Prva objava: 30 marca, 2024 |

Raziskovanje lepot mesta Caleta del Mero na Lanzarotu

Na Kanarskem otočju, ki ga obdaja kristalna voda Atlantskega oceana, leži naravni zaklad, ki očara vse, ki imajo srečo, da ga odkrijejo: Caleta del Mero. Ta slikovita plaža na čudovitem otoku Lanzarote je obalni raj, ki združuje mirnost morja in veličino vulkanske pokrajine.

Lokalnost

Občina: Haría

Caleta del Mero se nahaja na vzhodni obali Lanzarote, le 10 minut vožnje od očarljive ribiške vasi Arrieta. Še bližje je do Orzole (5 minut), čudovite vasi v občini Haría.

Hoteli in restavracije

Pozitiven vidik kraja Caleta del Mero je bližina mesta Orzola ter vseh njegovih restavracij in hotelov. Kot smo že omenili, je oddaljena le 5 minut vožnje z avtomobilom, zato lahko obiščete znane restavracije in bare, kot sta restavracija “La Maresía” ali “Mirador El Roque”, ki vam bosta med jedjo omogočila čudovit razgled.

Hoteli so težko dostopni v razdalji 25-30 minut vožnje, vendar lahko v Orzoli najdete stanovanja za najem z vsem domačim udobjem. Med njimi sta stanovanje “Rincón del Descanso” in stanovanje “Mirador del Muelle”, obe s sanjskim razgledom.

Pesek in pokrajina

Raziskovanje lepot mesta Caleta del Mero na Lanzarotu

Najprej se boste zaradi mehkega in čistega belega peska počutili kot v oblakih. Poleg tega je v spektakularnem kontrastu s temnimi skalami vulkanskega izvora, ki so raztresene po celotnem zalivu. Barvno shemo dopolnjuje turkizna voda morja. Vsak element, ki sestavlja zaliv Caleta del Mero, je kot nalašč za to, da se lahko spočijete in uživate v nepozabnem doživetju.

Zaliv Caleta del Mero je idealen za ljubitelje deskanja, saj je valovanje običajno zmerno. Poleg tega majhni stranski valobrani omogočajo, da valovi dosežejo obalo z majhno silo, zato je idealen tudi, če se želite le potopiti v kristalno čisto vodo.

Dostopnost

Dostop je enostaven, bodisi z avtomobilom bodisi z javnim prevozom, vendar morate biti še posebej previdni, če potujete z otroki, saj morate prečkati cesto, da pridete do pločnika na plaži.

Parkirišče je oddaljeno 200 metrov in vanj se lahko prilega le nekaj avtomobilov, vendar vam ni treba skrbeti, saj je Caleta del Mero redko obiskana. Zaradi tega je veliko bolj privlačna destinacija za sproščanje in sončenje v miru in tišini.

Vzamemo v zakup

Raziskovanje lepot mesta Caleta del Mero na Lanzarotu

Zanimivost te plaže je, da je na njej dovoljen nudizem, saj ni zelo obiskana. Ob tem velja omeniti, da je treba ohraniti spoštljivo obnašanje, da bi spodbudili in spoštovali uživanje vseh.

Caleta del Mero ni spremenjena s strani človeka, zato na njej ne boste našli nobenih prostorov ali kakršne koli infrastrukture. Da bi jo ohranili kot raj, ki je, v Banana Palm Bay poudarjamo pomen zbiranja vseh odpadkov, ki nastanejo med vašim bivanjem.

Za razliko od nekaterih bolj natrpanih plaž na otoku vam ta miren zaliv ponuja zatočišče pred množico ljudi in priložnost za stik z naravo v njeni najčistejši obliki. Caleta del Mero ponuja nekaj za vsakogar, ki želi pobegniti od vsakdanjega vrveža, pa naj gre za sprehod po plaži ob sončnem vzhodu ali preprosto sproščanje na soncu.

Plaže v Lanzarote
Povezani članki: