Saker att göra och platser att besöka i Anfi del mar

Saker att göra och platser att besöka i Anfi del mar

Guide

I det här inlägget presenterar vi en guide till de bästa stränderna i Anfi del Mar och de aktiviteter du kan göra under din semester. Vi erbjuder båtturer där du kan koppla av, glömma dina bekymmer och ge dig hän åt havets njutning. Du kan också njuta av sol och sand på dess sprudlande vita sandstränder, där du hittar de bästa förutsättningarna för olika vattensporter. Så läs vidare och ta reda på lite mer om denna vackra stad på södra Gran Canaria.

Det bästa av stranden Anfi del Mar

Anfi del Mar - Gran canaria (2)

Det här är en fantastisk strand på Gran Canaria, i kommunen Mogán. Även om det är en konstgjord strand har den allt du behöver för att förlora dig själv under några dagar och glömma stadens liv och rörelse. Den ligger i ravinen La Verga, som är en av de många klippor på den här sidan av ön som ger den en distinkt och unik air.

På den här stranden har du till ditt förfogande all den service du behöver för att njuta av sol och sand, till exempel solstolar och parasoller att hyra, duschar och toaletter. Den är också mycket säker eftersom den är skyddad från vågorna och är idealisk för barn. På grund av alla dessa fördelar tar den emot många besökare året runt.

Vattenaktiviteter i Anfi del Mar

I det här området har du ett brett utbud av möjligheter att njuta av sol, hav och sand.

  • Parascending: Detta är en aktivitet där du är fasthakad i en fallskärm och fäst med ett rep vid en båt som går i hög hastighet. Full adrenalin och roligt garanterat. Oroa dig inte, det är en helt säker upplevelse med experter som kontrollerar varje detalj så att du bara kan njuta av utsikten över ön från höjden.
  • Bananbåt: Gå ombord med dina vänner och börja satsa för att se vem som kan hålla i längst. En rolig upplevelse för alla.
  • Paddelsurfing: Detta är en rolig aktivitet där du sätter dig på en surfbräda men styr den med en paddel. Det är väldigt roligt, särskilt på de lugna vattnen på den här stranden.
  • Havskajakpaddling: Ta paddeln och låt dig hänföras av lugnet i Kanarieöarnas vackra hav.
  • Jetski: Gör dig redo att njuta av havet med adrenalinet i högsta hugg. Jetski:n kommer att vara bara för dig och det är du som bestämmer vart du ska åka. Det är väldigt roligt och är för närvarande en av de mest populära aktiviteterna i Anfi del Mar.
  • Vattenskidåkning: Det här är en liknande aktivitet som snöskidåkning, men i det här fallet drar en båt dig med sig i hög hastighet. Det är väldigt roligt och kommer att få dig att känna intensiva känslor.

Snorkling och dykning

Anfi del Mar - Gran canaria (3)

Kom ihåg att Kanarieöarna har en stor mångfald av marint liv och Gran Canaria har den största biologiska mångfalden. Om du är en dykentusiast kan du dyka här i lugn och ro. Den här stranden kännetecknas av sitt lugna vatten som är idealiskt för dykning.

På dess havsbotten finns en mängd olika marina arter som är värda att se och fotografera. Du kommer inte att ha tillräckligt med tid för att besöka och lära känna alla de skönheter som gömmer sig i havet. Om du inte vill gå så djupt ner kan du snorkla. Oavsett vilket är upplevelsen underbar. Om du precis har börjat lära dig eller aldrig har gjort det tidigare finns det många företag som är specialiserade på dykning där du kan anlita en instruktör som guidar dig genom denna nya upplevelse.

Båtutflykter

Puerto de Mogan - Gran Canaria.min

Detta är ett av de bästa sätten att njuta av ön från havet. Ta en båttur från Anfi del Mar till Puerto de Mogan eller Arguineguín och passera de vackraste och mest gåtfulla platserna längs kusten. Välj mellan motorbåtar, trampbåtar, lyxiga segelbåtar och speedbåtar.

Under resan kan du njuta av att se delfiner, valar och andra havsdjur. Turen inkluderar platser där olika valar passerar förbi, som du kan beundra från båtens trygga plats.

Stranden La Verga

Det är en vacker stadsstrand med små vågor, perfekt för att roa barn och hela familjen. Även om den inte är särskilt stor är den mycket bekväm och har all service som duschar, toaletter, barer och naturligtvis solstolar och parasoller att hyra. Den ligger också bredvid strandpromenaden där du hittar en mängd olika alternativ för att ha det trevligt.

Balito Beach

Vi nämner denna strand som en av de bästa sakerna att göra i Anfi del Mar eftersom den ligger precis bredvid och är en idealisk plats att fly och varva ner. Den är inte lika känd som de kontinuerliga stränderna och har lite annorlunda egenskaper. Det finns inget vågskydd så vattnet är mer aktivt. Dessutom har stranden en hel del stenar så det är inte lika trångt.

Maroa Island

Detta är en liten charmig konstgjord ö i form av ett hjärta på stranden Anfi del Mar. Den är anordnad för att liva upp besökarnas vistelse. Du kan nå den via trappor eller genom att simma. Men om du vill kan du ta på dig snorkelglasögonen och simma runt ön för att njuta av havets skönhet och den fauna som bor där.

Här finns en restaurang med hängmattaservice och de bästa måltiderna. Det är definitivt en utflykt som vi alla förtjänar, så du kan inte åka iväg utan att besöka denna romantiska ö.

Anfi del Mar fakta

Anfi del Mar-resorten startades på 1990-talet. Den föddes som ett initiativ för att återskapa skönheten hos de karibiska stränderna på Gran Canaria, för vilka tonvis med vit sand hämtades från Bahamas. Men eftersom det redan var en vacker plats med ett gynnsamt klimat var det inte svårt att uppnå det önskade resultatet. Man tänkte också på att minska de starka vågorna, så man installerade en vågbrytare och uppnådde en drömstrand dit många människor åker för att vila och koppla av.

Som du kan se är Anfi del Mar ett underverk och uppfyller det syfte för vilket den utformades. Det är en attraktiv strand som inte har något att avundas de karibiska kusterna. Om du vill besöka den kan vi hjälpa dig att välja de aktiviteter och utflykter som bäst passar dina behov. Kontakta oss via e-post, WhatsApp eller fyll i vårt kontaktformulär, vi hjälper dig gärna så att du inte behöver oroa dig för de små detaljerna, vi har hjälpt våra kunder att njuta av en oförglömlig semester i många år.

Stränder i Anfi del Mar

Playa del Inglés är en av de bästa stränderna i Europa och en av de vackraste och...
Playa de Montaña de Arena är en orörd och föga känd strand. Den ligger på södra...