Stränder i Puerto del Carmen

Stränder i Puerto del Carmen

Puerto del Carmen ligger i sydöstra delen av ön Lanzarote och är ett av de viktigaste turistcentrumen i regionen. Här finns många tjänster för turisternas nöje och 6 kilometer lummiga stränder.

Det var ursprungligen ett fiskeområde men har utvecklats till att erbjuda ett komplett turistutbud. Numera finns det fortfarande en oavbruten fiskeverksamhet i det område som kallas La Tiñosa och för att bevara områdets essens byggdes hotellbyggnaderna med respekt för den traditionella arkitekturen.

Stränder i Puerto del Carmen

Kusten sträcker sig 8 kilometer längs vilken du hittar alla typer av tjänster. Du har också möjlighet att utöva olika vattenaktiviteter som dykning, snorkling, surfing med mera. Många turister väljer Puerto del Carmens stränder i sin resplanering på grund av det utmärkta klimatet och de kvalitativa tjänsterna.

Playa Grande-stranden

Playas de Puerto del Carmen

Detta är en stadsstrand som sträcker sig en kilometer med gyllene sand och lugnt vatten. Det är den mest populära stranden i området och alla aktiviteter i Puerto del Carmen äger rum här. På den intilliggande strandpromenaden finns en mängd butiker, restauranger och fritidsområden för alla smaker.

Här hittar du allt som badaren behöver för att njuta av havet i bekvämlighet. På stranden finns duschar, toaletter, omklädningsrum, badvakter, solstolar och parasoller samt en säker parkeringsplats.

Matagorda

Den sträcker sig 800 meter och är 30 meter bred. Det är en av de mest trafikerade vikarna på ön eftersom den är omgiven av hotell och lägenheter. Du hittar solstolar och parasoller, men om du föredrar det kan du ligga på sanden för att sola och få en fin solbränna.

Los Pocillos

Puerto del Carmen Becahes - Lanzarote (1)

Den ligger i centrum, mellan Matagorda och Playa Grande. Den är 1 kilometer lång och 150 meter bred och välkomnar hundratals turister som besöker den. Den kännetecknas av sin gyllene sand och sitt lugna vatten.

Strändernas aveny

Avenida de las Playas löper parallellt med stränderna i Puerto del Carmen. Dess shopping- och fritidsanläggningar har bidragit till områdets popularitet. Om du går längs den hittar du olika restauranger, affärer och många fritidsalternativ dagtid och kvällstid. Avenyn har ett cykelområde så att du kan korsa den på två hjul och njuta av havsbrisen i sin helhet.

Hur man tar sig dit

Det är mycket enkelt att ta sig till stränderna i Puerto del Carmen. Allt du behöver göra är att köra längs avenyn och parkera i närheten av den strand du väljer. Du kan också ta dig dit med buss på någon av de busslinjer som går till Puerto del Carmen. Nu när du är på stranden är det bara att njuta av en underbar dag på Lanzarotes hav.

Stränder i Puerto del Carmen
Relaterade artiklar: