Första publicering: mars 21, 2023 |

De bästa stränderna på norra Teneriffa: upptäck deras förtrollning

Stränderna på norra Teneriffa erbjuder en perfekt blandning av natur och fritid. De kännetecknas av sin mörka sand, som är en produkt av vulkanisk aktivitet. De erbjuder kristallklart vatten och en trevlig atmosfär för att njuta av havet och tillbringa trevliga stunder under semestern.

Lär dig mer om de bästa stränderna på Teneriffa norra

Även om stränderna i söder är de mest populära bland turisterna hittar du i norra Teneriffa också vackra kuster med kristallklart vatten och förtrollande landskap. Några av dessa stränder har fått den blå flaggan, vilket innebär att deras vatten har utmärkt sanitär kvalitet och att de också har all service som parasoller, solstolar, badvakter och badvakter.

Garden Beach

Puerto de la Cruz. Teneriffa. Spanien eue56

Den ligger i staden Puerto de la Cruz och är en strand som retuscherats av en konstnär. Den är omgiven av vackra trädgårdar med färgglada blommor som förstärker dess skönhet. Dess utformning är en produkt av César Manrique, som strävade efter att skapa ett attraktivt område vid kusten. Den ligger nära strandpromenaden från vilken du kan njuta av den vackra utsikten över havet. I närheten ligger den berömda Loro Parque, tack vare vilken stranden har fått ett större erkännande bland turister. Den har tilldelats den blå flaggan.

El Benijo Beach

playa benijo tenerife

Det är en strålande vild strand som ligger i landsbygdsparken Anaga. Den kännetecknas av sin mörka sand och förekomsten av grus. Den är inte frekventerad av många badare så den är perfekt för att njuta av havet bort från folkmassorna. Det är en nudiststrand där du kan komma i kontakt med naturen och känna dig fri utan stadens moraliska föreskrifter. Kom ihåg att eftersom det är en vild strand finns det inga strandtjänster, så du bör ta med dig det du behöver för att tillbringa dagen. Det är en av de stränder på norra Teneriffa där flest fotografier tas. När tidvattnet går ner kommer den svarta sanden och bäckarna fram och skapar ett vackert kustlandskap. Dessutom är solnedgångarna på den här stranden vackra, himlen är klädd i olika nyanser som fotografer vet hur man fångar mycket väl för att uppnå drömbilder.

Las Teresitas Beach

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Det är en av de mest kända stränderna på norra Teneriffa, som ligger nära Santa Cruz de Tenerife. Njut av dess gyllene sand och vackra palmer med bra skugga för att ligga ner och koppla av.  Den sträcker sig över 1 300 meter vacker kuststräcka fri för besökare att njuta av. Den har en vågbrytare som skyddar den från de starka vågorna, så att du kan njuta av det lugna vattnet, perfekt för barn. Här finns toaletter, duschar, säkerhet och ett barnområde. Du har också lätt tillgång till stadens barer och restauranger med god mat och uppfriskande drycker.

El Bollullo Beach

beach-el-bollullo

Den ligger i kommunen La Orotava och är en av de mest besökta stränderna av turister på norra Teneriffa. Det är en jungfrulig strand med vulkanisk sand som sträcker sig 200 meter uppdelad mellan stranden och en liten vik. Den erbjuder kristallklart vatten med starka vågor, perfekt för surfing. Bland de tjänster som erbjuds kan vi nämna solstolar, parasoller, strandbarer och parkeringsplats nära stranden.

Teno Beach

Det är en liten jungfrulig strand på 30 meter lång som ligger på spetsen av Teno i kommunen Buenavista del Norte. Härifrån kan du se Los Gigantes otroliga klippor och det öppna havet i all sin prakt. Havets färg i detta område är intensivt blå, vilket gör det mycket behagligt för turister. Den har en vågbrytare som skyddar den från de starka vågorna, så du hittar lugnt vatten för att njuta av havet i lugn och ro. Den erbjuder inte strandtjänster så du bör vara förberedd med det du behöver. I närheten finns fyren Punta de Teno, en utsiktsplats och ett trappområde från vilket du kan hoppa i vattnet för ännu mer skoj.

Playa de los Roques

Namnet beror på att det finns stenar på stranden som påminner om öns vulkaniska ursprung. När tidvattnet är lågt kan du se en mörk sandstrand och många vikar. Även om det går att nå den med bil är den mer frekventerad av vandrare som når den efter att ha korsat en väg som kallas ”Sendero del Agua” (vattenstigen), som är cirka 5 km lång.

Stränderna i norra Teneriffa har en särskild skönhet som kännetecknas av mörk sand, vikar och klippor. Vi påminner er om att bada med försiktighet när havet inte är lugnt, eftersom vattnet slår med kraft och kan överraska intet ont anande badare.

Stränder i Norra Teneriffa

Relaterade artiklar:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0