Första publicering: mars 25, 2024 |

Upptäck den vackra Playa El Jablillo på Lanzarote

Den här gången ska vi berätta om den strålande stranden El Jablillo på Lanzarote, med kristallklart vatten och massor av solsken året runt. Den är skyddad från vinden av hotellområdet och en vågbrytare, så den har lugna vatten som är perfekta för simning och snorkling. Kom och upptäck Playa El Jablillo med oss, en strand full av lugn och ro där man kan njuta av en lugn semester och koppla av från omvärlden.

Läge

Den ligger i sydvästra Lanzarote i kommunen Teguise. De som bor i de närliggande lägenheterna och hotellen kan nå stranden till fots. De som bor längre bort kan nå stranden med hyrbil eller med buss på linjerna 1 och 2, stranden ligger på Avenida El Jablillo.

Egenskaper hos Playa El Jablillo

Det är en halvstadsstrand med fin gyllene sand och turkost vatten som sträcker sig 150 meter. Den består av sand med inslag av stenar, vilket ger den den karaktäristiska dragningskraften hos vulkaniska stränder. Den har en hög beläggningsgrad tack vare sin attraktivitet och kvaliteten på tjänsterna. Särskilt under högsäsong fylls den med människor och det finns inte plats för fler.

Dess havsbotten erbjuder en stor naturrikedom som lockar naturälskare. Den är idealisk för dykning och snorkling. Det är också en av de bästa stränderna på Lanzarote för undervattensfotografering.

Familjestranden

Teguise Costa Teguise - Avenida del Jabillo - Playa del Jabillo 04 ies
Stranden är naturligt skyddad av vinden, vilket hjälper till att hålla vattnet fritt från starka vågor. För att ytterligare förbättra dessa förhållanden byggdes vågbrytare för att göra vattnet lika lugnt som en simbassäng. Detta gör det till en idealisk strand för barn. Eftersom det är en liten strand kan barnen övervakas hela tiden.

Tjänster

Stranden har tilldelats Blå Flagg, vilket gör den ännu mer attraktiv för turister och besökare från hela världen. På denna strand kan du njuta av:

  • Solstolar och parasoller för uthyrning
  • Duschar
  • Toaletter
  • Livräddare
  • Ramper och gångvägar för personer med motoriska funktionshinder

Tillgången till stranden är mycket enkel, du kan till och med parkera din bil bara några meter från stranden. Parkeringsplatsen är mycket rymlig med plats för många bilar.

Paseo Maritimo

 

El Jablillo-stranden ligger nära en trevlig strandpromenad som förbinder den med de olika etablissemangen i staden. Du hittar flera butiker där du kan köpa baddräkter, strandtillbehör och mycket mer. Du kan också njuta av god mat på de lokala restaurangerna och ha kul med vännerna på glassbarerna och barerna. Staden Teguise är en vacker plats att besöka om du besöker Playa El Jablillo. Vandra genom dess gator och magiska hörn. Byn är inramad av ett vulkaniskt landskap och har ett mycket intressant historiskt centrum.

Vi påminner dig om att på grund av den höga beläggningen i Playa El Jablillo, säljs boendetjänster snabbt, särskilt under högsäsong. Av denna anledning rekommenderar vi att du gör dina bokningar i förväg och anländer tidigt till stranden för att hitta en plats.

Stränder i Lanzarote
Relaterade artiklar: