Eerste publicatie: juni 8, 2022 |

Stranden van Costa Teguise in Lanzarote

Costa Teguise biedt een breed scala aan restaurants met een uitstekende kwaliteit voor alle smaken. Het ontvangt bezoekers van over de hele wereld vanwege de prachtige stranden, de rijke gastronomie en de diverse mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding en vermaak.

Deze keer willen wij u graag vertellen over de stranden van Costa Teguise, die zich onderscheiden door het witte zand, het uitstekende klimaat en de dromerige landschappen.

Locatie

De stranden van Costa Teguise bevinden zich in het oosten van Lanzarote, meer bepaald in de gemeente Teguise. Dit is een van de belangrijkste toeristische centra van Lanzarote.

De boulevard van deze plaats strekt zich uit over 5 kilometer en langs deze boulevard vindt u vele winkels, restaurants, hotels en verschillende plaatsen om te genieten met familie en vrienden.

Belangrijkste stranden van Costa Teguise

Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste stranden op basis van hun schoonheid, kwaliteit van de stranddiensten en de mogelijkheid tot het beoefenen van watersporten.

Las Cucharas Strand

Dit is het langste en mooiste strand van Costa Teguise en een van de populairste om twee redenen. Aan de ene kant zoeken toeristen het op vanwege de rust die het biedt. Het is een ideale keuze voor vakantiegangers die zich willen losmaken van de drukte van de moderne wereld. Stelletjes met kinderen en vriendengroepen komen hier vaak om te genieten van de zon en te spelen onder de stralend blauwe hemel.

Aan de andere kant is het een perfecte natuurlijke enclave voor een verscheidenheid aan watersporten, met name windsurfen. Het is ook zeer populair om te vissen en te duiken.

Het is gelegen naast de boulevard en biedt meerdere diensten voor het comfort van de zwemmers. Het strand wordt gekenmerkt door goudkleurig zand en rustig water, beschermd door golfbrekers.

Bastiaans strand

Het strekt zich uit over 200 meter en heeft, in tegenstelling tot de naburige stranden, donker zand als gevolg van de vulkanische picón die in het zand aanwezig is.

Het is er gewoonlijk niet erg druk en beschikt over alle stranddiensten die u nodig hebt. U vindt er parkeergelegenheid, douches, toiletten en toegankelijkheid. U kunt ook de kinderen meenemen en ze in alle rust laten spelen, want het water is er kalm en zeer veilig.

Jablillo strand

Things to do in Costa Teguise | Lanzarote

Dit is een klein strand met rustig water dankzij de golfbrekers die het beschermen en de strandwachten die altijd aanwezig zijn. Het is ideaal om te snorkelen en de ondiepe zeebodem te verkennen. Het strand beschikt over ligstoelen en parasols en ligt vlakbij de parkeerplaats en de promenade.

Los Charcos

Dit is een klein strand van ongeveer 150 meter met wit zand. Het is er niet erg druk zodat u uit het zicht van de zee kunt genieten. Het biedt verschillende stranddiensten en heeft de ideale eigenschappen om te surfen.

El Ancla strand

Dit is de beste keuze als u op zoek bent naar rust en stilte. Het biedt een ideale omgeving om te ontspannen, te zonnebaden en de zee te verkennen door te snorkelen. Maar je moet weten dat het niet in de buurt van een vestiging is, dus je moet jezelf uitrusten en alles meenemen wat je nodig zult hebben.

Hoe er te komen

Als u een auto huurt, kunt u er gemakkelijk komen over de weg. Een andere gemakkelijke manier is om de buslijn te nemen en na het uitstappen bij de bushalte een paar minuten te lopen.

Stranden in Lanzarote

Gerelateerde artikelen: