Eerste publicatie: juni 8, 2022 | Laatst bijgewerkt: januari 21, 2024 | Auteur: Jan Daniel

Stranden van Papagayo

In dit bericht zullen we het hebben over de stranden van Papagayo of beter gezegd, de beste stranden van Lanzarote. Om verschillende redenen is dit een gebied dat de voorkeur geniet van vele toeristen om te baden en te genieten van de zee.

De stranden van Papagayo worden gekenmerkt door hun gouden zand en intens turquoise water. Zij worden het hele jaar door bezocht, maar de grote uitgestrektheid van de kustlijn is niet overvol. De meeste bezoeken zijn in de zomer, dus als u van eenzaamheid houdt kunt u op andere tijden van het jaar gaan en op uw gemak en op een exclusieve manier van de zee genieten.

Locatie

De Papagayo-stranden liggen in de gemeente Yaiza in het zuiden van Lanzarote en behoren tot het toeristische centrum van Playa Blanca. U bereikt ze te voet in slechts enkele minuten als u in een van de hotels verblijft.

Ze strekken zich uit over vijf kilometer en zijn verdeeld in kleine inhammen die bekend staan als Playa Mujeres, Caleta del Congrio, El Pozo, Puerto Muelas en Papagayo. Elk van deze gebieden wordt omringd door lage rotswanden.

Deze stranden hebben altijd mooi weer, zodat u kunt genieten van een heerlijke dag met veel zon en weinig wind. Vanaf het strand kunt u het naburige eiland Fuerteventura en het eilandje Lobos zien liggen.

Watersporten

Als u een passie hebt voor de zee en haar charmes, moet u zeker een bezoek brengen aan de Papagayo-stranden. Als u zich in het zweet wilt werken terwijl u van de zee geniet, raden wij u aan om langs de kust van de Papagayo-stranden te wandelen. Maar als het de zee is waar u naar op zoek bent, wachten we op u om te gaan duiken, zwemmen en snorkelen. Geniet van het water en verken de zeebodem van Lanzarote’s meest populaire kustlijn.

Rust en ontspanning

Door hun kleine omvang zijn de baaien een veilige omgeving voor kinderen, die graag in het water spetteren en zandkastelen bouwen.

U kunt op het zand gaan liggen om te zonnen en te ontspannen. Dit is een heerlijke ontspanningstherapie die niet te vergelijken is met de beste spa ter wereld. U bevindt zich midden in een paradijselijk landschap, voelt de verfrissende wind op uw gezicht en hoort het zachte zoemen van de zee. Dit is ongetwijfeld een buitengewone ervaring voor al uw zintuigen.

Papagayo strand

Playas de Papagayo - Lanzarote Beach (2)

Dit is een van de mooiste stranden van de groep en het strand waaraan het zijn naam dankt. Het vormt een kleine inham tussen twee kliffen, waardoor een perfecte omgeving ontstaat om te ontspannen en van de zee te genieten.

Het strekt zich uit over een lengte van 120 meter en een breedte van ongeveer 20 meter, waar u fijn goudkleurig zand vindt en kristalhelder water dat bijna onbeweeglijk blijft. Het is een perfect strand om de zeebodem te verkennen.

Het beschikt over een parkeerplaats en een kampeerterrein, evenals een strandbar waar u eten en drinken kunt inslaan. Zowel nudisten als niet-nudisten trekken naar dit strand.

Playa Mujeres strand

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

Dit strand strekt zich uit over 400 meter wit zandstrand. Het biedt rustig water en een spectaculair landschap. Omdat het zo breed is, hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een sereen en rustig plekje.

Natuurmonument Los Ajaches

Playas de Papagayo

De groep stranden van Papagayo behoort tot het Natuurmonument Los Ajaches, wat betekent dat het een kwetsbaar gebied is dat beschermd moet worden. Om deze reden is de toegang beperkt tot niet-ingezetenen, die 3 euro moeten betalen om van de wateren te genieten.

Hoe bereikt u de stranden van Papagayo?

Als u met de auto komt, moet u naar de vallei van het natuurmonument Los Ajaches gaan, waar een hut staat om de toegang te controleren. Maar als u besluit er te voet te komen, moet u het pad van San Marcial del Rubicón nemen, dat begint in Las Coloradas en u eerst naar Playa Mujeres brengt en vervolgens naar de rest van de stranden van het complex.

Playas de Papagayo

Stranden in Lanzarote
Gerelateerde artikelen: