Stränderna i Papagayo

Stränderna i Papagayo

I det här inlägget kommer vi att prata om stränderna i Papagayo eller bättre sagt, de bästa stränderna på Lanzarote. Av olika anledningar är detta ett område som många turister föredrar för att bada och njuta av havet.

Stränderna i Papagayo kännetecknas av sin gyllene sand och sitt intensivt turkosa vatten. De tar emot besökare året runt men den stora utbredningen av kusten är inte överbefolkad. De flesta besöken sker på sommaren, så om du gillar ensamhet kan du åka dit vid andra tider på året och njuta av havet i lugn och ro och på ett exklusivt sätt.

Plats

Papagayo-stränderna ligger i kommunen Yaiza på södra Lanzarote och tillhör turistcentret Playa Blanca. Du kan nå dem till fots på bara några minuter om du bor på något av hotellen.

De sträcker sig över fem kilometer och är uppdelade i små vikar som kallas Playa Mujeres, Caleta del Congrio, El Pozo, Puerto Muelas och Papagayo. Var och en av dessa områden är inramade av låga klippväggar.

Dessa stränder har alltid bra väder, så du kommer att njuta av en fantastisk dag med mycket sol och lite vind. Från stranden kan du se grannön Fuerteventura och ön Lobos.

Vattensporter

Om du brinner för havet och dess charm måste du komma och besöka Papagayo-stränderna. Om du vill svettas samtidigt som du njuter av havet rekommenderar vi att du promenerar längs Papagayo-strändernas stränder. Men om det är havet du letar efter väntar vi på att du ska dyka, simma och snorkla. Njut av vattnet och utforska havsbotten på Lanzarotes mest populära kustlinje.

Frid och avkoppling

På grund av sin ringa storlek utgör vikarna trygga miljöer för barn som gärna plaskar i vattnet och bygger sandslott.

Du kan ligga på sanden för att sola och koppla av. Detta är en underbar avslappningsterapi som inte går att jämföra med världens bästa spa. Du kommer att befinna dig mitt i ett paradisiskt landskap, känna den uppfriskande vinden i ansiktet och höra havets mjuka surrande. Detta är utan tvekan en extraordinär upplevelse för alla dina sinnen.

Papagayo-stranden

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

Detta är en av de vackraste stränderna i gruppen och den som gett den sitt namn. Den bildar en liten vik mellan två klippor och skapar en perfekt miljö för att koppla av och njuta av havet.

Den sträcker sig 120 meter i längd och cirka 20 meter i bredd, där du hittar fin gyllene sand och kristallklart vatten som förblir nästan orörligt. Det är en perfekt strand för att utforska havsbottnen.

Här finns en parkeringsplats och en campingplats samt en strandbar där du kan förse dig med mat och dryck. Både nudister och icke-nudister flockas till denna strand.

Playa Mujeres-stranden

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Den här stranden sträcker sig över 400 meter med vit sandstrand. Den erbjuder lugnt vatten och ett spektakulärt landskap. Eftersom den är så bred behöver du inte oroa dig för att hitta en lugn och tyst plats.

Naturmonumentet Los Ajaches

Playas de Papagayo

Gruppen av stränder i Papagayo tillhör naturmonumentet Los Ajaches, vilket innebär att det är ett känsligt område som måste bevaras. Därför är dess tillträde begränsat för icke-invånare, som måste betala 3 euro för att få njuta av dess vatten.

Hur man tar sig till Papagayos stränder

Om du åker bil måste du åka till dalen vid naturminnesmärket Los Ajaches, där det finns en hydda som kontrollerar tillträdet. Men om du bestämmer dig för att ta dig dit till fots måste du ta stigen San Marcial del Rubicón, som börjar i Las Coloradas och tar dig först till Playa Mujeres och sedan till resten av stränderna i komplexet.

Playas de Papagayo

Stränder i Lanzarote
Relaterade artiklar: