Första publicering: mars 13, 2023 |

De bästa stränderna på Gran Canaria: upptäck deras charm!

I det här inlägget presenterar vi de bästa stränderna på Gran Canaria för en oförglömlig semester. Denna fantastiska ö väntar på dig med sin mer än 236 km långa kustlinje, full av paradisiska stränder och vikar. Du kommer att hitta olika alternativ som passar alla smaker. I söder och öster hittar du gyllene eller mörka sandstränder nära hotellområdet. På den västra sidan finns klippiga och vilda stränder bort från stadens buller, idealiska för dem som söker en mer naturlig miljö.

Toppen av de bästa stränderna på Gran Canaria

Genom den här guiden kan du lära känna det strandutbud som Gran Canaria har att erbjuda, så att du kan välja vilka stränder du ska besöka enligt dina preferenser. Njut av Gran Canarias fantastiska klimat och ta tillfället i akt att utöva vattensporter, koppla av, sola och bada i Atlantens lugna vatten. Många av dessa stränder har tilldelats den blå flaggan, vilket indikerar vatten som lämpar sig för bad och utmärkta strandtjänster.

Puerto Rico

SP-GC-puertorico-strand

Namnet påminner om Karibien och tropikernas stränder, och det passar mycket bra, eftersom denna vackra strand har liknande egenskaper som de karibiska stränderna. Den ligger i sydvästra Gran Canaria och är känd för sitt solsken större delen av året, kristallklart och lugnt vatten, vit sand och vackra palmer. Det är en av de mest populära stränderna bland britterna på grund av kvaliteten på dess tjänster och närheten till restauranger, barer och butiker.

Amadores Beach

Playa de Amadores - panoramio
Det är en av de bästa stränderna på Gran Canaria med en familjär atmosfär, känd för sin vita sand och sitt kristallklara vatten. Kom med barnen och njut av det lugna vattnet och det milda klimatet. Här finns solstolar, parasoller och badvakter. Den ligger bredvid den fantastiska stranden Puerto Rico och bredvid ett stort antal restauranger och inrättningar för semesterfirares nöje. Den har utformats på konstgjord väg för att tillgodose den stora efterfrågan från grannlandet Puerto Rico. Det är dock fortfarande mycket trångt, så det är inte det bästa valet om du vill komma bort från det livliga livet.

Anfi del Mar

Anfi Del Mar - panoramio (1)
Det är en fantastisk konstgjord strand som är mycket attraktiv för turister och lokalbefolkningen. Den anses vara en av de vackraste stränderna på Gran Canaria med gyllene sand och en behaglig havsbris. Den är idealisk att besöka med barn på grund av det lugna och grunda vattnet. Det finns solstolar och parasoller att hyra. Du kan också hyra jetski för att åka över Atlantens varma vatten.

Mogáns strand

Puerto de Mogán, May 2018 -02
Den ligger bredvid småbåtshamnen i Puerto de Mogán. Det är en liten och mycket lugn strand, idealisk för en promenad och för att känna havsbrisen. Den finns med på listan över de bästa stränderna på Gran Canaria på grund av sitt lugn och sin familjevänliga atmosfär. Hamnen är utgångspunkt för flera båtar som utforskar kusten, och du kan också gå ombord för att ta dig till grannön Teneriffa. När du besöker Playa de Mogán bör du också ta en promenad genom byn, med sina vackra gator och balkonger fulla av mångfärgade blommor.

Playa del Inglés

"Playa

Det är den mest populära stranden på Gran Canaria bland ungdomar och nattlivslösare. Den ligger på södra delen av ön och sträcker sig nästan 3 km längs en vacker kustlinje. Det är en strand med blå flagg och naturism är tillåten för att känna sig ett med naturen och havet. Den erbjuder också en familjär atmosfär med skyddade områden där barnen kan leka i lugn och ro. Du hittar surfare som leker med vågorna och idrottare som utövar sin sport. Det är nära till hotell, barer och restauranger. Det är också på gångavstånd till några av Gran Canarias bästa nattklubbar med bra musik och utmärkt nattliv.

San Agustín

SP-GC-sanagustin-strand
Detta är en vacker strand på södra delen av ön med en avkopplande atmosfär. Den sträcker sig 600 meter och erbjuder gyllene sand och lugnt vatten som är perfekt för bad. Det är en favorit för dem som söker lugn och avkoppling. Du kan vila på sanden och sola för att glömma världen och dina bekymmer. Det är också ett av de största thalassoterapicentren på ön. Kom ihåg att denna terapi utnyttjar havets resurser för att koppla av och förnya din energi.

Maspalomas Beach

De bästa stränderna på Gran Canaria: upptäck deras charm!

Landskapet i Maspalomas är mycket speciellt, med gyllene sanddyner som påminner om Saharas öken. Besökarna tar sig tid att vandra bland sanddynerna, känna sanden på sina fötter och leka i den klara kustsolen. Det är en av de bästa stränderna på Gran Canaria där alla är välkomna, på ena sidan finns det familjer med barn som leker glatt på stranden, och i mer avskilda områden samlas naturister, bögar och nudister för att njuta av havet i frihet. Den ligger alldeles intill Playa del Inglés, från vilken den skiljs av Punta de Maspalomas.

Playa de Las Nieves-stranden

PuertodelasNieves
Den ligger på norra Gran Canaria intill hamnen Las Nieves i Agaete. Vattnet är lugnt och fritt från starka vågor, vilket gör det idealiskt för bad. Den har tilldelats den blå flaggan. På den här stranden hittar du ingen fin sand, utan endast stenar som är karakteristiska för vulkanstränderna på Kanarieöarna. Nära stranden finns 3 otroliga naturliga pooler med lugnt vatten, perfekta för bad och snorkling.

Stränder i Las Canteras

Playa de Las Canteras D81 4938 (25662255018)
Det är en stadsstrand som ligger i Las Palmas de Gran Canaria, öns huvudstad. Den anses vara en av de bästa stränderna på Kanarieöarna. Den sträcker sig över 3 km med gyllene sand som badar i turkost vatten. Här finns all den service du behöver för att koppla av och njuta av havet. Eftersom den ligger mycket nära staden kan du snabbt få tillgång till fritidsaktiviteter och restauranger. Det är också en av Gran Canarias bästa stränder för surfing, dykning och snorkling.

Nord Sardinas strand

Den ligger i kommunen Galdar i norra Gran Canaria. Den erbjuder en utmärkt miljö för dykning och utforskning av havsbotten. Den har tilldelats utmärkelsen blå flagg. Den är också populär bland fiskare, som utnyttjar den rikliga förekomsten av sardiner i området för att fånga dem och ta med dem till närliggande restauranger. Du får inte missa chansen att njuta av en god sardinrätt med havet i bakgrunden.

Vi bjuder in dig att upptäcka Gran Canarias bästa stränder på din nästa semester. På denna fantastiska ö hittar du ett idealiskt alternativ för varje smak. Oavsett vad du föredrar har Gran Canaria allt.

Stränder i Gran Canaria
Relaterade artiklar: