Första publicering: mars 25, 2024 |

Upptäck skönheten i Caleta del Mero på Lanzarote

I den kanariska skärgården, omgiven av Atlantens kristallklara vatten, ligger en naturskatt som fängslar alla som har turen att upptäcka den: Caleta del Mero. Denna pittoreska strand, som ligger på den vackra ön Lanzarote, är ett kustparadis som kombinerar havets lugn med det majestätiska vulkaniska landskapet.

Läge

Kommun: Haría

Caleta del Mero ligger på Lanzarotes östkust, bara 10 minuters bilresa från den charmiga fiskebyn Arrieta. Det är ännu närmare till Orzola (5 minuter), en vacker by i kommunen Haría.

Hotell och restauranger

En positiv aspekt av Caleta del Mero är dess närhet till Orzola och alla dess restauranger och hotell. Som tidigare nämnts är det bara 5 minuter bort med bil, så du kan besöka välkända restauranger och barer som restaurangen ”La Maresía” eller ”Mirador El Roque”, där du kan njuta av en spektakulär utsikt medan du äter.

Det är svårt att hitta hotell inom 25-30 minuters bilresa, men i Orzola kan du hitta lägenheter att hyra med alla bekvämligheter som hemma. Bland dessa finns lägenheten ”Rincón del Descanso” och ”Mirador del Muelle”, båda med drömutsikt.

Sand och landskap

Upptäck skönheten i Caleta del Mero på Lanzarote

Först och främst kommer den benvita sanden att få dig att känna dig som i molnen, tack vare hur mjuk och ren den är. Dessutom utgör den en spektakulär kontrast till de mörka klipporna av vulkaniskt ursprung som är utspridda över hela viken. Färgskalan kompletteras av det turkosa havsvattnet. Varje element som utgör Caleta del Mero gör det perfekt för dig att luta dig tillbaka och njuta av en oförglömlig upplevelse.

Caleta del Mero är perfekt för dig som är surfentusiast, tack vare de i allmänhet måttliga svallvågorna. Dessutom gör de små vågbrytarna att vågorna når stranden med liten kraft, så det är också perfekt om du bara vill ta ett dopp i det kristallklara vattnet.

Tillgänglighet

Det är lätt att ta sig hit, antingen med bil eller kollektivtrafik, men man bör vara särskilt försiktig om man reser med barn, eftersom man måste korsa en väg för att komma till strandpaviljongen.

Parkeringen ligger 200 meter bort och endast ett fåtal bilar får plats, men du behöver inte oroa dig, tack vare att Caleta del Mero sällan besöks. Det gör den till en mycket mer attraktiv destination för avkoppling och solbad i lugn och ro.

Att tänka på

Upptäck skönheten i Caleta del Mero på Lanzarote

En intressant detalj med denna strand är att nudism är tillåtet, eftersom den inte är särskilt välbesökt. Det är värt att nämna att på samma sätt måste ett respektfullt beteende upprätthållas för att uppmuntra och respektera allas njutning.

Caleta del Mero är oförändrad av människan, så du kommer inte att hitta några lokaler eller infrastruktur av något slag. För att bevara det som det paradis det är, betonar vi på Banana Palm Bay vikten av att samla in allt avfall som genereras under din vistelse.

Till skillnad från några av öns mer välbesökta stränder erbjuder denna lugna vik dig en fristad från folkmassorna och en chans att komma i kontakt med naturen i dess renaste form. Oavsett om du vill promenera längs stranden i soluppgången eller bara koppla av i solen så har Caleta del Mero något för alla som vill komma bort från vardagens stress och jäkt.

Stränder i Lanzarote
Relaterade artiklar: