Papagayo strandjai

Papagayo strandjai

Ebben a bejegyzésben Papagayo strandjairól, vagy jobban mondva Lanzarote legjobb strandjairól fogunk beszélni. Különböző okok miatt ezt a területet sok turista kedveli a fürdéshez és a tenger élvezetéhez.

Papagayo strandjait aranyszínű homok és intenzív türkizkék víz jellemzi. Egész évben fogadják a látogatókat, de a tengerpart nagy kiterjedésű szakasza nem zsúfolt. A legtöbb látogatás nyáron történik, így ha szereti a magányt, az év más időszakaiban is elmehet, és nyugodtan és exkluzív módon élvezheti a tengert.

Helyszín

A Papagayo strandok Lanzarote déli részén, Yaiza településen találhatók, és Playa Blanca turisztikai központjához tartoznak. Ha az egyik szállodában szállt meg, gyalogosan néhány perc alatt elérheti őket.

Öt kilométer hosszan húzódnak, és Playa Mujeres, Caleta del Congrio, El Pozo, Puerto Muelas és Papagayo néven ismert kis öblökre oszlanak. Mindegyik területet alacsony sziklafalak keretezik.

Ezeken a strandokon mindig jó az időjárás, így sok napsütéssel és kevés széllel élvezheti a napot. A strandról a szomszédos Fuerteventura-szigetre és a Lobos-szigetre is ráláthat.

Vízi sportok

Ha szenvedélyesen szereti a tengert és annak varázsát, akkor feltétlenül látogasson el a Papagayo strandokra. Ha a tenger élvezete közben szeretné megizzasztani magát, ajánljuk, hogy sétáljon a Papagayo strandok partján. Ha azonban a tengerre vágyik, várjuk búvárkodásra, úszásra és snorkelezésre. Élvezze a vizet, és fedezze fel Lanzarote legnépszerűbb partszakaszának tengerfenekét.

Béke és kikapcsolódás

Kis méretük miatt az öblök biztonságos környezetet biztosítanak a gyerekek számára, akik élvezettel csobbanhatnak a vízben és építhetnek homokvárakat.

A homokban heverészve napozhatnak és pihenhetnek. Ez egy csodálatos relaxációs terápia, amely a világ legjobb gyógyfürdőjéhez sem hasonlítható. Egy paradicsomi táj kellős közepén leszel, érezni fogod a frissítő szelet az arcodon, és hallani fogod a tenger halk zúgását. Ez kétségtelenül rendkívüli élmény minden érzékszervének.

Papagayo Beach

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

Ez a csoport egyik legszebb strandja, amelyről a nevét is kapta. Két szikla között egy kis öblöt képez, amely tökéletes környezetet teremt a pihenéshez és a tenger élvezetéhez.

Hosszában 120 méter hosszan és körülbelül 20 méter szélességben húzódik, ahol finom aranyszínű homokot és kristálytiszta, szinte mozdulatlan vizet talál. Tökéletes strand a tengerfenék felfedezéséhez.

Van itt parkoló és kemping, valamint egy strandbár, ahol feltöltheti magát ételekkel és italokkal. A nudisták és a nem nudisták egyaránt özönlenek erre a strandra.

Playa Mujeres strand

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Ez a strand 400 méter hosszan húzódik fehér homokos tengerparton. Nyugodt vizet és látványos tájat kínál. Mivel ilyen széles, nem kell aggódnia, hogy talál-e nyugodt és csendes helyet.

Los Ajaches természeti emlékmű

Playas de Papagayo

Papagayo strandjainak csoportja a Los Ajaches természeti emlékműhöz tartozik, ami azt jelenti, hogy érzékeny terület, amelyet meg kell őrizni. Emiatt a nem helyi lakosok számára korlátozott a hozzáférés, akiknek 3 eurót kell fizetniük, hogy élvezhessék a vizét.

Hogyan juthat el a Papagayo strandokhoz?

Ha autóval megyünk, a Los Ajaches természeti emlékhely völgyébe kell mennünk, ahol egy kunyhó ellenőrzi a bejutást. Ha azonban úgy dönt, hogy gyalogosan jut el oda, akkor a San Marcial del Rubicón ösvényen kell mennie, amely Las Coloradasból indul, és először Playa Mujeresbe, majd a komplexum többi strandjához vezet.

Playas de Papagayo

Strandok Lanzarote

Kapcsolódó cikkek: