De beste stranden van Tenerife Noord: ontdek hun betovering

De beste stranden van Tenerife Noord: ontdek hun betovering

Guide

De stranden van Tenerife Noord bieden een perfecte mix van natuur en ontspanning. Ze worden gekenmerkt door hun donkere zand, het product van vulkanische activiteit. Ze bieden kristalhelder water en een aangename sfeer om van de zee te genieten en aangename momenten door te brengen tijdens uw vakantie.

Lees meer over de beste stranden van Tenerife Noord

Hoewel de stranden in het zuiden het populairst zijn bij toeristen, vindt u in het noorden van Tenerife ook prachtige kusten met kristalhelder water en betoverende landschappen. Sommige van deze stranden hebben de Blauwe Vlag gekregen, wat betekent dat hun water van uitstekende sanitaire kwaliteit is en dat ze ook over alle diensten beschikken, zoals parasols, ligstoelen, strandwachten en strandwachtposten.

Tuinstrand

Puerto de la Cruz. Tenerife. Spanje eue56

Het ligt in de stad Puerto de la Cruz en is een door een kunstenaar geretoucheerd strand. Het is omgeven door prachtige tuinen met kleurrijke bloemen die de schoonheid ervan vergroten. Het ontwerp is het product van de geest van César Manrique, die streefde naar een aantrekkelijke kustruimte. Het ligt vlakbij de promenade vanwaar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op zee. Vlakbij ligt het beroemde Loro Parque, waardoor het strand meer bekendheid heeft gekregen onder toeristen. Het is bekroond met de blauwe vlag.

El Benijo Beach

playa benijo tenerife

Het is een stralend wild strand gelegen in het landelijke park van Anaga. Het wordt gekenmerkt door het donkere zand en de aanwezigheid van grind. Het wordt niet bezocht door veel badgasten en is dus perfect om te genieten van de zee, weg van de drukte. Het is een naaktstrand waar u in contact kunt komen met de natuur en u vrij kunt voelen zonder de morele voorschriften van de stad. Omdat het een wild strand is, zijn er geen stranddiensten, dus je moet meenemen wat je nodig hebt om de dag door te brengen. Het is een van de stranden in het noorden van Tenerife waar de meeste foto’s worden genomen. Bij afgaand tij komen het zwarte zand en de kreken tevoorschijn, waardoor een prachtig kustlandschap ontstaat. Bovendien zijn de zonsondergangen op dit strand prachtig, de lucht is gehuld in verschillende tinten die fotografen heel goed weten vast te leggen om tot droombeelden te komen.

Las Teresitas Beach

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Het is een van de bekendste stranden van Tenerife Noord, gelegen nabij Santa Cruz de Tenerife. Geniet van het gouden zand en de prachtige palmbomen met goede schaduw om te liggen en te ontspannen.  Het strekt zich uit over 1300 meter prachtige kustlijn waar bezoekers vrij van kunnen genieten. Het heeft een golfbreker die het beschermt tegen de sterke golven, zodat u kunt genieten van het serene water, perfect voor kinderen. Er zijn toiletten, douches, beveiliging en een kinderzone. U heeft ook gemakkelijk toegang tot de bars en restaurants van de stad met lekker eten en verfrissende drankjes.

El Bollullo Beach

beach-el-bollullo

Het ligt in de gemeente La Orotava en is een van de meest bezochte stranden door toeristen in het noorden van Tenerife. Het is een maagdelijk strand van vulkanisch zand dat zich over 200 meter uitstrekt, verdeeld over het strand en een kleine inham. Het biedt kristalhelder water met sterke golven, ideaal om te surfen. Onder de aangeboden diensten noemen we ligbedden, parasols, strandbars en een parkeerplaats bij het strand.

Teno Beach

Het is een klein maagdelijk strand van 30 meter lang gelegen aan de punt van Teno in de gemeente Buenavista del Norte. Vanaf hier kunt u de ongelooflijke kliffen van Los Gigantes en de open zee in al haar pracht zien. De kleur van de zee in dit gebied is intens blauw, wat het zeer aangenaam maakt voor toeristen. Het heeft een golfbreker die het beschermt tegen de sterke golven, zodat u rustig water vindt om in alle rust van de zee te genieten. Het biedt geen stranddiensten, dus u moet voorbereid zijn met wat u nodig heeft. Vlakbij staat de vuurtoren van Punta de Teno, een uitkijkpunt en een trap vanwaar u in het water kunt springen voor nog meer plezier.

Playa de los Roques

De naam is te danken aan de aanwezigheid van rotsen aan de kust die herinneren aan de vulkanische oorsprong van het eiland. Als het eb is, zie je een donkere zandkust en vele inhammen. Hoewel het met de auto bereikbaar is, wordt het meer bezocht door wandelaars die het bereiken na het oversteken van een route die bekend staat als de “Sendero del Agua” (waterpad), die ongeveer 5 km lang is.

De stranden van Noord-Tenerife hebben een bijzondere schoonheid, gekenmerkt door donker zand, kreken en rotsen. Wij herinneren u eraan om voorzichtig te baden als de zee niet kalm is, want het water slaat met kracht neer en kan nietsvermoedende baders verrassen.

Gerelateerde artikelen: