Saker att göra och platser att besöka i Puerto del Carmen

Saker att göra och platser att besöka i Puerto del Carmen

I det här inlägget vill vi presentera en guide till aktiviteter och de bästa platserna att besöka i Puerto del Carmen, ett område som ligger i sydöstra delen av Lanzarote. I slutet av texten presenterar vi en lista med varierade alternativ för att du ska kunna njuta av din vistelse i denna vackra stad. Välj mellan olika båt- och landutflykter för att lära känna de mest intressanta platserna i Puerto del Carmen. Tveka inte att kontakta oss via vår WhatsApp, vi hjälper dig gärna att välja den bästa aktiviteten enligt dina önskemål och preferenser.

Vad ska man göra i Puerto del Carmen?

Först och främst måste vi berätta att Puerto del Carmen på grund av sitt goda läge, bara 10 minuter från flygplatsen och olika alternativ för underhållning, är den perfekta platsen för att tillbringa en otrolig semester på Lanzarote.

Båtturer

Lanzarote Boat

Olika utflykter avgår från hamnen, en av de mest attraktiva aktiviteterna är val- och delfinskådning. Under utflykten får du lära känna det bästa av ön och du kan passa på att bada i Medelhavets läckra vatten. Vi har olika båtar, bland annat motorbåtar, segelbåtar, lyxjakter, katamaraner och många fler.

Vi erbjuder olika alternativ för varje behov.

Utflykterna organiseras beroende på antalet personer och resans egenskaper. Vissa båtar erbjuder måltider och drycker, möjlighet att grilla ombord eller att utöva djuphavsfiske. Skriv till oss för att klargöra alla dina tvivel och hjälpa dig att välja den utflykt som passar dig bäst.

Havsaktiviteter

Lanzarote Surf (2)

Det här är en viktig plats för älskare av dykning. I Puerto del Carmen hittar du olika dykskolor och du har allt du behöver för att dyka under havet. Vindsurfing är en annan populär sport i Puerto del Carmen.

Men om du är ute efter kul i vinden, vad är då bättre än parascending. Det är en superrolig upplevelse där du binds fast i en fallskärm som i sin tur dras av en båt i hög hastighet.

Du kan också hyra jetskis fulla av skoj och adrenalin, du kommer inte att vilja kliva av när du har tagit kontrollen och börjat segla över Medelhavets vatten.

Besök temaparken

Rancho Texas Lanzarote Park - Lanzarote - Puerto del Carmen

Du kan inte åka härifrån utan att besöka Rancho Texas Lanzarote Park som är en vattenpark, djurpark och botanisk trädgård. Det är en fantastisk plats som alla tycker om, här kan du se djurarter från olika geografiska ursprung. Du har möjlighet att simma med delfiner och leka med dem som barn.

Njut av paradisiska stränder

I Puerto del Carmen hittar du de vackraste stränderna med lugna vågor. Detta är utan tvekan platsens största attraktion. På dess stränder hittar du all service för badande, till exempel solsängar att hyra, toaletter och restauranger.

Playa Grande

Puerto del Carmen Lanzarote.min

Detta är den mest populära stranden i området. Det är en mycket lugn stadsstrand med vacker gyllene sand för avkoppling och härligt turkost vatten för ett uppfriskande dopp. Kom med barnen och njut av en underbar dag ute, här finns all service du behöver för din bekvämlighet, inklusive livräddare och gott om affärer, barer och restauranger.

Playa Chica-stranden

Detta är en liten strand som har många charmerande egenskaper. Många besökare kommer hit för dess stora skönhet och chansen att tillbringa en fantastisk dag. Det är en strand med gyllene sand, kristallklart vatten och all service för badande men det är också en mötesplats för många dykare som kommer lockade av de rikedomar som gömmer sig under dess vatten. Du har till ditt förfogande flera dykskolor som introducerar dig till denna spännande sport.

Los Pocillos

Detta är en vacker strand med turkost vatten och gyllene sand där det finns flera små pooler som bildats av havsvattnet. Namnet kommer från dessa små pooler som liknar en swimmingpool. Här är vinden lite mer aktiv än på de tidigare stränderna och det är en magnifik plats för vindsurfing och kitesurfing.

Slutligen vill vi berätta att Puerto del Carmen ursprungligen var en liten fiskeby som senare blev en av Lanzarotes huvudattraktioner. Numera lockar den hundratals turister som brinner för havet, solsken, båtturer, surfing och dykning. Allt detta hittar du på vår webbplats så tveka inte att fylla i vårt kontaktformulär, skicka oss ett mejl eller skriv till oss på WhatsApp, vi hjälper dig gärna att välja och boka ditt nästa äventyr i Puerto del Carmen.

Stränder i Puerto del Carmen

Puerto del Carmen ligger i sydöstra delen av ön Lanzarote och är ett av de viktigaste...