Första publicering: juni 8, 2022 |

StrÀnderna i Papagayo

I det hÀr inlÀgget kommer vi att prata om strÀnderna i Papagayo eller bÀttre sagt, de bÀsta strÀnderna pÄ Lanzarote. Av olika anledningar Àr detta ett omrÄde som mÄnga turister föredrar för att bada och njuta av havet.

StrÀnderna i Papagayo kÀnnetecknas av sin gyllene sand och sitt intensivt turkosa vatten. De tar emot besökare Äret runt men den stora utbredningen av kusten Àr inte överbefolkad. De flesta besöken sker pÄ sommaren, sÄ om du gillar ensamhet kan du Äka dit vid andra tider pÄ Äret och njuta av havet i lugn och ro och pÄ ett exklusivt sÀtt.

Plats

Papagayo-strÀnderna ligger i kommunen Yaiza pÄ södra Lanzarote och tillhör turistcentret Playa Blanca. Du kan nÄ dem till fots pÄ bara nÄgra minuter om du bor pÄ nÄgot av hotellen.

De strÀcker sig över fem kilometer och Àr uppdelade i smÄ vikar som kallas Playa Mujeres, Caleta del Congrio, El Pozo, Puerto Muelas och Papagayo. Var och en av dessa omrÄden Àr inramade av lÄga klippvÀggar.

Dessa strÀnder har alltid bra vÀder, sÄ du kommer att njuta av en fantastisk dag med mycket sol och lite vind. FrÄn stranden kan du se grannön Fuerteventura och ön Lobos.

Vattensporter

Om du brinner för havet och dess charm mÄste du komma och besöka Papagayo-strÀnderna. Om du vill svettas samtidigt som du njuter av havet rekommenderar vi att du promenerar lÀngs Papagayo-strÀndernas strÀnder. Men om det Àr havet du letar efter vÀntar vi pÄ att du ska dyka, simma och snorkla. Njut av vattnet och utforska havsbotten pÄ Lanzarotes mest populÀra kustlinje.

Frid och avkoppling

PÄ grund av sin ringa storlek utgör vikarna trygga miljöer för barn som gÀrna plaskar i vattnet och bygger sandslott.

Du kan ligga pÄ sanden för att sola och koppla av. Detta Àr en underbar avslappningsterapi som inte gÄr att jÀmföra med vÀrldens bÀsta spa. Du kommer att befinna dig mitt i ett paradisiskt landskap, kÀnna den uppfriskande vinden i ansiktet och höra havets mjuka surrande. Detta Àr utan tvekan en extraordinÀr upplevelse för alla dina sinnen.

Papagayo-stranden

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

Detta Àr en av de vackraste strÀnderna i gruppen och den som gett den sitt namn. Den bildar en liten vik mellan tvÄ klippor och skapar en perfekt miljö för att koppla av och njuta av havet.

Den strÀcker sig 120 meter i lÀngd och cirka 20 meter i bredd, dÀr du hittar fin gyllene sand och kristallklart vatten som förblir nÀstan orörligt. Det Àr en perfekt strand för att utforska havsbottnen.

HÀr finns en parkeringsplats och en campingplats samt en strandbar dÀr du kan förse dig med mat och dryck. BÄde nudister och icke-nudister flockas till denna strand.

Playa Mujeres-stranden

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Den hÀr stranden strÀcker sig över 400 meter med vit sandstrand. Den erbjuder lugnt vatten och ett spektakulÀrt landskap. Eftersom den Àr sÄ bred behöver du inte oroa dig för att hitta en lugn och tyst plats.

Naturmonumentet Los Ajaches

Playas de Papagayo

Gruppen av strÀnder i Papagayo tillhör naturmonumentet Los Ajaches, vilket innebÀr att det Àr ett kÀnsligt omrÄde som mÄste bevaras. DÀrför Àr dess tilltrÀde begrÀnsat för icke-invÄnare, som mÄste betala 3 euro för att fÄ njuta av dess vatten.

Hur man tar sig till Papagayos strÀnder

Om du Äker bil mÄste du Äka till dalen vid naturminnesmÀrket Los Ajaches, dÀr det finns en hydda som kontrollerar tilltrÀdet. Men om du bestÀmmer dig för att ta dig dit till fots mÄste du ta stigen San Marcial del Rubicón, som börjar i Las Coloradas och tar dig först till Playa Mujeres och sedan till resten av strÀnderna i komplexet.

Playas de Papagayo

StrÀnder i Lanzarote

Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0