Stränderna i Costa Teguise på Lanzarote

Stränderna i Costa Teguise på Lanzarote

Costa Teguise erbjuder ett brett utbud av restauranger med utmärkt kvalitet för alla smaker. Här kommer besökare från hela världen för sina vackra stränder, sin rika gastronomi och sina olika möjligheter till fritid och underhållning.

Den här gången vill vi berätta om stränderna i Costa Teguise, som utmärker sig för den vita sanden, det utmärkta klimatet och de drömlika landskapen.

Plats

Stränderna i Costa Teguise ligger på östra Lanzarote, närmare bestämt i kommunen Teguise. Detta är ett av de viktigaste turistcentrumen på Lanzarote.

Strandpromenaden i denna ort sträcker sig över 5 kilometer längs vilken du hittar många affärer, restauranger, hotell och olika ställen att roa sig på med familj och vänner.

De viktigaste stränderna i Costa Teguise

Nedan listar vi de viktigaste stränderna utifrån deras skönhet, kvalitet på strandtjänsterna och möjligheten att utöva vattensporter.

Stranden Las Cucharas

Detta är den längsta och vackraste stranden i Costa Teguise och en av de mest populära av två skäl. Å ena sidan söker sig turisterna till den för det lugn som den erbjuder. Det är ett idealiskt val för semesterfirare som vill koppla bort den moderna världens liv och rörelse. Par med barn och grupper av vänner kommer hit hela tiden för att njuta av solen och leka under den klarblå himlen.

Å andra sidan är det en perfekt naturlig enklav för en mängd olika vattensporter, särskilt vindsurfing. Den är också mycket populär för fiske och dykning.

Den ligger intill strandpromenaden och erbjuder flera tjänster för badgästernas bekvämlighet. Den kännetecknas av gyllene sand och lugnt vatten som skyddas av vågbrytare.

Bastian-stranden

Den sträcker sig 200 meter och till skillnad från grannstränderna har den mörk sand på grund av den vulkaniska picón som finns i sanden.

Den brukar inte vara särskilt välbesökt och har alla strandtjänster du behöver. Du hittar parkering, duschar, toaletter och tillgänglighet. Du kan också ta med barnen och låta dem leka i lugn och ro eftersom dess vatten är lugnt och mycket säkert.

Stranden Jablillo

Things to do in Costa Teguise | Lanzarote

Detta är en liten strand med lugnt vatten tack vare de vågbrytare som skyddar den, samt de livräddare som alltid är i tjänst. Den är idealisk för snorkling och för att utforska den grunda havsbotten. Stranden har solstolar och parasoller och ligger nära parkeringen och strandpromenaden.

Los Charcos

Detta är en liten strand på cirka 150 meter med vit sand. Den är inte särskilt välbesökt så du kan njuta av havet utom synhåll. Den erbjuder olika strandtjänster och har idealiska egenskaper för surfing.

Stranden El Ancla

Detta är det bästa valet om du söker lugn och ro. Den erbjuder en idealisk miljö för att koppla av, sola och utforska havet genom att snorkla. Men du bör veta att den inte ligger nära något etablissemang, så du bör rusta dig och ta med dig allt du behöver.

Hur man tar sig dit

Om du hyr en bil kan du enkelt ta dig dit på väg. Ett annat enkelt sätt är att ta busslinjen och efter att ha stigit av vid busshållplatsen gå några minuter.

Stränder i Lanzarote

Relaterade artiklar: