Első közzététel: március 29, 2024 |

Caleta del Mero szépségének felfedezése Lanzarotén

A Kanári-szigeteken, az Atlanti-óceán kristálytiszta vizével körülvéve egy olyan természeti kincs található, amely rabul ejti mindazokat, akik elég szerencsések ahhoz, hogy felfedezzék: Caleta del Mero. Ez a Lanzarote gyönyörű szigetén található festői strand egy tengerparti paradicsom, amely a tenger nyugalmát a vulkanikus táj fenségével ötvözi.

Lokáció

Község: Haría

Caleta del Mero Lanzarote keleti partján található, mindössze 10 perc autóútra Arrieta bájos halászfalujától. Még közelebb van Orzola (5 perc), egy gyönyörű falu Haría településen.

Hotelek és éttermek

Caleta del Mero pozitívuma, hogy közel van Orzolához és annak összes étterméhez és szállodájához. Mint már említettük, mindössze 5 perc autóval, így olyan jól ismert éttermek és bárok látogathatók, mint a „La Maresía” étterem vagy a „Mirador El Roque”, ahol étkezés közben látványos kilátásban gyönyörködhet.

Szállodákat nehéz találni 25-30 perces autóútra, de Orzolában találhatsz kiadó lakásokat az otthon minden kényelmével. Ezek közé tartozik a „Rincón del Descanso” lakás és a „Mirador del Muelle”, mindkettő álomszerű kilátással.

Homok és táj

Caleta del Mero szépségének felfedezése Lanzarotén

Először is, a törtfehér homoktól úgy fogod érezni magad, mintha a felhők között lennél, köszönhetően annak, hogy mennyire puha és tiszta. Ráadásul látványos kontrasztot alkot az öbölben elszórtan található vulkanikus eredetű sötét sziklákkal. A színvilágot a tenger türkizkék vize teszi teljessé. A Caleta del Mero minden egyes eleme tökéletesen alkalmas arra, hogy hátradőljön és felejthetetlen élményben legyen része.

A Caleta del Mero tökéletes az Ön számára, ha a szörfözés szerelmese, köszönhetően az általában mérsékelt hullámzásnak. Ráadásul a kis oldalsó hullámtörők lehetővé teszik, hogy a hullámok kis erővel érjék el a partot, így akkor is ideális, ha csak megmártózni szeretne a kristálytiszta vízben.

Elérhetőség

A megközelíthetőség könnyű, akár autóval, akár tömegközlekedéssel, de különösen óvatosnak kell lenni, ha gyerekekkel utazik, mivel a strand járdájához egy úton kell átkelni.

A parkoló 200 méterre van, és csak néhány autó fér el, de nem kell aggódni, köszönhetően annak, hogy Caleta del Mero ritkán látogatott. Ez sokkal vonzóbbá teszi a nyugodt pihenéshez és napozáshoz.

Mit kell szem előtt tartani

Caleta del Mero szépségének felfedezése Lanzarotén

Érdekessége ennek a strandnak, hogy a nudizmus megengedett, mivel nem túl zsúfolt. Érdemes megemlíteni, hogy ugyanúgy tiszteletteljes viselkedést kell tanúsítani annak érdekében, hogy mindenki élvezhesse és tiszteletben tartsa az élvezeteket.

A Caleta del Merót nem változtatta meg az ember, így nem találunk itt semmiféle helyiséget vagy infrastruktúrát. Annak érdekében, hogy megőrizze azt a paradicsomot, ami, a Banana Palm Bayben hangsúlyozzuk annak fontosságát, hogy az itt tartózkodás során keletkező hulladékot összegyűjtsék.

A sziget néhány zsúfoltabb strandjával ellentétben ez a nyugodt öböl menedéket nyújt a tömeg elől, és lehetőséget nyújt arra, hogy a legtisztább formában kapcsolódjon a természethez. Legyen szó akár a tengerparton való sétáról napfelkeltekor, vagy egyszerűen csak a napsütésben való pihenésről, Caleta del Mero mindenkinek kínál valamit, aki szeretne elmenekülni a mindennapok nyüzsgése elől.

Strandok Lanzarote
Kapcsolódó cikkek: