Första publicering: juni 8, 2022 |

StrÀnder i Puerto del Carmen

Puerto del Carmen ligger i sydöstra delen av ön Lanzarote och Àr ett av de viktigaste turistcentrumen i regionen. HÀr finns mÄnga tjÀnster för turisternas nöje och 6 kilometer lummiga strÀnder.

Det var ursprungligen ett fiskeomrÄde men har utvecklats till att erbjuda ett komplett turistutbud. Numera finns det fortfarande en oavbruten fiskeverksamhet i det omrÄde som kallas La Tiñosa och för att bevara omrÄdets essens byggdes hotellbyggnaderna med respekt för den traditionella arkitekturen.

StrÀnder i Puerto del Carmen

Kusten strÀcker sig 8 kilometer lÀngs vilken du hittar alla typer av tjÀnster. Du har ocksÄ möjlighet att utöva olika vattenaktiviteter som dykning, snorkling, surfing med mera. MÄnga turister vÀljer Puerto del Carmens strÀnder i sin resplanering pÄ grund av det utmÀrkta klimatet och de kvalitativa tjÀnsterna.

Playa Grande-stranden

Playas de Puerto del Carmen

Detta Àr en stadsstrand som strÀcker sig en kilometer med gyllene sand och lugnt vatten. Det Àr den mest populÀra stranden i omrÄdet och alla aktiviteter i Puerto del Carmen Àger rum hÀr. PÄ den intilliggande strandpromenaden finns en mÀngd butiker, restauranger och fritidsomrÄden för alla smaker.

HÀr hittar du allt som badaren behöver för att njuta av havet i bekvÀmlighet. PÄ stranden finns duschar, toaletter, omklÀdningsrum, badvakter, solstolar och parasoller samt en sÀker parkeringsplats.

Matagorda

Den strÀcker sig 800 meter och Àr 30 meter bred. Det Àr en av de mest trafikerade vikarna pÄ ön eftersom den Àr omgiven av hotell och lÀgenheter. Du hittar solstolar och parasoller, men om du föredrar det kan du ligga pÄ sanden för att sola och fÄ en fin solbrÀnna.

Los Pocillos

Puerto del Carmen Becahes - Lanzarote (1)

Den ligger i centrum, mellan Matagorda och Playa Grande. Den Àr 1 kilometer lÄng och 150 meter bred och vÀlkomnar hundratals turister som besöker den. Den kÀnnetecknas av sin gyllene sand och sitt lugna vatten.

StrÀndernas aveny

Avenida de las Playas löper parallellt med strÀnderna i Puerto del Carmen. Dess shopping- och fritidsanlÀggningar har bidragit till omrÄdets popularitet. Om du gÄr lÀngs den hittar du olika restauranger, affÀrer och mÄnga fritidsalternativ dagtid och kvÀllstid. Avenyn har ett cykelomrÄde sÄ att du kan korsa den pÄ tvÄ hjul och njuta av havsbrisen i sin helhet.

Hur man tar sig dit

Det Àr mycket enkelt att ta sig till strÀnderna i Puerto del Carmen. Allt du behöver göra Àr att köra lÀngs avenyn och parkera i nÀrheten av den strand du vÀljer. Du kan ocksÄ ta dig dit med buss pÄ nÄgon av de busslinjer som gÄr till Puerto del Carmen. Nu nÀr du Àr pÄ stranden Àr det bara att njuta av en underbar dag pÄ Lanzarotes hav.

StrÀnder i Puerto del Carmen

Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0