Első közzététel: június 8, 2022 |

Costa Teguise strandjai Lanzarote szigetén

Costa Teguise éttermek széles választékát kínálja kiváló minőségű szolgáltatásokkal minden ízlésnek. Gyönyörű strandjai, gazdag gasztronómiája és változatos szabadidős és szórakozási lehetőségei miatt a világ minden tájáról érkeznek ide látogatók.

Ezúttal Costa Teguise strandjairól szeretnénk beszámolni, amelyek a homok fehérségével, kiváló klímájával és álomszép tájaival tűnnek ki.

Helyszín

Costa Teguise strandjai Lanzarote keleti részén, pontosabban Teguise településen találhatók. Ez Lanzarote egyik legfontosabb turisztikai központja.

A település sétánya 5 kilométer hosszan húzódik, amelynek mentén számos üzletet, éttermet, szállodát és különböző szórakozóhelyeket találhat, ahol családjával és barátaival együtt szórakozhat.

Costa Teguise legfontosabb strandjai

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb strandokat szépségük, minőségi strandszolgáltatások és a vízi sportok gyakorlásának lehetőségei alapján.

Las Cucharas strand

Ez Costa Teguise leghosszabb és legszebb strandja, és két okból is az egyik legnépszerűbb. Egyrészt a turisták a nyugalom miatt keresik fel. Ideális választás azoknak a nyaralóknak, akik szeretnének elszakadni a modern világ nyüzsgésétől. Gyermekes párok és baráti társaságok is folyamatosan ide járnak, hogy élvezzék a napsütést és játszanak a ragyogó kék ég alatt.

Másrészt tökéletes természeti enklávé a különféle vízi sportokhoz, különösen a szörfözéshez. A halászat és a búvárkodás szempontjából is nagyon népszerű.

A tengerparti sétány mellett található, és többféle szolgáltatást kínál a fürdőzők kényelmének érdekében. Jellemzője az aranyszínű homok és a hullámtörőkkel védett nyugodt víz.

Bastian strand

200 méter hosszan húzódik, és a szomszédos strandokkal ellentétben a homokban található vulkanikus pikón miatt sötét homokkal rendelkezik.

Általában nem túl zsúfolt, és minden szükséges strandszolgáltatással rendelkezik. Parkolót, zuhanyzókat, WC-ket és megközelíthetőséget talál. A gyerekeket is elviheti, és hagyhatja őket nyugodtan játszani, mert a vize nyugodt és nagyon biztonságos.

Jablillo strand

Things to do in Costa Teguise | Lanzarote

Ez egy kis strand nyugodt vizekkel, köszönhetően a hullámtörőknek, amelyek védik, valamint a mindig szolgálatban lévő vízimentőknek. Ideális búvárkodásra és a sekély tengerfenék felfedezésére. A strandon napozóágyak és napernyők állnak rendelkezésre, és a parkoló és a sétány közelében található.

Los Charcos

Ez egy kis, körülbelül 150 méter hosszú, fehér homokos strand. Nem túl zsúfolt, így szem elől tévesztve élvezheti a tengert. Különböző strandszolgáltatásokat kínál, és ideális adottságokkal rendelkezik a szörfözéshez.

El Ancla strand

Ez a legjobb választás, ha nyugalomra és csendre vágyik. Ideális környezetet kínál a pihenéshez, napozáshoz és a tenger felfedezéséhez sznorkelezéssel. Tudnia kell azonban, hogy nincs közel egyetlen létesítményhez sem, ezért fel kell szerelkeznie, és mindent magával kell hoznia, amire szüksége lesz.

Hogyan juthat el oda

Ha autót bérel, akkor közúton könnyen eljuthat oda. Egy másik egyszerű módja, ha felszáll a buszjáratra, és miután leszállt a buszmegállóban, néhány percet gyalogol.

Strandok Lanzarote

Kapcsolódó cikkek:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0