Plaže Costa Teguise na Lanzarote

Plaže Costa Teguise na Lanzarote

Costa Teguise ponuja široko paleto restavracij z odlično kakovostjo storitev za vse okuse. Zaradi čudovitih plaž, bogate gastronomije ter raznolikih možnosti za preživljanje prostega časa in zabavo jo obiskujejo obiskovalci z vsega sveta.

Tokrat bi vam radi povedali o plažah v Costa Teguise, ki jih odlikujejo belina peska, odlično podnebje in sanjska pokrajina.

Lokacija

Plaže Costa Teguise se nahajajo na vzhodu Lanzarote, natančneje v občini Teguise. To je eno najpomembnejših turističnih središč Lanzarote.

Promenada tega kraja se razteza v dolžini 5 kilometrov, ob kateri boste našli številne trgovine, restavracije, hotele in različne kraje za uživanje z družino in prijatelji.

Najpomembnejše plaže v Costa Teguise

Spodaj navajamo najpomembnejše plaže glede na njihovo lepoto, kakovost storitev na plaži in možnost izvajanja vodnih športov.

Plaža Las Cucharas

To je najdaljša in najlepša plaža v Costa Teguise in ena izmed najbolj priljubljenih iz dveh razlogov. Po eni strani jo turisti iščejo zaradi miru, ki ga ponuja. Je idealna izbira za dopustnike, ki se želijo odklopiti od vrveža sodobnega sveta. Pari z otroki in skupine prijateljev se ves čas vozijo sem, da bi uživali na soncu in se igrali pod svetlo modrim nebom.

Po drugi strani pa je popolna naravna enklava za različne vodne športe, zlasti jadranje na deski. Zelo priljubljeno je tudi za ribolov in potapljanje.

Nahaja se ob obalni promenadi in ponuja številne storitve za udobje kopalcev. Odlikujejo ga zlati pesek in mirna voda, zaščitena z valobrani.

Plaža Bastian

Razteza se 200 metrov in ima v nasprotju s sosednjimi plažami temen pesek zaradi vulkanskega pikona, ki je prisoten v pesku.

Na njej običajno ni veliko ljudi, na voljo pa so vse storitve, ki jih potrebujete na plaži. Na voljo so parkirišče, tuši, sanitarije in dostopnost. Na plažo lahko vzamete tudi otroke in jih pustite, da se igrajo v miru in tišini, saj so njene vode mirne in zelo varne.

Plaža Jablillo

Things to do in Costa Teguise | Lanzarote

To je majhna plaža z mirnimi vodami zaradi valobranov, ki jo varujejo, in reševalcev iz vode, ki so vedno v službi. Plaža je idealna za potapljanje in raziskovanje plitvega morskega dna. Na plaži so na voljo ležalniki in senčniki, nahaja pa se v bližini parkirišča in sprehajališča.

Los Charcos

To je majhna, približno 150 metrov dolga plaža z belim peskom. Na njej ni velike gneče, zato boste lahko uživali v morju, ki ga ne boste videli. Ponuja različne storitve na plaži in ima idealne lastnosti za deskanje.

Plaža El Ancla

To je najboljša izbira, če iščete mir in tišino. Ponuja idealno okolje za sprostitev, sončenje in raziskovanje morja s potapljanjem. Vendar morate vedeti, da ni v bližini nobenega lokala, zato se morate opremiti in s seboj prinesti vse, kar boste potrebovali.

Kako do tja?

Če najamete avto, lahko do kraja zlahka pridete po cesti. Druga enostavna pot je, da se peljete z avtobusno linijo in se po izstopu na postajališču nekaj minut sprehajate.

Plaže v Lanzarote

Povezani članki: