisto vodo, ki se skoraj ne premika. To je odlična plaža za raziskovanje morskega dna.

Ima parkirišče in prostor za kampiranje ter bar na plaži, kjer se lahko oskrbite s hrano in pijačo. Na to plažo prihajajo tako nudisti kot nenudisti.

Plaža Playa Mujeres

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Ta plaža se razteza na 400 metrih bele peščene plaže. Ponuja mirno vodo in čudovito pokrajino. Ker je tako široka, vam ne bo treba skrbeti, da boste našli miren in tih prostor.

Naravni spomenik Los Ajaches

Playas de Papagayo

Skupina plaž Papagayo spada v naravni spomenik Los Ajaches, kar pomeni, da gre za občutljivo območje, ki ga je treba ohraniti. Zato je dostop do nje omejen za nerezidente, ki morajo za uživanje v njenih vodah plačati 3 evre.

Kako priti do plaž Papagayo

Če se odpravljate z avtomobilom, se morate zapeljati v dolino naravnega spomenika Los Ajaches, kjer je koča za nadzor dostopa. Če pa se odločite, da boste tja prišli peš, se morate odpraviti po poti San Marcial del Rubicón, ki se začne v kraju Las Coloradas in vas najprej popelje do plaže Playa Mujeres, nato pa do preostalih plaž v kompleksu.

Playas de Papagayo

Plaže v Lanzarote
Povezani članki: